Καλάθης: Δεν διαλέγουμε αντίπαλο

    Οι δηλώσεις του Καλάθη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

    – Στην πρώτη περίοδο δώσατε αμυντικό ρεσιτάλ και στην τρίτη επιθετικό. Τελικά σε τι κλίνει περισσότερο ο Παναθηναϊκός;

    «Φυσικά και στα δύο, δεν υπάρχει διαχωρισμός. Και στους δύο τομείς αποδίδουμε εξίσου καλά. Το επιθετικό μας ?’ξεκλείδωμα” έρχεται μέσα από την ασφυκτική μας άμυνα. Σταματάμε τον αντίπαλο με την άμυνα μας και βγαίνουμε στο τρανζίσιον. Ωστόσο, έχουμε κενά διαστήματα στην απόδοση μας και πρέπει να τα ελαττώσουμε, καθώς καμιά φορά φαίνεται στο παρκέ ότι επικεντρωνόμαστε μόνο σε άμυνα ή επίθεση, επιλεκτικά».

    – Εξασφαλίσατε και μαθηματικά την πρόκριση σας στα πλέι οφ. Την ίδια στιγμή η Ρεάλ ηττήθηκε από τη Βαλένθια, ανοίγοντας σας το δρόμο για τετράδα και πλεονέκτημα έδρας. Υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης του στόχου;

    «Δε μας απασχολεί τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποδίδουμε σωστό και ωραίο μπάσκετ  και να γινόμαστε καλύτεροι. Θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε αήττητοι στην κανονική περίοδο και αν έρθει το πλεονέκτημα έδρας τότε αυτό θα αποτελέσει επιβράβευση για μας».

    – Περνάει από το μυαλό σας η επιλογή αντιπάλου στα πλέι οφ;

    «Δε μας απασχολεί αυτό. Είμαστε Παναθηναϊκός. Δεν πρόκειται να μπούμε σε διαδικασία επιλογής, γιατί δεν το έχουμε ανάγκη. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος θα παλέψουμε. Με την ομάδα και τους συμπαίκτες που έχω αισθάνομαι ασφάλεια».

    – Ακόμη ένα βράδυ εξελίχθηκε σε σόου του Νικ Καλάθη. Τελικά το τριπλ νταμπλ είναι θέμα χρόνου για σένα;

    «Ειλικρινά δεν ξέρω (γελάει). Αυτή τη στιγμή το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να αποδίδω σωστά στο παρκέ και να βοηθάω την ομάδα μου στην επίτευξη των στόχων της. Αν είναι να έρθει το τριπλ νταμπλ, τότε με το καλό να έρθει».

    – Και τώρα νέο ταξίδι στο Ισραήλ, απέναντι στη Μακάμπι Τελ βίβ (22/3).

    «Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι. Να έχουμε συγκέντρωση και το μυαλό μας στο παρκέ και το ?’διπλό” θα έρθει. Όπως είπα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του».

    – Ο κόσμος βρέθηκε και σήμερα (20/3) στο ΟΑΚΑ και σας τόνωσε όταν ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει. Ποια είναι η υπόσχεση σου στους φιλάθλους σας;

    «Θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό κάθε βράδυ. Θα φοράμε τη φανέλα και θα είμαστε υπερήφανοι γι` αυτήν. Δεν μπορώ να δώσω μεγάλες υποσχέσεις, αλλά τα θέλω του κόσμου είναι και δικά μας».

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια