Δηλώσεις ενόψει της επιστροφής του στο Κάουνας έκανε ο Λούκας Λεκαβίτσιους. 

Ο Λιθουανός γκαρντ, σε δηλώσεις του προς τους συμπατριώτες του, αναφέρθηκε στον τραυματισμό που πέρασε, τον Νικ Καλάθη και την επιστροφή του στο Κάουνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιθουανού μπασκετμπολίστα: 

Για τον καλοκαιρινό τραυματισμό του που τον ταλαιπωρούσε μέχρι πρόσφατα: «Για να είμαι ειλικρινής, μόλις πριν δύο εβδομάδες σταμάτησα να νιώθω πόνο στον αστράγαλο, στο πόδι που είχα χτυπήσει πριν από το Eurobasket. Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς. Μου λείπει πολύ η οικογένεια και οι συμπαίκτες μου. Χαίρομαι που είμαι πίσω».

Για το γεγονός πως ο χρόνος του έχει περιοριστεί, απάντησε: «Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να σταματήσει ο Καλάθης να παίζει τόσο καλά (γέλια). Πρέπει να έχω υπομονή και να συνεχίσω να δουλεύω, για να έρθουν τα λεπτά. Είμαι χαρούμενος με τα πάντα στον Παναθηναϊκό».

Ρωτήθηκε μάλιστα και για τα… ιδιαίτερα από τον Νικ Καλάθη: «Είμαστε πολύ διαφορετικοί παίκτες, αλλά θα ήθελε πολύ να μάθω πράγματα για το πώς ελέγχει το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο αρχικά να παίξω για τον Πασκουάλ, γιατί έχει τόσα πολλά διαφορετικά συστήματα. Ωστόσο, γίνομαι καλύτερος σιγά-σιγά».