Ο Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει προφικά με τον Τεέμου Πούκι και μένει να τα βρει και με την Μπρόντμπι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Το Prasinoforos.gr λοιπόν έψαξε και έμαθε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Φιλανδό επιθετικό!

Ο Τεέμου Πούκι γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1990 (27 χρονών) και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Κότκα όπου σε μία διετία πέτυχε 3 γκολ σε 29 συμμετοχές. Το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Σεβίγια όπου σε 17 συμμετοχές σημείωσε 3 γκολ.

Το 2010 πήρε μεταγραφή στη ΧΓΚ Ελσίνκι, αγωνίστηκε μόνο μία χρονιά όμως κατάφερε να σκοράρει 13 φορές σε 25 αγώνες. Την επόμενο σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της Σάλκε όπου πέτυχε 8 γκολ σε 37 εμφανίσεις. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Σκωτία και μάλιστα στην ομάδα της Σέλτικ όπου και εκεί δεν κατάφερε να εδραιωθεί καθώς αγωνίστηκε για έναν χρόνια πετυχαίνοντας σε 26 εμφανίσεις 7 τέρματα.

Οι Σκωτσέζοι έδωσαν δανεικό τον Πούκι στην Μπρόντμπι όπου την πρώτη του σεζόν στην Δανία πέτυχε 9 γκολ σε 27 εμφανίσεις. Οι Δανοί αγόρασαν από την Σέλτικ τον Φιλανδό επιθετικό και τους βγήκε «λαχείο»! Ο Πούκι σε 69 συμμετοχές πέτυχε 31 (!) γκολ.

Τα χαρακτηριστικά του στο Fifa 17:

Βίντεο:

Leave a Reply

Your email address will not be published.