Το πρωτάθλημα τελείωσε με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός εκτός από την κούπα να χάνει έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου να στηρίζει τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη και θα σας αναλύσω γιατί ο Έλληνας προπονητής αξίζει να μείνει στον πάγκο των “πρασίνων”. Γράφει ο Χάρης Δουληγέρης.

Οι Πειραιώτες ήταν μισό κλικ καλύτεροι. Ο Πεδουλάκης έκλεισε το ροτέισιον και φόρτωσε συγκεκριμένους παίκτες. Αλλά τόλμησε και όπως τονίσαμε και τις προάλλες αφήνει κληρονομιά πίσω του. Οι… παρατημένοι από τον Τζόρτζεβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Παπαγιάννης, ανδρώθηκαν επιτέλους μπασκετικά και μπήκαν στη φωτιά. Είναι ευεργετικός για το μέλλον των πρασίνων ο τρόπος που τους αξιοποίησε. Ο Νίκος Παππάς βγήκε από τη ναφθαλίνη και έδειξε πως μπορεί να γίνει ένας από τους μελλοντικούς ηγέτες. Και με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς το ίδιο θα γινόταν αν δεν τραυματιζόταν.
Ο ίδιος συγκεκριμένα δήλωσε:
“Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα με τις αρχές, τις αξίες και την παράδοση του Παναθηναϊκού. Μια ομάδα που θα αγωνίζεται σκληρά κάθε στιγμή στο γήπεδο», τόνισε αρχικά ο κόουτς του «τριφυλλιού» και συνέχισε: «Δεν πρόκειται για αλλαγή σελίδας, αλλά για αλλαγή βιβλίου μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη, οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν ένας από τους τρεις “πυλώνες” του Παναθηναϊκού μαζί με τον κόσμο και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Έχουμε μια βάση Ελλήνων αθλητών και θέλουμε να την πλαισιώσουμε με ξένους παίκτες οι οποίοι θα έχουν κίνητρο και ποιότητα. Σύνθημά μας είναι: πάνω απ’ όλους και όλα η ομάδα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εμπιστοσύνη του».