Στοίχημα : τελικός Europa League

    Ο τελικός του Europa League δεσπόζει στο στοιχηματικό κουπόνι, αλλά πριν προβούμε σε ανάλυση των δύο ομάδων και λοιπών στατιστικών χρήσιμων στοιχείων, έχω να σας ενημερώσω πως για να πάτε ταμείο αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις στοιχηματικές προτάσεις των ειδικών μας, ωστόσο πρέπει να ποντάρετε και με βάση το ένστικτό σας, το οποίο σε συνδυασμό με τη γνώση που σας παρέχουμε εμείς, ευελπιστούμε να σας οδηγήσει σε ένα πολυπόθητο καλοκαιρινό ταμειάκι και ένα καλό χαρτζιλίκι. Εξάλλου, πλέον η χρονιά βαδίζει προς την λήξη της και δεν μένουν πολλοί αγώνες, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.

    Ώρα όμως νομίζω για να μην σας κρατώ παραπάνω σε αγωνία να περάσουμε και επί του προκειμένου:

    Σίγουρα, ο φετινός τελικός του Europa League, έχει έντονη την αίσθηση τελικού Champions League, αφού αμφότεροι οι σύλλογοι έχουν γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Παρά ταύτα όμως, οι εποχές αυτές πλέον για τους Άγγλους αλλά και τους Ολλανδούς μοιάζουν μακρινές προσπαθώντας πια και οι δύο να κάνουν ένα “restart” δημιουργώντας έναν κορμό που θα τους επιτρέψει να ελπίζουν στο μέλλον εκ νέου σε μεγάλα πράγματα.

    Τουλάχιστον όμως, η αρχή φαίνεται πως έγινε αφού οι δύο ομάδες κατάφεραν να βρίσκονται στο τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Ουέφα με σκοπό έπειτα από πολύ καιρό να κατακτήσουν εκ νέου έναν Ευρωπαϊκό τίτλο.

    Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” τελευταία φορά που πανηγύρισαν στην Ευρώπη ήταν το 2008 όταν στο τελικό του Champions League είχαν αντιμετωπίσει την Τσέλσι με το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια του αγώνα να έρχεται 1-1 και τελικά η αναμέτρηση να καταλήγει πρώτα στην παράταση κι έπειτα στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η ομάδα του Σερ Άλεξ αποδείχτηκε ψυχραιμότερη και στο τέλος πανηγύρισε.

    Από κει και πέρα, η Μάντσεστερ αριθμεί δύο χαμένους τελικούς CL κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2009, 2011), ενώ από κει και πέρα στην Ευρώπη (και στην Αγγλία ως επί το πλείστον) μέχρι και φέτος τουλάχιστον δεν κατάφερε τίποτα το αξιόλογο.

    Σίγουρα, οι Άγγλοι έχουν χαρίσει στιγμές απείρου ποδοσφαιρικού κάλλους στους φιλάθλους απανταχού του πλανήτη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αλησμόνητο τελικό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και την ανατροπή στα δύο τελευταία λεπτά της συνάντησης;

    Ποιος λησμονεί το τελικό με τη Τσέλσι, τον οποίο αναφέρουμε και άνωθεν και την συναρπαστική τροπή που πήρε ο αγώνας φτάνοντας σε κομβικό σημείο; Οι Άγγλοι μας έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές και ο φετινός τελικός γι’ αυτούς είναι μία ευκαιρία, έτσι ώστε να δείξουν ότι επανήλθαν.

    Έφτασαν στο σημείο αυτό της διοργάνωσης, αφού πρώτα πέρασαν ως δεύτεροι στον όμιλο με 12 βαθμούς πίσω απ’ την Φενέρμπαχτσε (Φέγενορντ και Ζόρια Λουχάνσκ οι έτερες δύο ομάδες) και στους 32 αντιμετώπισε την Σαιντ-Ετιέν που την απέκλεισε με συνολικό σκορ 4-0, ενώ στους 16 δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε και την Ροστόφ με 1-2 σε αμφότερους τους αγώνες συνολικά.

    Έπειτα, χρειάστηκε η παράσταση για να υπερπηδήσει και το εμπόδιο της Άντερλεχτ, ενώ στους 4 τα “χρειάστηκε” απέναντι Θέλτα όταν αν και είχε επικρατήσει 0-1 εκτός και προηγούνταν 1-0 εντός, οι Ισπανοί ισοφάρισαν φέρνοντας προσωρινή σύγχυση στους φιλάθλους των “Κόκκινων Διαβόλων”, αφού με ένα γκολ θα τους απέκλειαν, πράγμα το οποίο τελικά μετά κόπων και βασάνων (προς το τέλος) αποφεύχθη.

     Δείτε αποδόσεις για τα στοιχήματα του τελικού

    Στην αντίπερα όχθη ο “Aίαντας” τελευταία φορά που πήρε το Europa League ήταν εν έτει 1992 (με την γνωστή σε όλους μας τότε ονομασία, Ουέφα), ενώ έχει κατακτήσει 4 Champions League (1971, 1972, 1973, 1995), αλλά την τελευταία δεκαετία περίπου ο Άγιαξ, αυτή η ομάδα που τόσο δοξάστηκε κυρίως κατά την δεκαετία του 70, βρίσκεται εν μέσω μίας πλήρους μεταβατικής περιόδου και προσπαθεί να βρει την χαμένη της ταυτότητα.

    Σε έναν όμιλο όπου είχε και Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς βρισκόταν και ο Παναθηναϊκός, η ομάδα του Πίτερ Μποζ πέρασε ως πρώτη με 14 βαθμούς αφήνοντας πίσω Θέλτα, Σταντάρ Λιέγης και ΠΑΟ, ενώ προχώρησε θέτοντας εκτός διοργάνωσης κατά σειρά τις Λέγκια Βαρσβοβίας, ΦΚ Κοπεγχάγη, Σάλκε (στην παράταση) και Λυών με αποτέλεσμα να πηγαίνει και αυτή στο μεγάλο τελικό της 24ης του Μάη διεκδικώντας την ευκαιρία της για κάτι καλό.

    Οφείλουμε σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως η κρίση στην Μάνστεστερ Γιουνάιεντ κατά πρώτον είχε ως αφετηρία την φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκισουον όταν αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του σαν προπονητής και αυτό νομίζω πως είναι κάτι εξόχως φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε τα τόσα χρόνια του Σκωτσέζου προπονητή στην ομάδα και το γεγονός πως μία τέτοια αλλαγή σαφώς και θα ήθελε αρκετό χρόνο προσαρμογής απ’ όλους.

    Αντίθετα, ο Άγιαξ τουλάχιστον κατά την προσωπική μου εκτίμηση, δεν οφείλει την πτώση του σε ένα πρόσωπο, είτε αυτό είναι παίχτης, είτε προπονητής, αλλά σε μία λανθασμένη νοοτροπία των υπευθύνων του που επιλέγουν να πουλάνε γρήγορα τα ταλέντα τους στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και να μην τα αξιοποιούν, ενώ παράλληλα δεν αποκτούν κάποιον παίκτη μεγάλης αξίας έτσι ώστε να συνδράμει και εκείνος τα δέοντα προκειμένου να υπάρξει κάτι “μεγάλο”.

    Όμως, έστω και έτσι, ο Άγιαξ έχει την ευκαιρία του και θα την διεκδικήσει μέχρις εσχάτων κατ’ εμέ.

    Πρέπει να σημειώσουμε πως και οι δύο ομάδες δεν αποτέλεσαν ούτε καν στην διοργάνωση του Europa League φόβητρο για κανέναν και άνετα θα μπορούσαν με λίγο ατυχία περισσότερο να είχαν αποκλειστεί μη έχοντας φτάσει ως το σημείο που βρίσκονται επί του παρόντος.

    Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί η αουτσάιντερ στην συνάντηση. Ένα ελαφρύ προβάδισμα νομίζω πως το χουν οι Άγγλοι για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι δεν έχουν υποστεί τόσο μεγάλη καταβαράθρωση όσο οι Ολλανδοί, όμως απ’ την άλλη ο “Αίαντας” είναι πολύ “διψασμένος” για έναν Ευρωπαϊκό τίτλο με τους παίκτες της ομάδας να έχουν ισχυρότατο κίνητρο (όχι πως της Μάνστεστερ δεν έχουν) έτσι ώστε να φέρουν το πολυπόθητο τρόπαιο στην χώρα της τουλίπας.

    Τώρα από κει και πέρα, θα μετρήσει πολύ η μέρα την οποία θα βρεθούν οι δύο ομάδες, οι κινήσεις των προπονητών απ’ το πάγκο και πως ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης θα επιλέξουν να ανακατέψουν την “τράπουλα” και πολλές συνισταμένες ακόμα, οι οποίες θα γύρουν την πλάστιγγα προς τη μία η την άλλη πλευρά.

    Αν επιλέξουμε να δούμε τον αγώνα αυτόν με στοιχηματική ματιά, έχω την αίσθηση πως το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να ποντάρουμε είναι το Under, καθώς οι δύο ομάδες θα επιλέξουν πλην εξαιρετικού απροόπτου να διαφυλάξουν τα νώτα τους σε πρώτη φάση και εν συνεχεία θα επιχειρήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν να πετύχουν και στον επιθετικό τομέα. Να επισημάνω ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν χρίσει μεγάλο φαβορί τους Άγγλους κάτι το οποίο είναι λάθος κατά την γνώμη μου.

    Όπως και να χει, θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας που θα φέρει δύο ιστορικούς συλλόγους να διασταυρώσουν τα ξίφη τους και κλείνω με την ευχή να τον απολαύσουμε όλοι και ασχέτως αποτελέσματος, να χαρούμε ποδόσφαιρο, κάτι που ειδικά στην χώρα μας έχουμε πολύ ανάγκη και εφόσον το δικό μας πρωτάθλημα δεν μας δίνει αυτή την δυνατότητα, νομίζω πως και εμείς από κάπου πρέπει να περιμένουμε…

    Για να δείτε περισσότερα προγνωστικά και προτάσεις για ειδικά στοιχήματα του τελικού του Europa League επισκεφτείτε το Bet-on-arme.com

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια