«Χλωμός» Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Λαμία!

    Πραγματοποιώντας, σε γενικές γραμμές, μέτρια εμφάνιση ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 0-1 από τη Λαμία στο πλαίσιο της προετοιμασίας που πραγματοποιεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    Η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος στο πρώτο ημίχρονο ήταν, ουσιαστικά, ακίνδυνη πραγματοποιώντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες στην εστία του Επασί, ενώ στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του το «τριφύλλι» χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο (ειδικά στην επίθεση).

    Τη νίκη στους φιλοξενούμενους την έδωσε ο Κωστίκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέντε λεπτά πριν από το φινάλε (85′). Επόμενο τεστ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Πρώτο Ημίχρονο

    Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το «τριφύλλι» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε τελική στην εστία της άλλης. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 8′ και ήταν για τη Λαμία. Ο Καραμάνος έκανε το πλασέ αλλά ο Βέλεθ με πολύ ωραία ενέργεια «έκοψε» τη μπάλα διώχνοντας πάνω στη γραμμή. Πέντε λεπτά αργότερα (13′) η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ακόμα ένα σουτ προς την εστία αλλά τη προσπάθεια του Ρόμανιτς τη «μπλόκαρε» χωρίς προβλήματα ο Σωκράτης Διούδης.

    Μετά το cooling break η κατάσταση δεν άλλαξε με τη Λαμία να εξακολουθεί να δημιουργεί τελικές προσπάθειες και τον Παναθηναικο να έχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία. Πιο συγκεκριμένα, στο 27′ ο Σκόνδρας έκανε την προσποίηση στον Καρλίτος, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό, ο Καραμάνος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

    Πέντε λεπτά αργότερα (32′) ο Σκόνδρας εκτέλεσε αρκετά μέτρα από τη περιοχή το φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Διούδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα (36′) η Λαμία είχε άλλη μία ευκαιρία αλλά το αριστερό διαγώνιο σουτ του Ρόμανιτς, μετά το γλίστρημα του Φακούντο Σάντσες, δεν προβλημάτισε τον Διούδη.

    Η πρώτη τελική προσπάθεια του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση ήρθε στο 43′. Ο Καρλίτος εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη περιοχή της Λαμίας, η μπάλα πέρασε ναι μεν πάνω από το τείχος αλλά ο Επασί δεν δυσκολεύτηκε να «μαζέψει» την μπάλα. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου (45+1′) είχαμε από μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Αρχικά ο Αγιούμπ, μετά από πίεση και δικό του κλέψιμο, μπήκε στη περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Αντέτζο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Λίγες στιγμές αργότερα, η Λαμία έφυγε στην κόντρα! Ο Ρόμανιτς απέφυγε τον Διούδη που είχε βγει αλλά ο Αθανασακόπουλος που ακολούθησε τη φάση σταμάτησε με τάκλιν και διατήρησε «ανέπαφη» την εστία του Παναθηναϊκού!

    Δεύτερο Ημίχρονο

    Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει (και αυτή) στη Λαμία πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (50′). Ο Σένκεφελντ έκανε το λάθος, ο Νιάσε έκανε τη σέντρα, ο Βιγιάλμπα έκανε ωραίο πλασέ αλλά ο Διούδης με πολύ ωραία απόκρουση με τα πόδια κράτησε το μηδέν στην «πράσινη» άμυνα.

    Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (65′) ο Σαραμαντάς «δοκίμασε» το πόδι του αλλά το σουτ έφυγε έξω από την εστία του Διούδη. Στο τελευταίο «κομμάτι» της αναμέτρησης οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί και δημιούργησαν κάμποσες τελικές ενέργειες. Η πρώτη έγινε στο 77′ όταν το σουτ του Σερπέζη έφυγε ψηλά άουτ, ενώ λίγο αργότερα ένα νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή (78′) πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

    Τη νίκη στους φιλοξενούμενους την έδωσε ο Κωστίκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πέντε λεπτά πριν από το φινάλε (85′). Στη συνέχεια το «τριφύλλι» προσπάθησα να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.