Στοίχημα Euroleague final-4 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός

    Στο παιχνίδι που θα ανοίξει το φετινό final-4, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Παρασκευής (18:30) τον Ολυμπιακό.

    Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ότι αφορά το επίπεδο της πρόσφατης προϊστορίας, είναι η βασίλισσα των final-4, διότι έχει τη συχνότερη παρουσία από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση, ασχέτως αν θα καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Έτσι έγινε και φέτος, διότι μετά από τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στον όμιλο μετά από 30 αγωνιστικές και με ένα 3-0 πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται στην παρουσία της στα πλέι οφ, θα δώσει ξανά το βροντερό παρόν.

    Στο παιχνίδι που της κλείδωσε την πρόκριση, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κέρδισε εκτός έδρας την Μπασκόνια με σκορ 88-90, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κέρδισε και τα τρία παιχνίδια της οριακά, τη στιγμή που η Μπασκόνια προσπάθησε και αυτή με τη σειρά της. Οι Χίγκινς (21π., 1ρ., 1ασ.) και Ντε Κολό (15π., 2ρ., 5ασ.) ήταν οι παίκτες που συνέβαλαν περισσότερο στην επιτυχία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία θα προσπαθήσει να ξορκίσει το κακό της αρνητικής παράδοσης που έχει σε final-4 απέναντι στον Ολυμπιακό.

    Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που δυσκολεύτηκε περισσότερο για να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό ουδόλως απασχολεί το Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, διότι το σημαντικό για την ομάδα είναι το γεγονός πως θα δώσει το παρόν σε final-4 ύστερα από την ”αποχή” του 2016. Ο λόγος που προαναφέρθηκε η δυσκολία του Ολυμπιακού είναι επειδή ήταν η μόνη ομάδα των φετινών πλέι οφ που χρειάστηκε και πέμπτο παιχνίδι για να κλειδώσει εκεί την πρόκρισή της.

    Αναλυτικότερα, οι ”ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας της Αναντολού Εφές με σκορ 87-78, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι είχαν μέτριο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ανέβασαν στροφές στο δεύτερο με πολύ χορταστικό μπάσκετ. Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε 22 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ. Σε καλή βραδιά ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης που πέτυχε 14 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός θέλει να θυμηθεί τις μέρες του 2012, διότι παίζει με την ίδια ομάδα στην ίδια πόλη, με τη μόνη διαφορά να είναι ότι τώρα πρόκειται για ημιτελικό.

    Εκτίμηση: Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση όταν βρίσκει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε final-4, με την ιστορία να έχει πληθώρα παραδειγμάτων. Αυτά είναι ο τελικός του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, ο ημιτελικός του 2013 στο Λονδίνο και ο ημιτελικός του 2015 στη Μαδρίτη.

    Όμως, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει φέτος το 2/2 απέναντι στους ”ερυθρόλευκους”, ενώ μοιάζει αποφασισμένη να κρατήσει τα σκήπτρα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Έτσι, τα προγνωστικά πηγαίνουν ελαφρώς με το μέρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες και για τον Ολυμπιακό.

    Δείτε όλες τις αποδόσεις και τα στοιχήματα για το ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια