Το Ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει με φαρσοκωμωδία…

    Το θέμα που θα αναλύσουμε σήμερα είναι προσωπικά για μένα και νομίζω για τους περισσότερους από σας, ιδιαίτερα δυσάρεστο, όμως φρονώ πως είναι κάτι που πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να πράξουμε έτσι, ώστε να το εξαλείψουμε ολοσχερώς και ασφαλώς δεν αναφέρομαι κάπου αλλού πέραν της βίας, ό,τι “χρώμα” κι αν έχει αυτή και σε όποιο γήπεδο κι αν συμβαίνει. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, όχι πόλεμος!

    Το χθεσινό παιχνίδι

    Με αφορμή λοιπόν το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, το οποίο εν τέλει δεν διεξήχθη ποτέ, καθώς έγινε απ’ την εξέδρα ρίψη χαρτιού ταμειακής μηχανής στον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Γκαρθία, πάμε να δούμε μερικούς αγώνες, οι οποίοι είτε δεν άρχισαν ή έλαβαν αφετηρία, ενώ κάτι τέτοιο πιθανότατα δεν έπρεπε να συμβεί.

    Κατά πρώτον, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω απ’ το χθεσινό παιχνίδι. Σίγουρα, στα social media γίνεται ένα “πάρτι” με αναρτήσεις, οι οποίες διέπονται είτε από χιούμορ, είτε από απογοήτευση, είτε από μομφές κλπ… Έχω διαβάσει από ορισμένους, ουκ ολίγους πως ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν υπερβολικός στην αντίδρασή του και ο τραυματισμός του εν πολλοίς είναι επίπλαστος με σκοπό να μην πραγματοποιηθεί ποτέ το ματς και να πάρει τους 3 πόντους “εύκολα” ο Πειραϊκός σύλλογος.

    Συγνώμη, αλλά αυτό είναι το θέμα; Ας πούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο ή έστω πως έχει μία δόση αληθείας μέχρι ενός ορίου. Όμως, κάπου κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Δηλαδή, η πράξη που τραυμάτισε έναν άνθρωπο ελαφρά ή μη, δεν οφείλει να είναι αυτομάτως καταδικαστέα; Ή αυτό ορίζεται ανάλογα με την σοβαρότητα του χτυπήματος;

    Αυτά και με συγχωρείτε για την έκφραση είναι εντελώς γελοιότητες και κάποτε οφείλει να μπει οριστικά και αμετάκλητα ένα τέλος σε τέτοιες ενέργειες που δεν κάνουν τίποτα άλλο, πέραν του να βλάπτουν ανεπανόρθωτα την ήδη καταβαραθρωμένη εικόνα του Ελληνικού πρωταθλήματος που έχει γίνει περίγελος τόσο εγχώρια, όσο και κατά διαστήματα στις διεθνείς ειδήσεις με περιστατικά ανάλογα του χθεσινού.

    Ορθώς δεν ξεκίνησε

    Το παιχνίδι ορθώς δεν ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί, όπως και κάθε άλλη ομάδα υποπέσει σε τέτοια εγκληματικά ατοπήματα. Διότι, μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι είναι σαν κι εμάς, απλά συμβαίνει να κάνουν αυτό το επάγγελμα. Δεν πρέπει να διακινδυνεύουν την ζωή τους επ’ ουδενί λόγο, εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων κάθε παλαβού που επιθυμεί να τα εξωτερικεύσει στο γήπεδο.

    Και η έτερη αστεία δικαιολογία που ηχεί στις εξής ακόλουθες λέξεις: “Μα γιατί η αυστηρότητα να ισχύει από τώρα; Τόσα χρόνια δηλαδή γιατί δεν γινόταν τίποτα;”

    Με αυτή την λογική δεν θα πρέπει ποτέ να τροποποιηθεί τίποτα, επειδή πάντα θα υπάρξει ο πρώτος που θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Οπότε, ας μείνουμε στην ασυδοσία να είμαστε κομπλέ, ε; Πως σας φαίνεται αυτό;

    Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα άπαντες που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, απ’ τους πρωταγωνιστές των γηπέδων, μέχρι τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους να αλλάξουμε ατραπό, γιατί το εν λόγω μονοπάτι που βαδίζουμε, είναι αδιέξοδος και ο πάτος του βαρελιού απέχει πλέον ελάχιστα.

    Πάμε τώρα να δούμε παλαιότερα ματς που συνέβησαν έκτροπα.

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2002-2003, Ριζούπολη

    Ίσως ο πλέον περιβόητος αγώνας δυσφήμισης του αθλήματος, προ της ενάρξεως της αναμέτρησης. Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού έγιναν στόχος λεκτικών, αλλά και σωματικών επιθέσεων πριν μπούνε στα αποδυτήρια, αλλά και κατά την διάρκεια που ήταν στην φυσούνα. Απειλές, ύβρεις άνευ προηγουμένου, χτυπήματα. Οι ποδοσφαιριστές φοβόντουσαν να βγουν για να κάνουν προθέρμανση και όταν τελικά το κατόρθωσαν, δέχτηκαν επιθέσεις με φωτοβολίδες, κέρματα και κάθε λογής αντικειμένου. Για την ιστορία ο αγώνας έληξε 3-0 και ο ΟΣΦΠ πήρε το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου.

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2010-2011, Καραϊσκάκη

    Το παιχνίδι γνωστό σε μεγάλη μερίδα οπαδών ως: “Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη”, όμως σε αυτό το κείμενο δεν θα σταθώ, ούτε θα επισημάνω ουδόλως σε διαιτητικά οφθαλμοφανή σφάλματα τα οποία σαφώς αλλοιώσαν πλήρως το αποτέλεσμα του εν λόγω παιχνιδιού, αλλά στα έκτροπα που σημειώθηκαν μετά την λήξη του αγώνα στα αποδυτήρια και οι επιθέσεις που δέχτηκαν παίκτες των πρασίνων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα ακόμα παιχνίδι όνειδος, δυσφήμισης του εϋ αγωνίζεσθαι που πραγματοποιήθηκε επί Ελληνικού εδάφους.

    2012-2013 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2012-2013, ΟΑΚΑ

    Μετά από ένα ιδιαίτερα ανούσιο και βαρετό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις στο 82, οι συνεχόμενες ρίψεις φωτοβολίδων και διάφορων αντικειμένων απ’ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι κι ενώ το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των φιλοξενουμένων ως τότε, εν τέλει να κατοχυρωθεί το παιχνίδι στα χαρτιά με το 0-3 υπέρ των ερυθρολεύκων. Μία ακόμη “μαύρη” σελίδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2016-2017

    Σκηνικό ντροπής στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε αγώνα για τον θεσμό των πλέι οφ, όταν το παιχνίδι βρισκότανε στο 50ο λεπτό και ενώ ήδη η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από τεταμένη με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές να έχουν “ξεσαλώσει” εντός του αγωνιστικού χώρου και η μία αψιμαχία να δέχεται την άλλη, ο Ίβιτς (προπονητής του δικεφάλου του Βορρά), δέχτηκε ένα κουτάκι μπύρας και κάπως έτσι ο αγώνας διακόπηκε και το τριφύλλι τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών απ’ το επόμενο πρωτάθλημα (το φετινό) και κάποιους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

    Γενικά, έχουν γίνει πολλά ακόμα μεμονωμένα περιστατικά με τραυματισμούς παικτών ή προπονητών (θυμίζω το μπουκάλι που έσκασε κυριολεκτικά στην μούρη του Μαυρογενίδη σε ένα ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ή την περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου με ρίψη αντικειμένου που χτύπησε πολύ σοβαρά σε ένα παιχνίδι μεταξύ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ), όμως πια το θέμα είναι να κοιτάξουμε όπως ανέφερα και άνωθεν ξεκάθαρα την αλήθεια.

    Δεν πάει άλλο

    Κυριολεκτικά, όπως κι αν επιλέξει να το δει κάποιος, υπό το όποιο πρίσμα, ΔΕΝ πάει άλλο! Ή αλλάζουμε, η μένουμε βυθισμένοι σε ένα πρωτάθλημα κακό ποιοτικά με ξύλο, επεισόδια, φωνές, βρισιές, κανέναν σεβασμό και γενικότερα σε μία κατάσταση που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα σε όλα τα επίπεδα.

    Οφείλουμε να μην ανεχόμαστε το παραμικρό στοιχείο βίας, όλοι όμως. Όχι κατά το δοκούν, ανάλογα την εκάστοτε φορά με το συμφέρον του καθενός. Μπας και αυτό το ρημάδι το πρωτάθλημα δει μία άσπρη μέρα και οι σύλλογοί μας κατορθώσουν να κάνουν ξανά πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εφάμιλλες εκείνων που αγαπήσαμε και θαυμάσαμε όλοι.

    Τέλος να σας υπενθυμίσω πως και αυτή την εβδομάδα το Κουπόνι του Πάμε Στοίχημα διαθέτει πολλούς αγώνες ενδιαφέροντες κι εσείς πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε, δείτε τις προτάσεις των ειδικών του ιστοχώρου μας, μελετήστε τες και κατόπιν είτε με στανταράκια, είτε με εκπλήξεις, είτε με συνδυασμό, παίξτε εκείνα που σας “εμπνέουν” περισσότερο και με λίγο τύχη νομίζω πως θα έχετε την ευκαιρία να οδηγηθείτε στο ταμείο.

    Πηγή: Ελληνικό Πρωτάθλημα

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια