Όχι, δεν θα είναι εύκολο απόγευμα!

    Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε τη Νταρουσάφακα (21:45, ΕΡΤ 2) θέλοντας να διαγράψει την απογοητευτική εικόνα του τελευταίου μήνα. Όμως δεν πρόκειται να του δοθεί τίποτα μόνο του. Δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

    Υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και μόνο ο Παναθηναϊκός. Και αυτό διότι είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου και για τους δύο αν θέλουν την πρόκριση και μια νίκη θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη και για τους δύο. Και οι πράσινοι δεν πείθουν ότι θέλουν να προκριθούν στην επόμενη φάση, δίνοντας δικαιώματα στην κάθε Νταρουσάφακα να έχει ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Οπότε αρχική προϋπόθεση για να μπορέσει να νικήσει απόψε είναι να έχει διάθεση να παλέψει και να δώσουν όλοι το 100% για τη νίκη. Ας πάμε τώρα στο καθαρά αγωνιστικό.

    Κορυφαίος για τους Τούρκους είναι ο Λουκ Χαρανγκόντι με 10,2 πόντους (και 43% τρίποντα) και 4,5 ριμπάουντ. Ηγετική μορφή της Νταρουσάφακα είναι ο Μίλκο Μπιέλιτσα με 8,9 πόντους (46,4% τρίποντα) , ο οποίος μοιάζει αναγεννημένος και ικανός να πάρει στις πλάτες του τους Τούρκους. Να σημειώσουμε ότι τα φόργουορντ της Νταρουσάφακα είναι πολύ καλοί σουτέρ (πάντα στατιστικά και συγκριτικά με τις υπόλοιπες θέσεις). Σημαντικός επίσης και οι Σεμίχ Ερντέν, Ρέτζι Ρέντινγκ και ο πρώην ερυθρόλευκος Τζαμόν Γκόρντον. Οι Τούρκοι παίρνουν μεγάλη δύναμη από τις θέσεις 4 και 5 ενώ τα γκαρντ δεν έχουν σαν πρώτη τους δουλειά το σουτ (χωρίς να σημαίνει ότι θα τα χάνουν αν μείνουν ελεύθεροι).

    Πλέον, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάει τη μπάλα στον Ραντούλιτσα ώστε να φθείρει τους ψηλούς της Νταρουσάφακα έτσι ώστε να μειώσουν (όσο μπορεί να γίνει) τις απειλές από το ζωγραφιστό και να δεχτεί όσο γίνεται λιγότερους πόντους από εκεί. Θα πρέπει να βρει και άλλες λύσεις όμως. Θα πρέπει να βρει σκορ από την περιφέρεια (ή ό,τι έχει μείνει από αυτή), να μπορέσει να δώσει βοήθειες ο Παππάς που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, να πάρει σκορ από τη θέση 3 και να μπορέσει να διαχειριστεί την κούραση του Καλάθη και του Φελντέιν. Να προσθέσουμε εδώ ότι ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό του λόγο τραυματισμού. Άρα τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα στην περιφέρεια. Το κλειδί του αγώνα θεωρώ ότι ακόμα μια φορά θα είναι η θέση 4 και η κατάσταση των Γκιστ και Φώτση. Θα πρέπει και οι δύο να φθείρουν τα φόργουορντ των Τούρκων μειώνοντας τη δράση του σημείου αναφορά τους. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πόσο απαραίτητη είναι η νίκη δεν χρειάζεται να το πω. Το ξέρω, το ξέρουμε. Οι παίκτες το ξέρουν; (δεν αναφέρομαι σε όλους)

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια