Ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του, ο Ολυμπιακός πάει για νίκη

    Η Euroleague συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σιγά-σιγά φτάνουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Πλέον οι ομάδες καταστρώνουν τα πλάνα τους για να περάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στα προκριματικά. Έτσι, τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσουν στα επόμενα ματς να πάρουν τις νίκες που θα τους δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

    Την ερχόμενη Πέμπτη (23/3) και Παρασκευή (24/3) οι δύο ελληνικές ομάδες δίνουν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για την Euroleague. Αρχικά ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στην Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» την Ρεάλ Μαδρίτης. Βάση όσων έχουμε δει και βάση της βαθμολογίας θα λέγαμε ότι εκείνο του Παναθηναϊκού είναι πολύ πιο σημαντικό, καθώς μετά την ήττα της Φενέρ από την Μακάμπι στην Πόλη, δημιουργήθηκαν αυτόματα άλλα δεδομένα στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά για τον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παλέψουν ακόμα και για την δεύτερη θέση. Στόχος που ναι μεν δεν είναι εύκολος αλλά βάση των παιχνιδιών που μένουν ακόμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί. Τέλος, πριν μπούμε στην ανάλυση των παιχνιδιών, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχήματος οι δύο ελληνικές ομάδες είναι φαβορί για να περάσουν στα play off της διοργάνωσης.

    Αρχικά ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη το βράδυ θα φιλοξενηθεί από την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Σίγουρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της διοργάνωσης έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Μπασκόνια «καίγονται» στην κυριολεξία για τη νίκη, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να προκριθούν έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

    Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από μια σχετικά άνετη επικράτηση απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και πλέον μετά και την ήττα της Φενέρ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ μπορεί να ελπίζει για είσοδο στην τετράδα, καθώς μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα απολύτως. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ρεκόρ 16-11. Το ίδιο ακριβώς ρεκόρ (16-11) έχει και η Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται στην 5η θέση. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει, τότε θα προσπεράσει την Μπασκόνια και θα κυνηγήσει την Φενέρ στην 4η θέση, η οποία διαθέτει ρεκόρ 17-10 και έχει δύο δύσκολα παιχνίδια με Αναντολού Εφές (εκτός) και Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός). Όπως καταλαβαίνετε η κατάκτηση της τέταρτης θέσης είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=tF7LHj33LrI]

    Ο Παναθηναϊκός οφείλει από την πλευρά του να κάνει το απόλυτο σε Βιτόρια με Μπασκόνια, σε Αθήνα με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και σε Ισραήλ με Μακάμπι. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να μην είναι δυνατή στα εκτός έδρας ματς, καθώς φέτος μετράει 3 νίκες και 10 ήττες, ωστόσο σε πολλά παιχνίδια δεν έχει χάσει με κάτω τα χέρια. Αντίθετα έχει παλέψει για τη νίκη που ποτέ όμως δεν πήρε. Πλέον ο Παναθηναϊκός χρωστάει ένα μεγάλο διπλό στον εαυτό του και πρέπει να το κάνει κόντρα στην Μπασκόνια, η οποία μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι. Ο Σίτο Αλόνσο έχει φτιάξει ένα εξαιρετικά ταλαντούχο σύνολο που αποτελείται από παίχτες όπως οι Λάρκιν, Μπομπουά, Χάνγκα, Μπαρνιάνι, Σενγκέλια και Μπλάζιτς. Παίχτες που είναι ικανοί να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες. Μάλιστα στην έδρα της η Μπασκόνια μετράει φέτος 10 νίκες και 3 ήττες. Για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός που με βάση το στοίχημα είναι αουτσάιντερ.

    Από την άλλη πλευρά, την ερχόμενη Παρασκευή ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» την Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα αρκετά σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες στοχεύουν στο να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν στη διοργάνωση. Ο μεν Ολυμπιακός κοιτάζει να κλειδώσει αρχικά την 3η θέση και η δε Ρεάλ να κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο. Είναι δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες έχουν περάσει στα play off και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pCi_mhLn80U]

    Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης πριν τη μεταξύ τους μονομαχία, καλούνται να δώσουν άλλη μια την Τετάρτη (22/3). Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα και η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας την Μπαρτσελόνα σ’ ένα ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί. Θεωρητικά και οι δύο ομάδες θα πάρουν τη νίκη κόντρα στους αντιπάλους τους, για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο υποθέσεις δεν μπορούμε να κάνουμε. Το σίγουρο είναι ότι αν ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη, τότε θα κλειδώσει τη 3η θέση, ενώ αν η Ρεάλ κερδίσει θα συνεχίσει σε τροχιά πρωτιάς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-8. Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη 2η θέση με ρεκόρ 19-7, όσο έχει και η πρώτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός με λίγη προσοχή μπορεί να κυνηγήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, καθώς έχει τη δυνατότητα να κερδίσει την Ρεάλ στον Πειραιά και από εκεί και πέρα βάση προγράμματος των δύο ομάδων, πολλά γίνονται.

    Η ουσία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι πρέπει να κερδίσουν καταρχήν στο Βελιγράδι σ’ ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Φυσικά τα δύο σωματεία είναι αδελφοποιημένα, ωστόσο σ’ αυτό το επίπεδο δεν παίζουν ρόλο αυτά και η κάθε ομάδα παίζει για τη νίκη. Από εκεί και πέρα η συνέχεια για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είναι εύκολη, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague. Αρκετά συνεπής στα παιχνίδια της τόσο εντός όσο και εκτός έδρας (11 νίκες εντός, 8 εκτός) αλλά πάνω απ’ όλα διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ. Οι Γιούλ, Ντόντσιτς, Ρούντι, Ματσιούλις, Ράντολφ και Χάντερ είναι ικανοί με την κλάση τους αλλά και την εμπειρία τους να δημιουργήσουν άπειρα προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες. Τέλος, ο Ολυμπιακός φέτος είναι μια αρκετά δεμένη και δυνατή ομάδα, η οποία όμως κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει κάνει ορισμένες «χαζές» ήττες που σίγουρα τις έκοψαν τα φτερά. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» που θέλουν πάση θυσία τη νίκη, μετρούν 14 νίκες εντός και 7 εκτός. Πάντως σύμφωνα με τα προγνωστικά φαβορί για τη νίκη είναι ο Ολυμπιακός.

    Με λίγα λόγια, λοιπόν, αυτή την εβδομάδα διεξάγονται πολύ σημαντικά παιχνίδια στην Euroleague τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό. Και οι δύο ελληνικές ομάδες επιθυμούν να πάρουν το ροζ φύλο αγώνος, το οποίο θα τους βοηθήσει και θα τους δώσει τη δυνατότητα να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση.

    Διαβάστε στο cleverbet.eu τις αναλύσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων, προγνωστικά για το κουπόνι πάμε στοίχημα αλλά και στατιστικά και βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων. Οι μεγαλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Ελλάδα σε περιμένουν με 100% Bonus εγγραφής.

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια