Όπως έχουμε δει στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, έτσι και στους τελικούς, κάποιοι παράγοντες… μαστίζουν το «τριφύλλι». Η αδράνεια και η επιπολαιότητα στα πιο κομβικά σημεία, αλλά και οι «αυτοκτονικές» τάσεις που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός όταν το παιχνίδι είναι στα χέρια του. Γράφει ο Μάριος Καρίνος.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήγε στους τελικούς με τους χειρότερους ιωνούς, παρ’όλα αυτά παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό. Η σειρά βρίσκεται στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό να έχει ”χαρίσει” στην ουσία αυτές τις δύο νίκες στο ΣΕΦ και να βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο. Ο κύριος λόγος λοιπόν που οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι απο την έδρα των «ερυθρόλευκων» και να κάνουν το «break», είναι η έλλειψη ψυχραιμίας και η αδράνεια που τους κυριεύει όταν πρέπει να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και μομέντουμ.

Αυτό το ελάττωμα που έχει ο Παναθηναϊκός δεν είναι προϊόν ικανοτήτων των παιχτών του, αλλά ψυχολογίας και χαλαρότητας. Στον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ, 5 λεπτά πριν το τέλος οι «πράσινοι» μπορεί να είχαν το ”μαξιλαράκι” των 10 πόντων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να το διαχειριστούν και…«αυτοκτόνησαν». Διαδοχικά λάθη και βιαστικές αποφάσεις, είτε απο τους Τζέϊμς και Σίνγκλετον, είτε απο τον Νικ Καλάθη, έδωσαν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό μαζί με το αβαντάζ της έδρας, να γυρίσει το παιχνίδι. Κάτι ανάλογο έγινε και στον πρώτο τελικό, που είναι και μία αντικατοπτριστική εικόνα των τρωτών σημείων όλης της φετινής χρονιάς για το «τριφύλλι».

Σίγουρα είναι πολύ αργά για να αλλάξει κάτι ριζικά, αλλά αν θέλει να κάνει άλλες δύο νίκες ο Παναθηναϊκός και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, καλείται να το ελαττώσει σε μεγάλο βαθμό. Η αδράνεια όταν η ομάδα διαχειρίζεται το παιχνίδι, οι επιπόλαιες αποφάσεις που γεννάνε τα λάθη και οι τάσεις «αυτοχειρίας» πρέπει να πάψουν να υφίστανται στο παιχνίδι των «πρασίνων». Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό έχει ο Ισπανός τεχνικός, μαζί με την απαραίτητη συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό των παιχτών στην πιο κρίσιμη καμπή του παιχνιδιού, όπου συνήθως εκεί κρίνεται και ο νικητής στο εκάστοτε παιχνίδι. Αυτά είναι και το σημεία «κλειδιά» που φέρνει τη σειρά στο 2-1 υπέρ των «Πειραιωτών» και τώρα που…”σφίγγουν τα λουριά” θέλει ιδιαίτερη προσήλωση απο πλευράς Παναθηναϊκού.

Υ.Γ: Η σειρά φτάνει σιγά, σιγά στην κορύφωση της, εδώ που παίζουν ρόλο και οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες. Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει ότι εφόσον η ομάδα του προσέξει αυτούς τους παράγοντες και ισοφαρίσει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, στο «Game 5» όλα είναι ανοιχτά για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

One Response

  1. JOHN SYROS

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, Ε Α Ν, Δ Ε Ν, Ε Π Ι Β Α Λ Λ Ε Τ Ε, ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΑΣ & ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΝΑ Μ Α Σ, Π Α Ι Ζ Ο Υ Ν, Ε Π Ι, Ι Σ Ο Ι Σ, Ο Ρ Ο Ι Σ & ΝΑ Σ Φ Υ Ρ Ι Ζ Ο Υ Ν, Δ Ι Κ Α Ι Α, Ο Λ Α, ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΗΜΑΤΟΥΛΗΔΩΝ & Ο Λ Α, ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ των ΚΑΤΣΕΡ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ…….
    Δ Ε Ν, Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι, Ν Α, Ξ Α Ν Α Δ Ε Ι Τ Ε, Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α, Σ Τ Ο Ν, Α Ι Ω Ν Α, Τ Ο Ν, Α Π Α Ν Τ Α !!!

    ΑΛΛΩΣΤΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΗ ΕΝΑ ΑΕΡΙΝΟ & ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ, ΒΡΩΜΙΕΣ, ΥΠΟΥΛΙΕΣ, ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ, ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ, ΣΠΡΩΞΙΜΑΤΑ, ΛΑΒΕΣ, ΓΟΝΑΤΙΕΣ, ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ & ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ & ΠΑΙΚΤΕΣ & ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΤΟ ΨΩΜΙ,-

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.