Ο Πανιώνιος έφυγε, ο ΠΑΟΚ έρχεται

    Άλλο ένα εμπόδιο προσπεράστηκε επιτυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, δεν έχει καιρό για πανηγυρισμούς. Ο Απόστολος Μπουραντώνης θα κάνει μια εκτενή ανάλυση για την επικράτηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά και για τον ”τελικό” της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας.

    Αυτήν την εβδομάδα, οι υποχρεώσεις των ομάδων ήταν αυξημένες, διότι εκκρεμούσε άλλη μία αγωνιστική και, μάλιστα, μεσοβδόμαδα. Η ψυχολογία του Παναθηναϊκού ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη, διότι είχε κάνει το καθήκον του σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι. Πρώτα ήταν η εντός έδρας επικράτηση απέναντι στον Ολυμπιακό με σκορ 1-0, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η εκτός έδρας επιτυχία με το 2-3 απέναντι στην ΑΕΚ. Ακόμη και μετά από αυτές τις επιτυχίες, όμως, δεν υπήρχαν τα χρονικά, αλλά και τα βαθμολογικά περιθώρια για ενθουσιασμούς, διότι το πρόγραμμα της ομάδας για τον Απρίλιο είναι άκρως απαιτητικό και κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία τελικού. Κάθε βαθμός που χάνεται είναι πολύτιμος και αυτό θα έδινε στους ανταγωνιστές της ομάδας το δικαίωμα να πλησιάσουν ή και να προσπεράσουν στη βαθμολογία. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ήθελε να κερδίσει και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ώστε να παραμείνει σε καλή τροχιά για τα πλέι οφ, που θα κρίνουν την τελική θέση του στην κατάταξη, αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία που θα πραγματοποιήσει την επόμενη σεζόν. Από την άλλη πλευρά, και ο Πανιώνιος χρειαζόταν τους βαθμούς της συγκεκριμένης αναμέτρησης, διότι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο με σκορ 0-2 και θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση από τους ”κυανέρυθρους”, αν αυτοί επρόκειτο να στραβοπατήσουν στη Λεωφόρο.

    Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τη σταθερή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, χωρίς κάποια αλλαγή. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να τονιστεί ότι η ίδια ενδεκάδα ξεκίνησε στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Το γήπεδο της Λεωφόρου, όπως ήταν αναμενόμενο (λόγω ώρας και μέρας), δε γέμισε, αλλά υπήρξε επισκεψιμότητα από κάποιους φίλους της ομάδας, που επέλεξαν να τη στηρίξουν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς, δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες, ώστε να παραβιάσουν την εστία της αντίπαλης ομάδας. Η μεγάλη ευκαιρία για τους ”πράσινους” ήρθε στο 17′, όταν από πάσα του Κλωναρίδη, ο Βιγιαφάνιες σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Ο Πανιώνιος έμενε κλεισμένος σε αμυντικογενή ζώνη, ενώ η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός ήταν στο 28′ και, μάλιστα, διπλή. Αρχικά, ο Βιγιαφάνιες έκανε ένα σουτ, το οποίο κόντραρε στα μετόπισθεν του Πανιωνίου, ενώ στη συνέχεια ο Μπεργκ σούταρε εκτός στόχου. Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάτι το αξιομνημόνευτο, καθώς ο ρυθμός του ήταν πολύ πεσμένος. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, ενώ οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες, κρατώντας τις δυνάμεις τους για το δεύτερο μέρος. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

    Οι δύο ομάδες πήραν τον αναμενόμενο χρόνο ξεκούρασης, ενώ οι παίκτες Παναθηναϊκού και Πανιωνίου άκουσαν τις οδηγίες των Ουζουνίδη και Μιλόγεβιτς, αντίστοιχα, ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκράνας σφύριξε την έναρξη του 45λεπτου, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ουζουνίδης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας το Νούνο Ρέις στη θέση του Λουντ, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Μετά από ένα αδύναμο σουτ του Μασούντ στο 58′, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μπεργκ έκανε ένα καλοζυγισμένο σουτ και ο Γιαννιώτης με δυσκολία παραχώρησε κόρνερ. Στο 65′, έγινε η δεύτερη αλλαγή των γηπεδούχων, όταν ο Λέτο μπήκε στη θέση του Εμποκού. Στο 73′, ήρθε η φάση του αγώνα. Ο Λέτο, έπειτα από προσωπική μονομαχία με τον Τασουλή, βρέθηκε στο έδαφος και ο Γκράνας υπέδειξε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτυ, το οποίο δημιούργησε θύελλα διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους. Στο 75′, ο Μπεργκ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο ίδιο λεπτό μπήκε και ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στη θέση του Κλωναρίδη. Το υπόλοιπο ματς κύλησε ήρεμα, διότι δεν υπήρξε φάση ούτε από τους μεν, αλλά ούτε και από τους δε. Το τελευταίο σφύριγμα του Γκράνα βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με σκορ 1-0 και τον Πανιώνιο να γκρινιάζει έντονα για τη διαιτητική απόφαση στη φάση του πέναλτυ.

    Άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο έφυγε για τον Παναθηναϊκό, διότι ο Πανιώνιος είχε αποδείξει ότι δε βρισκόταν τυχαία στη δεύτερη θέση. Ακόμα και μετά την καλή του πορεία, όμως, έχει αποδείξει ότι για τέτοιου είδους παιχνίδια σε δύσκολες έδρες είναι ακόμη άπειρος, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει και ως σύμμαχος για τον Παναθηναϊκό, ενόψει των πλέι οφ. Το ματς που ακολουθεί έχει ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, καθώς η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη θα κληθεί να προσπεράσει επιτυχώς το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και, μάλιστα, στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο αναμένεται καυτό καζάνι. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται το διπλό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να πάρει κυριολεκτικά τα πάνω του. Αν καταφέρει να φύγει με το υπέρ του σκορ από την πόλη της Θεσσαλονίκης, τότε η δεύτερη θέση θα είναι ανοιχτή στον ορίζοντα και θα περιμένει τους ”πράσινους”. Άλλωστε, αυτό θα είναι το δυσκολότερο εμπόδιο των ”πράσινων” μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Αν έρθει το διπλό, αλλά υπάρξει και η επιθυμητή προσοχή στις εναπομείνουσες αγωνιστικές, που θα αποτρέψουν οποιοδήποτε τυχόν στραβοπάτημα, τότε το προνόμιο αυτό δε χάνεται και θα δωθεί στην ομάδα η ευκαιρία να το αξιοποιήσει κατάλληλα στα πλέι οφ.

    Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός πρέπει να διαχειριστεί τη φόρμα στην οποία βρίσκεται, αν θέλει να ονειρεύεται τη δεύτερη θέση, που θα του δώσει το εισητήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια