Επικός Παππάς, ο οποίος για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι διαθέτει φοβερό χιόυμορ.

Συγκεκριμένα, ο άσος του Τριφυλλιού παραχώρησε συνέντευξη στο sdna.gr, στην οποία αναφέρθηκε κυρίως στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και στα ερχόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά:

– Πώς «δένει» αυτή η ομάδα μετά την προετοιμασία στο Καρπενήσι; Ο Καλάθης στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. 

«Αν δεν ξεκινήσουν τα φιλικά δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Όπως είπε και ο Καλάθης, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να τρέξουν, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι και παίκτες που μπορούν να σουτάρουν. Νομίζω έχει από όλα τα υλικά αυτή η ομάδα, άρα το θέμα είναι να δέσουν μεταξύ τους και να βρούμε την κατάλληλη χημεία για να παίξουμε σωστά».

– Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιλάει για μετάλλιο, όπως κάνει σχεδόν κάθε χρόνο από το 2009 και μετά. Σας πειράζει, σας πιέζει;

Αυτά είναι να τα συζητάει ο κόσμος και εσείς. Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, έχουμε την προετοιμασία μπροστά μας για να φανούμε όσο τον δυνατόν καλύτεροι, όταν έρθουν τα επίσημα».

– Εδώ και αρκετό καιρό λες συνέχεια για ένα «μονάκι» που είχε παίξει με τον Γιάννη και τον νίκησες 21-0… 

«33-0. Είναι 11-0 το πρώτο και 22-0 το δεύτερο. Είναι εκεί, αν θες τον ρωτάς…».

– Σε πιστεύω. Θα ξαναπαίζατε τώρα;

«Δεν υπάρχει λόγος να ξαναπαίξω και να το ρισκάρω. Παραμένει όπως έχει. Έχει “γραφτεί” στην ιστορία”».

– Για το 3on3 με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο τι λες;

«Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος… Είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Θα μεγαλώσουν λίγο αυτά τα παιδιά και ίσως, μπορεί, στα 40 μου να είναι ανταγωνιστικοί απέναντί μου».

– Πίσω στην Εθνική Ομάδα… Έχετε μελετήσει τους αντιπάλους στην Α’ Φάση του Eurobasket ή είναι νωρίς ακόμα;

«Προσωπικά ξέρω με ποιες ομάδες παίζουμε, όμως δεν γνωρίζω ούτε τα ρόστερ, ούτε πώς παίζουν. Αυτά όταν έρθει η ώρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κουράσουμε το μυαλό μας τώρα».

– Θέλω να μου πεις την άποψή σου και για τα «παράθυρα» της FIBA, είναι κάτι που έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση. Ποια είναι η άποψή σου ως διεθνή παίκτη για τα ματς των Εθνικών Ομάδων μέσα στη σεζόν;

«Ούτε διεθνής είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ…».

– Αυτή τη στιγμή, όμως, είσαι μέλος της Εθνικής Ομάδας.

«Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου, δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον άλλον, που παίζει χρόνια».