• Tuesday, October 23, 2018

Πότε θα κάνει ξαστεριά…;

Bardinogiannis, Alafouzos, Panauinaikos

Γράφει ο Βασίλης Ντούτσης. Είχα αναφερθεί παλαιότερα σε άρθρο μου σχετικά με τις στενές σχέσεις μεταξύ των οικογενειών βαρδινογιάννη και αλαφούζου, που τα πρώτα χρόνια επεκτείνονταν καθαρά στα εφοπλιστικά τους συμφέροντα, αργότερα όμως με το άνοιγμα των αγορών εκεί στις αρχές του 90 επεκτάθηκαν και σε άλλα ενδιαφέροντα, που ναί μεν για εκείνους ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα χόμπι, αλλά για τον δύσμοιρο ελληνικό λαό, εξελίχθηκε σε ένα αδυσώπητο μαρτύριο, που το πληρώνει καθημερινά από το 2010 και μετά.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι και σήμερα εν έτει 2017 περιπλέκονται τα ίδια πρόσωπα που είχαν εμπλακεί και τότε στις αρχές του 90 με την διαφορά όμως ότι την θέση του Γιώργου Κοσκωτά έχει πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μιά προσωπική ρεβάνς που πήρε το “ολυμπιακό σύστημα’ που κυβερνά από το 1996 αυτόν τον τόπο, με τις ευλογίες και τις συμβουλές βεβαίως προσωπικά του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι το πρώτο πολυμετοχικό σχήμα της τηλετύπος α.ε πού είναι το γνωστό Μέγκα Τσάννελ αποτελούσαν οι εξής πέντε κύριοι εκπρόσωποι της μεγαλύτερης διαπλοκής που γνώρισε ο τόπος, δλδ οι κύριοι Βαρδινογιάννης, Λαμπράκης, Τεγόπουλος, Μπόμπολας και ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος, που όμως τελικά αποχώρησε την τελευταία στιγμή, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα χρόνο μετά βρέθηκε με δική του τηλεοπτική άδεια, τον γνωστό μας ΣΚΑΙ.

Αντίπαλο δέος σε εκείνη την δημοπρασία ήταν το σχήμα υπό τους Σωκράτη Κόκκαλη και Βουδούρη, τον γνωστό εκδότη του Ελεύθερου Τύπου που όμως τελικά δεν μπόρεσε να αδειοδοτηθεί. Πρόσωπο κλειδί που συνδέει το τότε με το τώρα είναι ένα. Ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και βεβαίως όπως πιέζει η σημερινή διαπλοκή σήμερα ο γιός του Κυριάκος Μητσοτάκης, που οι ίδιοι ακριβώς Κύριοι προαλείφουν ώς αυριανό πρωθυπουργό. Η έρευνα να ξέρετε θα προχωρήσει σε βάθος γιατί δεν αφορά μόνο την Νέα Δημοκρατία αλλά και το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που μέλη του πρωταγωνίστησαν σε όλη αυτήν την διαδικασία. Άλλωστε 3 χρόνια αργότερα ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, με την επάνοδο του στην εξουσία, αποκατέστησε εκείνη την αδικία του Μητσοτάκη πρός τον Κόκκαλη με τις τηλεοπτικές άδειες, και ουσιαστικά δώρισε την χρεοκωπημένη και πνιγμένη παέ Ολυμπιακός, στον γιό του κομμουνιστή υπουργό της κυβέρνησης του βουνού Πέτρου Κόκκαλη.

Θα αναρωτιέστε μερικοί και με το δίκιο σας πώς συνδέεται σε όλα αυτά ο Παναθηναικός; Δυστυχώς συνδέεται και παρασυνδέεται αφού και ο ίδιος είναι θύμα της εγχώριας διαπλοκής που αυτή και μόνο αυτή τον έφερε στο σημείο μηδέν που βρίσκεται τώρα. Και ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της τραγωδίας είναι ένας και φέρει το επώνυμο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο οποίος κρατάει φυλακισμένο τον σύλλογο στο γραφείο του εκεί δίπλα στην πισίνα του, στην βίλα του οδός Έλλης 6 στην Εκάλη… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.