Καρέλης έφυγε… Καρέλης θα έρθει;

    Γράφει ο Νότης Καμπέρης. Η χειμερινή αγορά ήταν ανέκαθεν περίεργη και ο Παναθηναϊκός… έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, με την πώληση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ.

    Όπως έχουμε επαναλάβει, η ομάδα δεν έβαλε τα επιθυμητά έσοδα από την έξοδό της στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η ανάσα που πήρε το τριφύλλι στο οικονομικό κομμάτι από την πώληση του 23χρονου Κρητικού είναι βαθιά.

    Ασχέτως με το αποτέλεσμα, κινήσεις έχουν γίνει πολλές. Τα 2,5 εκ. ευρώ των Βέλγων είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμα για τον Παναθηναϊκό, ειδικά αυτήν την περίοδο. Μάλιστα, διατήρησε ένα ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή που αγγίζει το 20%.

    Αν συλλογιστεί κανείς ανάλογες περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έφυγαν από την χώρα μας για το εξωτερικό, και… λίγα έδωσε η Γκενκ για να αποκτήσει τον Καρέλη.

    Μόνο και μόνο από τις επιδόσεις του στα γήπεδα της Ελλάδας και τις συμμετοχές του στα ευρωπαϊκά πλέι οφ και τους ομίλους του Europa League, θα πρεπε το χέρι να μπει πιο βαθιά στην τσέπη.

    Ήταν μακράν ο πιο βελτιωμένος παίχτης από το νέο ξεκίνημα των πρασίνων την σεζόν 2013-2014. Ίσως, πρόκειται για τον καλύτερο Έλληνα επιθετικό τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Σε αυτό ευθύνεται και ο Γιάννης Αναστασίου, που δούλεψε με τον παίχτη και πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για την εξέλιξή του.

    Ο Νίκος Καρέλης πέτυχε σε 78 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα, 27 τέρματα (είναι και πρώτος σκόρερ της ομάδας στην φετινή σεζόν).

    Μπορεί τα τελειώματα των φάσεων να μην ήταν το φόρτε του, αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά ικανού επιθετικού. Πάντως, δούλεψε πάνω στην εν λόγω αδυναμία του και ανταμείφθηκε, φτάνοντας στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς στη Superleague (8 γκολ).

    Ταχύτητα, μακρινή μεταβίβαση και σουτ, μαρκάρισμα… είναι κάποια από αυτά. Είναι γεροδεμένος και στις μάχες σώμα με σώμα, βγαίνει νικητής (ξέρατε ότι κάνει και προπονήσεις πυγμαχίας στο Βυζαντινό;). Συνεργαζόταν άριστα με τον Μάρκους Μπεργκ. Το εν λόγω δίδυμο είχε δέσει γερά.

    Είχε δώσει λύσεις στο σκοράρισμα σε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια. Η ισοφάριση στην Ολλανδία απέναντι στην PSV, το τρίτο γκολ στον τελικό Κυπέλλου… και άλλα πολύτιμα γκολ σε εντός και εκτός έδρας «ύπουλες» αναμετρήσεις στην Ελλάδα… είναι μονάχα κάποια από τα στιγμιότυπα του παίχτη.

    Τον γρίφο στην κορυφή της επίθεσης καλείται να λύσει ο Αντρέα Στραματσόνι.

    Για μη τυχόν παρεξηγήσεις, παίχτη σαν τον Καρέλη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά ίδιο αποτέλεσμα στο πηλίκο, μπορεί να βρει – όχι απαραίτητα τον χειμώνα – ο Ιταλός τεχνικός. Ο παίχτης που θα πλαισιώσει τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης πρέπει να είναι του ίδιου επιπέδου (ο 20χρονος Μαμούτε αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα, δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα εξελιχθεί σε ενδεκαδάτος παίχτης στο τριφύλλι).

    Πάραυτα, προέκυψε και το πρόβλημα με την αμυντική γραμμή και τον τραυματισμό του Σάντσεθ. Το γεγονός αυτό, ίσως, επιβραδύνει την διαδικασία αναζήτησης του αντι-Καρέλη.

    Εν κατακλείδι, η επόμενη κίνηση του Στραματσόνι και της διοίκησης για την κορυφή της επίθεσης πρέπει να είναι υποχρεωτικά κάτι παραπάνω από εύστοχη. Η ποδοσφαιρική κλάση «Πέτριτς» τελειώνει, ο Κλωναρίδης δίνει απαντήσεις στο γήπεδο, αλλά δεν μπορείς να ποντάρεις σε αυτόν για μια γεμάτη σεζόν, ο Καλτσάς έχει τις δυνατότητες να δέσει στην εντεκάδα, ο Μπουμάλ το ίδιο.

    Επικοινωνήστε με τον συντάκτη σε: Facebook / Twitter / Instagram

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια