Η κριτική των «πρασίνων» απέναντι στην Μακάμπι

    Ο Παναθηναϊκός «σάρωσε» την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και πήρε μια εύκολη και δίκαια νίκη με 81-63. Με τον Κάτας να βλέπει σχεδόν όλους τους παίκτες του να αποδίδουν πολύ καλά στο παρκέ.

    Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και με κορυφαίους τους Μήτογλου και Ουάιτ πανηγύρισε μια νίκη που βαθμολογικά δεν αλλάζει κάτι αλλά ο Παναθηναϊκός όπως έχει τονιστεί πολλάκις δεν θα αφήσει κανένα ματς.

    Σέλβιν Μακ

    Για μια ακόμα φορά ο Αμερικανός playmaker ήταν πολύ κακός με τραγικές επιλογές, πολλά λάθη και κακές επιλογές επιθετικά. Έπαιξε μια-δυο καλές άμυνες και μοίρασε και 1 ασίστ αλλά γενικά ήταν και πάλι αρνητικός.

    Βαθμός: 3

    Γιώργος Παπαγιάννης

    Πολύ καλός ο ψηλός του Παναθηναϊκού που δείχνει να βρίσκει και πάλι τα πατήματά του μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό. Είχε το απόλυτο με 4/4 δίποντα κατέβασε 5 ριμπάουντ και ήταν βράχος κάτω από την ρακέτα όσο και έξω από αυτήν, παίζοντας τρομερή άμυνα στις αλλαγές, όπου συνήθως αντιμετώπιζε τον Γουίλμπεκιν και τον Ντόρσει. Τέλος, είχε και δυο τάπες και μας χάρισε και μια απίστευτη στιγμή κατεβάζοντας την μπάλα σαν «1» μετά από άμυνα.

    Βαθμός: 7

    Λευτέρης Μποχωρίδης

    Σε ρηχά νερά ο Λευτέρης όπου πέτυχε 5 πόντους. Δεν απείλησε ιδιαίτερα το καλάθι ενώ έχασε και ένα ελεύθερο τρίποντο. Δημιουργικά βοήθησε έχοντας 2 ασίστ, η μία μάλιστα ήταν και no-lock για γωνιαίο τρίποντο του Παπαπέτρου αλλά και είχε και ένα λάθος. Επίσης, βοήθησε και στο κατέβασμα της μπάλας όπου ο Παναθηναϊκός είχε και έχει μεγάλο πρόβλημα. Στην προσωπική άμυνα ήταν τίμιος έχοντας και ένα κλέψιμο χωρίς όμως να ξεχωρίσει.

    Βαθμός 5

    Ιωάννης Παπαπέτρου

    Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αν και λίγο άστοχος ήταν πάρα πολύ καλός. Αυτός έκρινε και το παιχνίδι με τα 2 τρίποντα στο τέλος. Στην επίθεση είχε τις στιγμές του αλλά πήρε και αρκετές αβίαστες προσπάθειες. Βέβαια, όταν έπρεπε είχε το καθαρό μυαλό και πήρε τις σωστές αποφάσεις και με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Στην άμυνα για μια ακόμα φορά ήταν βράχος.

    Βαθμός: 8

    Μάριο Χεζόνια

    Για μια ακόμα φόρα ο Κροάτης σούπερσταρ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει. Σβηστά έβαλε 12 πόντους όντας άστοχος από το τρίποντο με 2/6 σουτ. Στην άμυνα έδειξε τρομερό ζήλο σε μερικές φάσεις, έβαζε τα χέρια του και είχε και 3 deflections μαζί με 3 κλεψίματα, ενώ είχε και 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

    Βαθμός: 7

    Άαρον Ουάιτ

    Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο μέρος ήταν πραγματικά παντού τελείωνε φάσεις, έπαιζε άμυνα, έπαιρνε ριμπάουντ και πολλές φορές κατέβαζε και μοίραζε την μπάλα σαν playmaker. Ο Αμερικανός ήταν ο λόγος μαζί με τον Ντίνο όπου ο Παναθηναϊκός πήγε προηγούμενος με 13 πόντους στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος χάθηκε λίγο είναι η αλήθεια κυρίως επιθετικά γιατί αμυντικά ήταν πολύ σταθερός, όπως και στο θέμα των ριμπάουντ. Είχε και μια εξαιρετική ασίστ στον Παπαπέτρου, με τον Ιωάννη να ευστοχεί και να τελειώνει το παιχνίδι. Με 15 πόντους 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος.

    Βαθμός: 9

    Ντίνος Μήτογλου

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο Ντίνος σήμερα πραγματικό θηρίο, έβαλε στα καλάθια τους ψηλούς την Μακάμπι δεν μπόρεσε κανένας να τον μαρκάρει. Πάλεψε πολύ κάτω από την ρακέτα και ανανέωσε πολλές επιθέσεις του Παναθηναϊκού έχοντας 3 επιθετικά ριμπάουντ από 8 συνολικά μαζί με 12 πόντους. Αμυντικά δεν παίρνει σχολιασμό πραγματικός βράχος, είτε σε προσωπική άμυνα είτε στις αλλαγές. Τρομερή εμφάνιση.

    Βαθμός: 9

    Μπέν Μπέντιλ

    Θετικός σε γενικές γραμμές ήταν ο Γκανέζος ψηλός είχε 4 πόντους ένα τρομερό κάρφωμα και μια αρχοντική τάπα στον Μπράιντ. Κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση και στην άμυνα του στέρησαν πόντους.

    Βαθμός: 5

    Σαντ-Ρος

    Ο Κουβανός γκάρντ ήταν καλός σήμερα βοηθώντας σημαντικά στο δημιουργικό τομέα μοιράζοντας 6 ασίστ. Επιθετικά πήρε τα σουτ που του αναλογούσαν και ευστόχησε και σε ένα τρίποντο. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός, πίεσε πολύ τα γκαρντ της Μακάμπι και απενεργοποίησε όποιον χρειάστηκε να μαρκάρει. Βέβαια, δεν έλλειψαν και τα λάθη κυρίως στο κατέβασμα της μπάλας.

    Βαθμός: 6.5

    Λεωνίδας Κασελάκης

    Αγωνίστηκε μόλις 2 λεπτά δεν μπορεί να κριθεί.

    Νίκος Δίπλαρος

    DNP

    Zακ Όγκουστ

    DNP