Να φέρει τον κόσμο του ξανά στο γήπεδο

    Τα πολλά συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα του Παναθηναϊκού που έκαναν τον κόσμο του να απομακρυνθεί από το γήπεδο της Λεωφόρου και η ευκαιρία που δίνεται στους πράσινους να… πωρώσουν και πάλι τον κόσμο τους. Γράφει ο Απόστολος Μπίτσιος.

    Η ομάδα του τριφυλλιού πριν το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή και την νίκη με 2-0 μετρούσε συνολικά τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν με την ήττα από την Ξάνθη με 1-2 στην Λεωφόρο, ακολούθησε το 2-2 μέσα στην Λιέγη, το 1-1 μέσα στην Βέροια και το 0-0 κόντρα στον Ηρακλή για το Κύπελλο. Από όλα τα παραπάνω, αν εξαιρέσουμε την Σταντάρ Λιέγης λόγω της μεγαλύτερης δυναμικότητας της, ο Παναθηναϊκός αδιαμφισβήτητα θα έπρεπε να είχε κερδίσει όλα τα παιχνίδια.

    Κάθε χρονιά ξεκινάει με πολλές προσδοκίες για τον οπαδού του Παναθηναϊκού. Πέρυσι είδε την ομάδα του να ολοκληρώνει τις μεταγραφές τον Ιούνιο και να προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να πιστεύει ότι φέτος θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Τι επακολούθησε; Αποκλεισμός από την Κλαμπ Μπριζ για το Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλεισμός από την Γκαμπάλα για το Γιουρόπα Λιγκ, κατάκτηση τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα και τελικά δεύτερος στα πλέι οφ.

    Φέτος, ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλαβε –σχεδόν- εξολοκλήρου τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Τριφυλλιού φέρνοντας παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα. Ταυτόχρονα, κατάφερε να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι τότε, όλα πήγαιναν μια χαρά. Παράλληλα, οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά και την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Όμως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί και με τον καλύτερο τρόπο. Οι γκέλες που προαναφέραμε ήταν ηχηρές όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

    Ωστόσο, αυτήν την εβδομάδα παρουσιάζεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για το τριφύλλι για να ζεστάνει και πάλι το κοινό του. Αρχικά, την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει το μέλλον του στην διοργάνωση. Έπειτα, οι πράσινοι ταξιδεύουν στο Φάληρο για να αντιμετωπίσουν τον αιώνιο αντίπαλο τους και σε περίπτωση που η ομάδα του Στραματσόνι καταφέρει να φύγει με το τρίποντο θα βάλει και πάλι φωτιά στο πρωτάθλημα.

    Επομένως, ο Παναθηναϊκός κάνοντας νίκη την Πέμπτη εναντίων της Σταντάρ μπαίνει και πάλι στην μάχη για την πρόκριση τους 32, και σε περίπτωση που κερδίσει τον Ολυμπιακό την Κυριακή μειώνει την διαφορά στο έναν πόντο και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει να κάνει αυτές τις δύο νίκες είναι σίγουρο πως ο λαός του θα πιστέψει και πάλι στην ομάδα και θα γεμίσει την Λεωφόρο.