Βαρέλι δίχως πάτο!

    Σε μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας του εξελίχθηκε το τελευταίο ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό καθώς γνώρισε ήττα/διασυρμό από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με σκορ 1-4.

    Έτσι το «τριφύλλι» ολοκληρώνει τη σεζόν στην 5η θέση της βαθμολογίας «πετώντας» έτσι και την… μηδαμινή ευκαιρία για να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκει στον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης (μόλις στο πρώτο λεπτό) έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός «απάντησε» αλλά το σουτ του Μπουζούκη κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων και πέρασε κόρνερ. Στο 7′ η ομάδα του Μαρτίνς πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη και ο Μασούρας με εύστοχο πλασέ έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα (9′) οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2. Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Χριστογεώργο. Στο 12′ οι Πειραιώτες βρήκαν και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Ο Καραγιάννης υπέπεσε σε λάθος, ο Χασάν έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το 0-2 για την ομάδα του. Στο 14′ ο Παναθηναικος κέρδισε πέναλτι μετά τη χρήση του V.A.R καθώς ο Σα ανέτρεψε καθαρά τον Ιωαννίδη μέσα στη περιοχή. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων», ο οποίος έπεσε σωστά στη γωνία του.

    Στο 18′ οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ιωαννίδης πλάσαρε με υποδειγματικό τρόπο τον Σα αλλά η μπάλα δε του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Πέντε λεπτά αργότερα (23′) ο Μπουζούκης έγινε για μία ακόμη φορά απειλητικός. Επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από τη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ούτε στο ελάχιστο η «ερυθρόλευκη» άμυνα. Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις η μία μπροστά από την εστία της άλλης.

    Στο 38′ ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ στο σημερινό ντέρμπι. Ο Μαουρίσιο έκανε λάθος στο κέντρο, ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση και με τον Ελ Αραμπί σκόραρε κάνοντας το 0-3. Πέντε λεπτά αργότερα (43′) οι Πειραιώτες είχαν ακόμη μία ευκαιρία να σκοράρουν αλλά το κάτι σαν… γυριστό του Ρέαμπτσιουκ σταμάτησε ο Χριστογεώργος μπλοκάροντας σχετικά εύκολα τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα (44′) ο Παναθηναϊκός απείλησε μετά από ώρα αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη, μετά από σέντρα του Μακέντα, πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το οποίο βρήκε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με το ευρύ 0-3.

    Η πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους (48′) ανήκει στον Παναθηναϊκό. Ο Μπουζούκης έκανε την κάθετη, αλλά ο Μακέντα δεν έκανε το κοντρόλ προκειμένου να γίνει απειλητικός για την εστία του Σα. Στο 51′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει για 4ο γκολ. Ο Εμβιλά έκανε το σουτ λίγο έξω από τη περιοχή αλλά ο Χριστογεώργος με ωραία επέμβαση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ κρατώντας το σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα. Δύο λεπτά αργότερα (53′) το «τριφύλλι» βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπουζούκης έκανε την πάσα, ο Μαουρίσιο πήρε πανέμορφα την μπάλα και με άπιαστο βολέ έκανε το 1-3. Με τη σέντρα ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Σεμέδο δε πήρε τη κεφαλιά όπως ήθελε και έτσι η μπάλα πέρασε έξω από την «πράσινη» εστία. Στο 57′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-3 αλλά το τελείωμα του Μπουζούκη, με το δεξί, μέσα από την περιοχή δεν ήταν αρκετό ώστε να απειλήσει τον Σα και την άμυνα του Ολυμπιακού.

    Περίπου είκοσι πέντε λεπτά πριν το τέλος (64′) ο Χασάν έχασε μία ακόμη ευκαιρία για την ομάδα του καθώς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Χριστογεώργο. Στο 69′, ο ίδιος ποδοσφαιριστής πάλι, παραλίγο να χρηστεί σκόρερ αλλά η σωτήρια επέμβαση του Σάντσες δεν του επέτρεψε να κάνει το 1-4. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός θα βρει για τέταρτη φορά δίχτυα στο σημερινό ντέρμπι. Ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έκανε τη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-4. Το μόνο που συνέβη στα επόμενα λεπτά ήταν ένα σουτ του Ενγκμπακοτό στο 88′ το οποίο μάζεψε εύκολα ο Σα. Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τους Πειραιώτες να επικρατούν τον «πρασίνων» με το εμφατικό 4-1 και να ολοκληρώνουν με το καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.