Πέρσι Ολιβάρες: Ένας περίεργος χαρακτήρας, αλλά καλός παίκτης!

    Ο Απόστολος Μιχαηλίδης κατόπιν των συνηθισμένων του ενεργειών στα κείμενά του, μας επαναφέρει στις ένδοξες εποχές του τριφυλλιού, μιλώντας μας αυτή την φορά για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για μικρή χρονική διάρκεια και έστω και αν δεν άφησε πίσω του κάποιο σπουδαίο έργο, εν τούτοις άπαντες οι φίλαθλοι που βίωσαν εκείνη την εποχή (κι όχι μόνο) θυμούνται καλά τον Πέρσι Ολιβάρες!

    Ο Πέρσι Ολιβάρες γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1968 στο Περού. Πέρασε από πολλές ομάδες στον ποδοσφαιρικό του βίο (πάνω από 10 συνολικά) όπως επί παραδείγματι Νυρεμβέργη,Τενερίφη, Κρουζ Αζούλ, Ντάλας Μπερν κλπ. Ας σταθούμε όμως εμείς ως επί το πλείστον στο πέρασμά του απ’ την χώρα μας! Ο Ολιβάρες ήρθε το 1997 στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο Πέρσι αν και αγωνίστηκε με τον δικέφαλο του Βορρά για δύο χρόνια, δηλαδή ως το 1999 με τελικό απολογισμό 58 εμφανίσεις και 6 γκολ, είχε μεγάλο πρόβλημα με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τον περίεργο χαρακτήρα που είχε, τις αποχωρήσεις και εμφανίσεις του όποτε ήθελε στην προπόνηση, τα ξενύχτια κλπ. Μάλιστα, ο τρόπος που αποχώρησε απ’ τον ΠΑΟΚ είναι για γέλια, όμως ταυτόχρονα και για κλάματα. Σε μία προπόνηση της ομάδας και ενώ τρέχανε όλοι για το καθιερωμένο ζέσταμα, ο Περουβιανός άρχισε να επιταχύνει το βήμα του καταλήγοντας στην πόρτα που οδηγούσε εκτός του προπονητικού κέντρου, την οποία άνοιξε και έφυγε με τον Αναστασιάδη να πιστεύει πως θα επιστρέψει, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ.

    Το 1999 η ομάδα της Λεωφόρου αποφάσισε να τον εντάξει στο δυναμικό της, καθώς μπορεί να ήταν ένας “παλαβός” που δεν μπορείς να του δείξεις εμπιστοσύνη για πολλά πράγματα, παράλληλα όμως ήταν και μία φιγούρα ποδοσφαιριστή που όταν ήθελε έκανε απίστευτα πράγματα συνεισφέροντας στις ομάδες του δεόντως! Ο Ολιβάρες έβαλε το πρώτο γκολ στο ντέρμπι στις 21/11/1999 απέναντι στον Ολυμπιακό και έθεσε τις βάσεις για να έρθει η επικράτηση με 2-0 (σκόρερ του έτερου γκολ ο Βαζέχα) και το τέρμα αυτό του Περουβιανού θα έλεγε κανείς πως τον εισχώρησε ιδιαίτερα βαθιά στις καρδιές των οπαδών του πράσινου “στρατοπέδου”. Ένα χρόνο μετά έγινε όμως ο μοιραίος, αφού σε αγώνα Κυπέλλου απέναντι στους Πειραιώτες σήκωσε το χέρι του ψηλά με αποτέλεσμα να βρει η μπάλα επί της χείρας του και να καταλογισθεί η εσχάτη των ποινών εις βάρος του Παναθηναϊκού (πέναλτι δηλαδή), ενώ έπειτα στα αποδυτήρια η δικαιολογία που είχε ήταν ότι τον στράβωσε ο ήλιος. Κάτι αυτό το περιστατικό, έπειτα ο ερχομός του Άγγελου Αναστασιάδη στην ομάδα (που ο πρότερος βίος αμφοτέρων δεν ήταν και τόσο έντιμος), μερικοί τραυματισμοί που ακολούθησαν και η καριέρα του Ολιβάρες στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα έριξε οριστικά τίτλους τέλους με απολογισμό κάτι παραπάνω από 70 συμμετοχές και 3 γκολ.

    Για 4 χρόνια ακόμα συνέχισε να αγωνίζεται και σε άλλες ομάδες χωρίς να καταφέρει να στεριώσει ποτέ σε καμία, κάνοντας με όλους αυτούς τους συλλόγους ελάχιστες συμμετοχές και αποχώρησε απ’ την ενεργό δράση το 2005. Ο Ολιβάρες, ο οποίος να αναφέρουμε πως απ’ το 1987 μέχρι και το 2001 είχε 83 συμμετοχές και 1 γκολ και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά του (Περού) στη συνέχεια του βίου του έπαιξε σε σίριαλ στην τηλεόραση, βρέθηκε σε ριάλιτι ως χορευτής, ως και στο τηλεπαιχνίδι “Στιγμή της Αλήθειας” πήρε μέρος το 2013 και γενικότερα συνέχισε να είναι “τρελός” και εκτός γηπέδων, δείχνοντας με αυτές τις κινήσεις του πως εν κατακλείδι δεν ήξερε ακριβώς ποτέ τι επαγγελματικό προσανατολισμό ήθελε να ακολουθήσει, ούτε είχε ακριβές πλάνο πιθανόν και για τίποτα. Όλα στα “κουτουρού” και όλα όπως βγούνε. Όμως, ως ποδοσφαιριστή για να είμαστε ειλικρινείς του βγήκαν αρκετά (τουλάχιστον με τον Παναθηναϊκό) και αποτέλεσε μέλος μιας πολύ σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών, πράγμα που τιμάει και τον ίδιο, αλλά και τους συμπαίκτες του, διότι αυτά είναι αμφίδρομα. Ίσως αν δεν είχε και αυτό τον αλλοπρόσαλλο, ιδιόρρυθμό, παράξενο (η όπως θέλει καθείς εξ’ ημών να τον πει) χαρακτήρα θα μπορούσε με τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τις ομάδες που υπήρξε στο ροστερ τους να είχε πετύχει πολλά περισσότερα, ίσως πάλι και όχι, εξάλλου ιστορία γράφεις μόνο με τις πράξεις και όχι με τα “ίσως.”

     

    Βρείτε τον συντάκτη στο facebook: Apostolhs Adiorthwtos