• Friday, February 22, 2019

Παναθηναϊκός vs Παναθηναϊκός

Αλά Κράμερ εναντίον Κράμερ διαδραματίζονται τα γεγονότα σαν ντόμινο τον τελευταίο καιρό τόσο στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, όσο και στο διοικητικό γίγνεσθαι, καθώς έχουν χωριστεί «στρατόπεδα» απόψεων, ωστόσο οι περισσότεροι είναι διατεθειμένοι αποκλειστικά να εκθέσουν την γνώμη τους και επ’ ουδενί να ακούσουν την αντίθετη. Το μόνο βέβαιο είναι πως ως αυτή την στιγμή κανείς δεν φαίνεται να βάζει ουσιαστικά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να απομακρύνει τα ογκώδη «σύννεφα» που έχουν ρίξει για τα καλά την «σκιά» τους πάνω απ’ το πράσινο σωματείο. Γράφει ο Απόστολος Μιχαηλίδης.

Το ποιοι φταίνε για την κατάντια της ομάδας λίγο ως πολύ είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, όπως και το μερίδιο ευθύνης του καθενός. Προπομπός της υπάρχουσας κατάστασης επί παραδείγματι κατά την προσωπική μου εκτίμηση ήταν το προ μερικών ετών «κάλεσμα» του Γιάννη Αλαφούζου για να βαφτεί εθελοντικά το γήπεδο.

Τι πάει να πει «εθελοντικά»; Το να επενδύεις στην αγνή αγάπη-ανιδιοτέλεια του κόσμου, προκειμένου να γλιτώσεις τρέχοντα έξοδα, πέραν πάσης αμφιβολίας είναι δείγμα πως συχνάκις θα επιχειρείς και μελλοντικά (όπερ και εγένετο) το να αποφύγεις να είσαι συνεπής στις χρηματικές υποχρεώσεις σου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο σοφός λαός κι εν προκειμένω οι προθέσεις.

Θα ξεγελάσεις μία, δύο, τρεις, τέσσερις, ε, κάποτε όλοι θα κατανοήσουν το τι «καπνό φουμάρεις». Ο κ. Αλαφούζος λοιπόν όχι απλώς έκανε ό,τι έκανε ή καλύτερα δεν έκανε, καθώς διακρίθηκε μέσω της Προεδρικής ανυπαρξίας του, αλλά παράλληλα στο τέλος εγκατέλειψε το «πλοίο» διαμηνύοντας σε πρόσφατες δηλώσεις του πως από εδώ και πέρα δεν σκοπεύει να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Ο κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου τυπικά κι όχι ουσιαστικά, αφού δεν διαθέτει χρήματα για να καλύψει ανάγκες της ομάδας βρίσκεται εκειπέρα, μέχρι κάποιος να τον αντικαταστήσει, αλλά ποιος και πότε ακριβώς θα έρθει αυτή η «ευλογημένη» η ώρα ώστε το «πηδάλιο» να παραχωρηθεί σε κάποιον που όντως θα βοηθήσει στο να εξέλθει η ομάδα απ’ το οικονομικό τέλμα που υπάγεται;

Πάντως, η αλήθεια είναι μία! Όσο κι αν ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας που δικαίως είναι αγανακτισμένος έχει διχόνοια μεταξύ του, μόνο χειρότερα θα τα κάνει τα πράγματα με αυτή την λογική. Όσο και με υβριστικά συνθήματα να προσβάλλουν τον Γιάννη Αλαφούζο, εκείνου το αυτί δεν νομίζω να «ιδρώσει» ουδόλως, ούτε θα συγκινηθεί και θα βάλει κανα φράγκο στα ταμεία.

Δεν γνωρίζω αν έχει ευθύνες η οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως πολλοί την μέμφονται, ούτε το ποιος άλλος ενδέχεται να φταίει κι απλά να μην είναι στο προσκήνιο, διότι σίγουρα υφίστανται και παρασκηνιακές καταστάσεις που δεν εξέρχονται στην επιφάνεια.

Ξέρω όμως πως εδώ υπάρχει ένας προπονητής που ακούει στο όνομα Μαρίνος Ουζουνίδης. Έχει υπάρξει παίκτης του συλλόγου τιμώντας με το παραπάνω την φανέλα και πλέον καθήμενος στον πάγκο, το κάνει ακόμα περισσότερο.

Ρισκάρει την καριέρα του, την προπονητική του υπόσταση, τα χρήματά του (υπό την έννοια του ότι μπορεί να μην πάρει κέρμα), τα πάντα όλα, μόνο και μόνο για την ομάδα που αγαπάει, τον Παναθηναϊκό.

Οφείλουν λοιπόν οι οπαδοί να συσπειρωθούν και να στηρίξουν το δύσκολο αυτό έργο, ξεχνώντας (έστω προς ώρας) όλα τα άλλα. Θα ρθει και η ώρα που οι ευθύνες θα αποδοθούν και θα ληφθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όμως, προέχει η σωτηρία της ομάδας επί του παρόντος και τίποτα άλλο. Κατά συνέπεια, όσο κι αν οι απόψεις σας δεν συγκλίνουν, όσο κι αν διαφωνείτε, στηρίξτε τον Ουζουνίδη και τους παίκτες, οι οποίοι καλούνται να παίζουν απλήρωτοι και αφήστε όλους τους άλλους. Δείξτε στην ομάδα πως ο λαός του τριφυλλιού είναι ο ίδιος, ο οποίος κάποτε τους αποθέωνε στις μεγάλες πορείες στο Champions League, στους τίτλους και τα συναφή. Μόνο έτσι ίσως σωθεί κάτι, ειδάλλως αν «εγκαθιδρυθεί» η διχόνοια και διαφεντεύουν οι συνεχείς αντεγκλήσεις εσαή, τότε δεν βγαίνει άκρη.

Ταπεινή μου γνώμη…

 

 

Βρείτε τον συντάκτη στο facebook: Apostolhs Adiortwhtos

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.