Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη υπό… Σαλονικώτικο βλέμμα

    olympiakos-aek
    Φίλες, φίλοι, γεια χαρά σε όλους. Πριν ξεκινήσουμε με το κύριο άρθρο της ημέρας να σας υπενθυμίσω πως το Κουπόνι του στοιχήματος έχει αρκετούς αγώνες για να επιλέξει ο καθένας το τι τον «τραβάει», ώστε να παίξει και να πάει ταμείο, αλλά πρώτα πριν γίνει αυτό, ο ιστοχώρος μας έχει τα προγνωστικά στοιχήματος, τις αναλύσεις του και οι ειδικοί του σάιτ μας μελετώντας ενδελεχώς όπως πάντα του κουπόνι θα σας βοηθήσουν, όσο περισσότερο μπορούνε.
    Οπότε, ρίξτε μία γενικότερη ματιά για να είστε πλήρως ενημερωμένοι και κατόπιν εσείς που το επιθυμείτε, μετά των θερμότατων ευχών μας, πηγαίνετε να παίξετε τις επιλογές σας και με γνώση, αλλά παράλληλα και τύχη (πάντα χρειάζεται), το πολυπόθητο ταμείο ίσως να είναι κοντά.
    Ας περάσουμε όμως στο «ρεζουμέ», το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό, εκτός απ’ τα «προεόρτια» του μεγάλου αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ που καταφθάνει
    Αυτή την στιγμή με βάση την εξέλιξη της βαθμολογίας και όχι την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, βρισκόμαστε αδιαμφισβήτητα σε ένα απ’ τα κορυφαία πρωταθλήματα όσο αφορά τις συγκινήσεις και τις μετατροπές που επιφυλάσσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Κατόπιν του ατυχούς αποτελέσματος εκτός έδρας (1-1) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, οι Πειραιώτες είδαν τον ΠΑΟΚ να τους προσπερνάει και να βρίσκεται πρώτος με 43 βαθμούς, ενώ εκείνοι έχουν 42.
    Η ΑΕΚ με την σειρά της, η οποία διανύει μία σεζόν που σίγουρα έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους φιλάθλους της, βάση των πολλαπλών προβλημάτων, τα οποία πέρασε τα τελευταία χρόνια έχει 41 πόντους κι αν είχε προσέξει κάποιους αγώνες περισσότερο, θα μπορούσε να είναι αυτή την στιγμή πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.
    Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η «Ένωση» θα πάει μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για να πάρει ένα και μόνο αποτέλεσμα, την νίκη.
    Το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ στην προ ημερών αναμέτρησή της απέναντι στους ερυθρολεύκους για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, απέσπασε λευκή ισοπαλία και έδειξε πως δεν υπάρχει έδρα εντός των συνόρων που δεν μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.
    Σίγουρα, ο Ολυμπιακός στο Κυριακάτικο ντέρμπι έχει το πρώτο λόγο βάση έδρας, παράδοσης, ιστορίας κλπ και δεδομένο είναι πως οι παίκτες του Γκαρσία δεν θέλουν ούτε να φαντάζονται μία νέα απώλεια βαθμών, κυρίως σε αυτό το χρονικό σημείο που είμαστε και με τον δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται πιο πάνω απ’ αυτούς.
    Σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει διπλό, τότε αυτό θα σημαίνει για τον Ολυμπιακό ένα ηχηρότατο «χαστούκι» τόσο πρακτικά, όσο και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα πιθανόν να μην έχει τούτο το αρνητικό αποτέλεσμα «γυρισμό», εν ολίγοις οι Πειραιώτες να βλέπουν πια το φάσμα του να απωλέσουν μετά από 7 χρόνια τον πρώτο τους τίτλο, να παίρνει «σάρκα και οστά» πιο πολύ παρά ποτέ.
    Αν εξετάσουμε τώρα το ενδεχόμενο της ισοπαλίας τότε ο μόνος που θα ευνοηθεί θα ναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος σε μία πιθανή νίκη του απέναντι στα Γιάννενα εκτός έδρας θα ξεφύγει με 3 βαθμούς απ’ τον Ολυμπιακό και με 4 απ’ την ΑΕΚ και όπως προαναφέραμε και άνωθεν δεν είναι αποκλειστικά το αγωνιστικό σκέλος, αλλά όταν έχει ολοκληρωθεί η 20η αγωνιστική, δηλαδή παραπάνω απ’ το μισό του πρωταθλήματος και έχεις ένα τέτοιο προβάδισμα, ενώ επιπροσθέτως και θεωρητικά το ευκολότερο πρόγραμμα απ’ τους υπολοίπους, τότε οι οιωνοί βρίσκονται στο πλευρό σου.
    Τώρα, αν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευτούν την έδρα τους και επικρατήσουν κόντρα στην ΑΕΚ, τότε ο «δικέφαλος» θα μείνει αρκετά πίσω και συγκεκριμένα 4 βαθμούς απ’ τον Ολυμπιακό και σε περίπτωση όπως επισημάναμε και προηγουμένως που νικήσει και ο ΠΑΟΚ, 5 απ’ τον «δικέφαλο» του Βορρά!
    Οπότε, όπως ήδη συμπεράναμε έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που στην καμπή που βρισκόμαστε τώρα όσο πιθανόν «βαρύγδουπο» κι αν ηχεί στα αυτιά μερικών κάτι τέτοιο, ενδέχεται να κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο ή να αποκλείσει ομάδες απ’ την βλέψη του εν λόγω στόχου.
    Το Καραϊσκάκη είναι μία έδρας που για να είμαστε ρεαλιστές πολύ δύσκολα μπορεί οποιοσδήποτε να περάσει, αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει φέτος πως είναι ασανσέρ που πηγαίνει…. αποκλειστικά και μόνο προς τα πάνω.
    Στοιχηματικά, για όσους ενδιαφέρονται, προσωπικά θα τολμήσω και θα το ρισκάρω στο σημείο του διπλού και καταλυτικό στοιχείο που με κάνει να πράξω κάτι τέτοιο, είναι το κακό κλίμα στον Ολυμπιακό, μετά απ’ το τελευταίο ατυχές αποτέλεσμα, καθώς και τις (δικαιολογημένες) «μουρμούρες» που υφίστανται στις τάξεις των Πειραιωτών για την αναίτια αποχώρηση προ ολίγων εβδομάδων του Τάκη Λεμονή, ο οποίος κατάφερε και έδωσε μία ποδοσφαιρική «ανάσταση» στο σύλλογο.
    Επίσης, ένα καλό σημείο για ποντάρισμα είναι το under, καθότι οι άμυνες θα είναι κλειστές, αφού αμφότερες οι ομάδες δεν θα θέλουν για κανέναν λόγο να βρεθούν πίσω στο σκορ και πιθανότατα η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί με ένα γκολ διαφορά ή ίσως και κανένα (σε ενδεχόμενο νέας ισοπαλίας όπως και στο Κύπελλο).
    Εμείς πάντως να ευχηθούμε ό,τι και να γίνει, κατά πρώτον να μην υπάρξουν επ’ ουδενί φασαρίες, ο διαιτητής να περάσει πλήρως απαρατήρητος και πάνω απ’ όλα σε ένα τέτοιο ντέρμπι να επικρατήσει αυτός που πρέπει, δηλαδή το θέαμα, άρα το ίδιο το ποδόσφαιρο!
    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια