Ο Σάσα αρχίζει να θυμίζει… Πάβλοβιτς (;)

    Με αφορμή την αρκετά καλή του εικόνα απέναντι στη Μάλαγα, ο Ρωμανός Βαρδαξής δείχνει με αριθμούς την αγωνιστική άνοδο του Σάσα Πάβλοβιτς μέσα στο 2016 και το TOP16 της Ευρωλίγκας, η οποία άνοδος μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη στη συνέχεια.

    Στα 2 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν στους κορυφαίους. Μετά… το χάος. Ο λόγος για τον Σάσα Πάβλοβιτς ο οποίος θα ήθελε να ξεχάσει το τελευταίο δίμηνο του 2015 σχετικά με την προσωπική του επίδοση. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ ήταν απογοητευτικός, τουλάχιστον στην επίθεση. Είναι γεγονός ότι μέχρι την αναμέτρηση με τη Μπατσελόνα, ο Πάβλοβιτς είχε στην Ευρωλίγκα μόλις 6,5 πόντους μέσο όρο με 41% στα δίποντα, 52% στις βολές και 23% (!) πίσω από την γραμμή των 6,75. Ποσοστά πραγματικά άθλια για έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά και τη φήμη του Πάβλοβιτς. Αδικαιολόγητο επίσης για την εμπειρία του το γεγονός των αρκετών λαθών του. Η συνολική του εικόνα δεν μοιάζει στο ελάχιστο με τον παίκτη που έπαιξε 10 χρόνια στον μαγικό κόσμο του NBA. 

    Φυσικά και τα χρόνια περνάνε, τα πόδια βαραίνουν. Δεν πρόκειται να βλέπαμε τον παίκτη που έλαμψε με τους Cleveland Cavaliers. Άλλωστε δεν αποκτήθηκε γι’ αυτό. Αλλά για να δώσει την εμπειρία του, 10-15 ποιοτικά λεπτά και να βοηθήσει τον Βλάντο Γιάνκοβιτς στη θέση 3. Δυστυχώς δεν τα έχει καταφέρει και είναι πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Ίσως το μόνο θετικό στοιχείο της μέχρι τώρα παρουσίας του είναι η σταθερά καλή του άμυνα.

    Πολλοί πίστευαν ότι ήθελε ένα ξέσπασμα για να βρει τον καλό του εαυτό. Αυτό ήρθε με τη Ζαλγκίρις, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα. Στη νίκη του Παναθηναϊκου στο Κάουνας, ο Πάβλοβιτς έκανε double-double (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) όντας, μαζί με τον Φελντέιν, οι κορυφαίοι των πρασίνων. Στο TOP16, ο Πάβλοβιτς μοιάζει να βρίσκει τα πατήματά του και να δείχνει πλέον ότι μπορεί να δώσει πολλές περισσότερες λύσεις. Βλέποντάς το με αριθμούς, ο 31χρονος έχει στο TOP16 10 πόντους μέσο όρο με 50% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 100% στις βολές. Ελπίζουμε ο Μαυροβούνιος να συνεχίσει να βελτιώνει την εικόνα του και το σημαντικότερο ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ! Είναι δεδομένο ότι μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Το αν πράγματι θα παίξει και πότε θα γίνει αυτό το ξέρει μόνο αυτός. Πάντως σε μια κρίσιμη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς θέλει να παίρνει λύσεις από όλους. Και ο Πάβλοβιτς μοιάζει να δηλώνει παρών και να μπορεί πλέον να δώσει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού τα στοιχεία αυτά για τα οποία αποκτήθηκε!

    0 0 Ψήφοι
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα ασχόλια