«Λύγισε» την Ελευθερία Μοσχάτου και κατέκτησε το Κύπελλο!

    Τον πρώτο τίτλο της σεζόν κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού καθώς μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 66-61 της Ελευθερίας Μοσχάτου στον τελικό του Final – 4 της Ζωφριάς!

    Με αυτό το τρόπο το «τριφύλλι» επέστρεψε στις κατακτήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά μετά το 2000! Μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Αρίκα Κάρτερ. Η Αμερικανίδα γκαρντ πέτυχε το… τετράποντο νίκης καθώς με τρίποντο και φάουλ περίπου 50″ πριν το τέλος έγειρε την πλάστιγγα για τα καλά υπέρ του «τριφυλλιού». Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και η Πηνελόπη Παυλοπούλου. Η Ελληνίδα γκαρντ σημείωσε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ ενώ έκανε και 1 κλέψιμο.

    Τώρα σειρά έχει ο 2ος τελικός πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:30 το απόγευμα. Στον πρώτο τελικό οι Πειραιώτισσες είχαν επικρατήσει με 76-69 και έτσι η σειρά είναι στο 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

    Ο αγώνας

    Οι «πράσινες» μπήκαν καλά στην αναμέτρηση παίρνοντας πολύ γρήγορο προβάδισμα με 4-0. Αυτό δεν είχε συνέχεια. Η ομάδα του Μοσχάτου έβαλε τα σουτ, ο Παναθηναϊκός κυριεύτηκε από το άγχος, υπέπεσε σε ουκ ολίγα λάθη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να βρεθεί πίσω από πολύ νωρίς. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 7 πόντους (8-15) μετά από τρίποντο της Στούπα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές της Σωτηρίου για το 10-15.

    Ούτε η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη. Η Ελευθερία Μοσχάτου εξακολουθούσε να βρίσκει σκορ από την περιφέρεια και αυτό τη διατηρούσε σε μία πολύ καλή διαφορά προηγούμενη στο σκορ. Με εξαίρεση ένα σερί 8-0 (από 12-19 σε 20-19) ο Παναθηναϊκός δεν είχε το πρόσωπο που πρέπει στο παρκέ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το «τριφύλλι» να βρίσκεται στο -6 (27-33).

    Όσον αφορά τις «πράσινες» η Κάρτερ με 5 πόντους και 4 ασίστ ήταν σε καλή κατάσταση ενώ η Χριστινάκη με 4 πόντους και 5 ριμπάουντ προσπαθούσε εξίσου. Η Κάρτερ είχε 7 πόντους αλλά είχε 3/9 σουτ. Η Καναδή σέντερ είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ. Για το Μοσχάτο τρεις παίκτριες ήταν εξαιρετικές. Η Κάλογουει σημείωσε 10 πόντους, όσους και η Καρακασίδου. Οι δύο μαζί είχαν 3/6 τρίποντα δημιουργώντας πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα των «πρασίνων». Κάτι τέτοιο έκανε και η Στούπα με 9 πόντους και 3/5 τρίποντα.

    Η εκκίνηση του δευτέρου μέρους βρήκε τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους 2 (33-35). Οι «πράσινες» ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στην άμυνα, «έτρεξαν» στον αιφνιδιασμό και με «εύκολους» πόντους μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι. Αυτό, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια καθώς τόσο η Στούπα όσο και η Καρακασίδου συνέχισαν να δημιουργούν συνεχόμενα προβλήματα στο «τριφύλλι» από την περιφέρεια. Έτσι η διαφορά αντί να μειωθεί ακόμη περισσότερο αυξήθηκε. Το μόνο που… «έσωσε» τον Παναθηναϊκό ήταν το τρίποντο της Κάρτερ στην εκπνοή για το 43-49.

    Η τελευταία περίοδος βρήκε την ομάδα του Μοσχάτου να ανεβάζει τη διαφορά στο +9 (43-52) δείχνοντας έτοιμη να ρίξει για τα καλά το «τριφύλλι» στο καναβάτσο. Ένα επιμέρους 8-0 από την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έφερε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (51-52) με τον τελικό να παίρνει «φωτιά». Η Καλογουέι με μεγάλο τρίποντο έκανε το 51-55 σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο. Η διαφορά πήγε μέχρι και στο +5 (52-57) με καλάθι της Καρακασίδου. Ένα σερί 6-0 από τον Παναθηναϊκό με τρίποντα των Παυλοπούλου και Κάρτερ έφερε το προβάδισμα στην «πράσινη» πλευρά περίπου 100” πριν το τέλος. Η Ελευθερία Μοσχάτου προσπέρασε εκ νέου με 4 σερί πόντους της Καρακασίδου περίπου 1′ πριν το τέλος. Εκεί μίλησε η κλάση της Αρίκα Κάρτερ. Η Αμερικανίδα με… τετράποντο έκανε το 62-61 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Στις επόμενες επιθέσεις η άμυνα του «τριφυλλιού» λειτούργησε πολύ καλά και σε συνδυασμό με τη στοιχειώδη ευστοχία από τη γραμμή των βολών (4/6) το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 66-61 και το «τριφύλλι» να κατακτά το τρόπαιο.

    Τα δεκάλεπτα: 10-15, 27-33, 43-49, 66-61

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια