Γκαράς στο Prasinoforos.gr: «Ο ανταγωνισμός της προπόνησης θα μας βοηθήσει για τα δύσκολα παιχνίδια»

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γκαράς, μίλησε μετά το παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr και τον Γιάννη Σέμπρο, για τη νίκη του «τριφυλλιού», αλλά και τη δύσκολη συνέχεια που έρχεται.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε, πως υπάρχουν τέσσερις ομάδες ίσου επιπέδου που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Για το παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η:

«Σίγουρα μας προβληματίζει το τρίτο σετ. Όχι μόνο γιατί έφτασε τόσο κοντά, αλλά γιατί δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση για να τελειώσει η μπάλα. Δεν κάναμε λάθη, όμως ο ΟΦΗ έβγαλε πολλές άμυνες και έκανε αρκετά σπασίματα στο μπλοκ. Θέλω να σταθώ στο δεύτερο σετ, στο οποίο κάναμε κοντά στα δέκα λάθη. Για να φτάσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει, πρέπει αυτά τα κενά διαστήματα να είναι πιο μικρά. Γιατί όταν θα παίξεις με μία ομάδα μεγαλύτερης δυναμικότητας, δεν θα έχει περιθώριο να κάνεις τόσα λάθη».

«Πρέπει να δουλέψουμε αυτό το κομμάτι. Ήταν καλό νομίζω το ότι υπήρξε ένα σετ με κόντρα, ώστε να μπορέσουμε να δούμε και αν θα αντιδράσουμε, αλλά και από θέμα ψυχολογίας, γιατί μέχρι στιγμής καλώς η κακώς είχαμε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Παίζουμε καλά μέσα στο γήπεδο, αλλά σίγουρα θέλουμε ένα-δύο δυνατά σετ, ή ένα-δύο δυνατά παιχνίδια, ώστε να αρχίζουμε να συνηθίζουμε για τα πιο δυνατά παιχνίδια που έρχονται στη συνέχεια».

Για το πρόγραμμα «βουνό» που ακολουθεί:

«Ξέρουμε το επίπεδο μας και τους στόχους μας. Έχουμε μία πάρα πολύ ανταγωνιστική προπόνηση, κάθε μέρα. Και από τις δύο εξάδες μας κανένας μας δεν μπορεί να θεωρηθεί βασικός. Και τα παιδιά που παίζουν και αυτά που δεν παίζουν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Και όποτε έχει χρειαστεί το έχουν δείξει και έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα. Ο ανταγωνισμός της προπόνησης μας βοηθάει ώστε να έχουμε καλές παραστάσεις στα δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα όλα είναι δύσκολα, αλλά είναι άλλοι οι στόχοι και άλλη η δυναμική των ομάδων».

Για το αν αποτελεί έκπληξη ο πρόωρος αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη διοργάνωση:

«Φέτος θα υπάρχουν πολλά εμπόδια. Είναι σίγουρα οι τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου) που πάνε για πρωτάθλημα και είναι και οι ομάδες που στοχεύουν την έκτη θέση. Όμως και αυτές, βλέπουμε πως παίζουν ωραίο βόλεϊ. Δεν θεωρώ έκπληξη το ότι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό, γιατί αυτές τις τέσσερις ομάδες τις θεωρώ ίσες. Ακόμη και 3-0 να έρθει, θα είναι για έναν ή δύο πόντους, δηλαδή στις λεπτομέρειες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη. Χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι να είσαι συγκεντρωμένος. Να κάνεις αυτά τα οποία έχεις δουλέψει και να είσαι έτοιμος ψυχολογικά να ανταπεξέλθεις. Φέτος, είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπάρχουν τέσσερις ανταγωνιστές για το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να είσαι «βράχος» ψυχολογικά για να ανταπεξέλθεις σε όλα τα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις».