Με… «αύρα» Λεωφόρου «τρίτωσε» το καλό!

    Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη, μετά τον περασμένο Φλεβάρη, πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα, στην επιστροφή του στη Λεωφόρο, έφτασε τους 18 βαθμούς, γεγονός που τον σταθεροποίησε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

    Το «τριφύλλι», στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και παρά την πίεση του ΠΑΣ Γιάννινα από το 70′ μέχρι το 85′ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες στο να φτάσει στο τρίτο σερί του τρίποντο.

    Πλέον το βλέμμα στρέφεται στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

    Πρώτο Ημίχρονο

    Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση πιέζοντας το «τριφύλλι» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα στα πρώτα δευτερόλεπτα λίγο έλειψαν να κάνουν ζημιά με την κόντρα του Μπρένερ προς τον Παμλίδη, ωστόσο ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι, πως στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης η ομάδα του Μπόλονι δεν… «πάτησε» καν στη περιοχή των Ηπειρωτών, δείγμα της πολύ καλής πίεσης που ασκούσαν οι Γιαννίωτες στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

    Η πρώτη τελική του «τριφυλλιού» στην αναμέτρηση ήρθε ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση (19′). Ο Χατζηγιοβάνης μπήκε από τα δεξιά, έδωσε στον Βιγιαφάνιες αλλά το σουτ του Μαουρίσιο, από το ύψος της περιοχής, έφυγε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (24′) ήταν η σειρά της ομάδας των Ιωαννίνων να δημιουργήσει, ακόμη μία, τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση. Ο Κάργας δοκίμασε το σουτ από μεγάλη απόσταση αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου να ανησυχήσει ο Σωκράτης Διούδης.

    Στη συνέχεια το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, την ώρα που ο ΠΑΣ δεν πίεζε όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Αυτό απέφερε «καρπούς» ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα (29′). Σε κεφαλιά του Μακέντα ο Σάλιακας έβαλε το χέρι του και έκοψε τη μπάλα. Ο ρέφερι έδωσε κόκκινη αρχικά στον αμυντικό του ΠΑΣ, αλλά στη συνέχεια μετά τη χρήση του VAR πήρε πίσω την απόφαση αυτή θεωρώντας ότι η μπάλα δεν είχε πορεία προς το τέρμα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος δεν λάθεψε από τα 11 μέτρα και «άνοιξε» το σκορ.

    Δέκα περίπου λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (37′) η ομάδα του Μπόλονι δημιούργησε μία ακόμη τελική προσπάθεια. Ο Κουρμπέλης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη. Ένα λεπτό πριν από το τέλος του ημιχρόνου (44′) ο ΠΑΣ έφτασε μία «ανάσα» από την ισοφάριση. Ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Διούδης με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1′) η ομάδα του Μπόλονι «άγγιξε» το 2-0. Με δύο τακουνάκια από Βιγιαφάνιες και Μακέντα ο Ζαγαρίτης βγήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος υπό την πίεση του Πίρσμαν από τα δύο μέτρα δεν μπόρεσε να βρει σωστά τη μπάλα και να σκοράρει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια με το «τριφύλλι» προηγούμενο με 1-0.

    Δεύτερο Ημίχρονο

    Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα (46′). Ο Ελευθεριάδης πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίρσμαν από αριστερά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του Διούδη. Με τη συμπλήρωση των 50 λεπτών στην αναμέτρηση το «τριφύλλι» έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Αιτόρ έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη αλλά δεν κατάφερε να «παραβιάσει» για δεύτερη φορά τη φιλοξενούμενη εστία καθώς ο Έλληνας τερματοφύλακας τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

    Ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (59′) η ομάδα του Μπόλονι διπλασίασε τα τέρματα της. Σε σέντρα από τα αριστερά ο Αιτόρ κατέβασε τη μπάλα έκανε την πάσα προς τον Μαουρίσιο η μπάλα κόντραρε αλλά έφτασε ξανά στον Ισπανό, ο οποίος με ένα πανέξυπνο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο σκάψιμο πάνω από τον Χουτεσιώτη.

    Πέντε λεπτά αργότερα (64′) οι φιλοξενούμενοι είχαν τη στιγμή τους στην αναμέτρηση μετά από ώρα. Ο Ελευθεριάδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζαγαρίτη αλλά το αριστερό σουτ του πρώτου πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Διούδη. Στο 69′ τα Γιάννινα δημιούργησαν ακόμα μία καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Νάουμετς έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Διούδη. Ένα λεπτό αργότερα (70′) ήταν η σειρά των «πρασίνων» να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση αλλά το αριστερό σουτ του Μακέντα έξω από την περιοχή μάζεψε χωρίς προβλήματα ο Χουτεσιώτης.

    Στο 75′ ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε για ακόμα μία φορά απειλητικός προς την «πράσινη» εστία. Ο Πίρσμαν μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με τον Διούδη να μπλοκάρει και πάλι και να κρατάει το μηδέν. Ενώ στη συνέχεια ο Σένκεφελντ έκοψε το σουτ του Σιόντη. Δύο λεπτά αργότερα (77′) ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάλιακας έκοψε τον Σερπέζη, έκανε το σουτ με τη μία με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Διούδη ενώ εν συνεχεία πήγε με τρομερή δύναμη στα πόδια του Ελευθεριάδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να πλασάρει σε κενή εστία. Η πίεση των Ηπειρωτών συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, γεγονός που έφερε μία ακόμα τελική προσπάθεια περίπου δέκα λεπτά πριν από το τέλος (79′). Ο Σιόντης δοκίμασε το πόδι του από απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Διούδη.

    Στο 86′ η ομάδα των Ιωαννίνων είχε ακόμα μία καλή προσπάθεια προς την εστία του Διούδη. Ο Δούμτσης βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω από την εστία του «τριφυλλιού». Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά και οι «πράσινοι» έφτασαν στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους.

    Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

    Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα

    ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Ροντρίγκο, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Κάστρο, Σιόντης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης