«Καθάρισε» ΑΕΛ και παρέμεινε στην 5αδα!

    Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, μετά το 0-1 με τον Απόλλων στη Ριζούπολη μεσοβδόμαδα, πέτυχε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας της ΑΕΛ με 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Superleague 1.

    Το «τριφύλλι», με αυτό το τρίποντο, έφτασε τους 25 βαθμούς, 2 λιγότερους από την 4η ΑΕΚ. Βέβαια, η «Ένωση» έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα. Όσον αφορά την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι τώρα στρέφει το βλέμμα της στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (17/01 19:30) κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    Πρώτο ημίχρονο

    Η αναμέτρηση στη Λεωφόρο ξεκίνησε με το «τριφύλλι» να έχει τη πρώτη του τελική προσπάθεια με το «καλησπέρα». Ο Αϊτόρ έκανε το σουτ αλλά ο Μπάγιτς μπλόκαρε τη μπάλα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι «πράσινοι», στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, προσπαθούσαν να πιέσουν την ΑΕΛ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 6′ η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να απειλήσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Ο Καρλίτος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μπάγιτς, ούτε σε αυτή την περίπτωση, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και μπλόκαρε τη μπάλα.

    Η πρώτη προσπάθεια των «βυσσινί» στην αναμέτρηση ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπενταλέπτου (16′). Ο Πινάκας βρέθηκε, σε καλό σημείο, έξω από την περιοχή δοκίμασε το σουτ αλλά ο Διούδης μπλόκαρε, χωρίς προβλήματα, τη μπάλα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η σειρά των «πρασίνων» να γίνουν, άλλη μία φορά, απειλητικοί αλλά η σέντρα που επιχείρησε ο Αϊτόρ, από τα δεξιά, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια δε δυσκόλεψε τον Μπάγιτς που μπλόκαρε άνετα τη μπάλα.

    Μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών στην αναμέτρηση (23′) οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μία καλή στιγμή στο πρώτο «κομμάτι» της αναμέτρησης. Ο Αϊτόρ δέχθηκε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά πήρε, αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας της Λάρισας, την κεφαλιά αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή να «νικήσει» τον Μπάγιτς που δήλωσε «παρών» σε ακόμα μία «πράσινη» τελική. Στη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα (30′) οι παίκτες του Μπόλονι βρήκαν άλλη μία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ιωαννίδης μπήκε στη περιοχή, από τα αριστερά, έκανε ωραία ενέργεια, σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε λίγο επάνω από την εστία των Θεσσαλών.

    Στο 32′ η ΑΕΛ απείλησε με αξιώσεις τον Διούδη μετά από πάρα πολύ ώρα. Ο Κολομπίνο πήρε τη μπάλα από δεξιά, απέφυγε έναν αντίπαλο του σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του «τριφυλλιού». Τέσσερα λεπτά αργότερα (36′) οι «πράσινοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μολό επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης «χώθηκε» στη φάση δεν βρήκε την μπάλα, αλλά αυτή έφτασε στον Καρλίτος. Ο Ισπανός, ανενόχλητος, βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι».

    Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τον Παναθηναϊκό αφενός να παρουσιάζεται κατά πολύ καλύτερος σε σύγκριση με τις αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης και αφετέρου να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0 μετά το γκολ του Καρλίτος περίπου δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο (36′).

    Δεύτερο ημίχρονο

    Η πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη» ανήκει στους φιλοξενούμενους (48′). Ο Πινακάς βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Πούγγουρα και έφυγε κόρνερ, η εκτέλεση του οποίου πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους Θεσσαλούς.

    Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (56′) οι «βυσσινί» έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στην ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Νικολιά, εκείνος από τα αριστερά έκανε την σέντρα προς τον Κολομπίνο αλλά ο τελευταίος, όντας ανενόχλητος, δε μπόρεσε να κάνει το πλασέ που ήθελε με το αριστερό και έτσι η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Διούδη.

    Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Τάτση «έκλεισε» τον Παναθηναϊκό στα καρέ του πιέζοντας, παράλληλα, επίμονα προκειμένου να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ενδεικτικό είναι, μάλιστα, ότι στο συγκεκριμένο «κομμάτι» του παιχνιδιού η ΑΕΛ είχε κερδίσει ουκ ολίγα κόρνερ. Αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά, γεγονός που εκνεύρισε αρκετά κατά διαστήματα τον Λάζλο Μπόλονι.

    Η επόμενη αξιόλογη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση καταγράφηκε στο 77′. Ο Κολομπίνο κέρδισε τις κόντρες, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Διούδης μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Η πρώτη τελική του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο (84′). Ο Χατζηγιοβάννης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Καμπετσή δεν ήταν αρκετή ώστε να «παραβιάσει» την εστία της Λάρισας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (85′) οι «πράσινοι» είχαν άλλη μία καλή στιγμή. Ο Καμπετσής έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την μπαλιά, ο Μπουζούκης πλάσαρε αλλά ο Μπάγιτς έδιωξε σε κόρνερ.

    Ένα λεπτό πριν τα 90′ οι «πράσινοι» δημιούργησαν ακόμα μία καλή στιγμή στη περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Μπουζούκης βρήκε, με ωραία μπαλιά, τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και κόπηκε από τον Μπέρτο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1′) η Λάρισα είχε την τελευταία της, ουσιαστικά, καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Κολομπίνο βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ, αλλά ο Διούδης μάζεψε σταθερά τη μπάλα διατηρώντας το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα (90+4′) ο Παναθηναϊκός «καθάρισε», οριστικά και αμετάκλητα, την υπόθεση-νίκη. Ο Εμμανουηλίδης βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Καμπετσή, εκείνος βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, ωστόσο αντί να πλασάρει περίμενε την κίνηση του νεαρού εξτρέμ/φορ, του έδωσε τη μπάλα στο σωστό τάιμινγκ και έτσι ο Εμμανουηλίδης με πολύ όμορφο πλασέ «νίκησε» τον Μπάγιτς κάνοντας το τελικό 2-0.

    Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

    Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ, Καρλίτος.

    ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ, Τσόσιτς, Σπαρβ, Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς,Ντουρμισάι.