Δείτε τι ισχύει για τα χρέη με τον νέο νόμο

    Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου ο Παναθηναικός είναι στον αέρα και υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και για υποβιβασμό με μια διαφορά σε σχέση με παλιά, οτι δεν διαγράφονται τα χρέη.

    Μετά την πτώση της Αεκ στην Γ Εθνική και την διαγραφή των χρεών της καταργήθηκε ο νόμος που έλεγε οτι αν μια ομάδα πέσει στην Γ εθνική διαγράφονται τα χρέη της. Πλέον και να πέσει ο Παναθηναικός στην Γ Ενική δεν σβήνονται τα χρέη απλώς όταν ανέβει ξανά σε επαγγελματικές κατηγορίες πρέπει να αποπληρωθούν. Ο μοναδικός τρόπος για να διαγραφούν είναι η ομάδα να αλλάξει αφμ δηλαδή να αλλάξει με λίγα λόγια όνομα και έμβλημα.

    Το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο στη διατύπωση του:

    “… σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ΑΑΕ (Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία) τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το Σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτον, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στο χρονικό διάστημα έως τη θέση της σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει επέλθει για καθεμία απ’ αυτές παραγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις”.

     

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια