ΑΕΚ – ΠΑΟ πληρώνουν …τα σπασμένα του Αυγενάκη, κλείνει από Δευτέρα το ΟΑΚΑ!

  Όλες οι εξηγήσεις και οι λόγοι που αναγκάζουν και τις δύο ΠΑΕ να ρισκάρουν να μείνουν χωρίς έδρα για ένα ματς τουλάχιστον στο πρωτάθλημα και τις τεράστιες ευθύνες του υφυπουργού Αθλητισμού

  Μετά από συζητήσεις ανάμεσα σε Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο και στην συνέχεια πιο αναλυτικές, ανάμεσα και στους στενούς τους συνεργάτες στις ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αντίστοιχα, η τελική απόφαση είναι οι δύο ομάδες να προχωρήσουν άμεσα για τις εργασίες αντικαταστάσης του προβληματικού χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ.

  Το ΟΑΚΑ θα κλείσει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου, από Δευτέρα θα ξηλωθεί ο χλοοτάπητας και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες τοποθέτησης του καινούργιου. Τις επαφές και την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τις εργασίες, προχωρούν από κοινού οι δύο ΠΑΕ.

  Μπορεί στα συμφωνητικά της χρήσης του ΟΑΚΑ από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ η συντήρηση του χλοοτάπητα να είναι δική τους ευθύνη, πλην όμως αυτή την στιγμή οι δύο ΠΑΕ πληρώνουν την αδιαφορία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για ζητήματα που ξεπερνούν τις δικές τους αρμοδιότητες και δυνατότητες κι αφορούν απευθείας το ΟΑΚΑ και την Γ.Γ.Α στην οποία ανήκει. Πιο συγκεκριμένα, για να μπορούν οι δύο ΠΑΕ να συντηρούν αποτελεσματικά τον χλοοτάπητα, πρέπει να είναι κατάλληλα προς χρήση τα υποστηρικτικά μέσα που υπάρχουν…

  Οι υποδομές λοιπόν στο ΟΑΚΑ, όπως για παράδειγμα οι αντλίες, είναι σε κακά χάλια και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί, ακόμη και μετά τις νέες παρεμβάσεις που χρειάστηκε να γίνουν λίγο μετά το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Όταν και πάλι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, το οποίο και πάλι είχαν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν μόνες τους και οικονομικά οι δύο ΠΑΕ. Εκτός από αυτό υπάρχει και το ζήτημα των χρήσεων του ΟΑΚΑ, που και πάλι δεν αφορούν τις δύο ΠΑΕ και στα πλαίσια των οποίων πολλές φορές επιτρέπεται και η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. 

  Η καταλληλότητα αυτών των υποδομών δεν είναι φυσικά στην ευθύνη του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και αυτό στο οποίο συμφώνησαν και τα αφεντικά των δύο ΠΑΕ στις σημερινές τους συζητήσεις, είναι πως προφανώς το γεγονός ότι στο ΟΑΚΑ παίζουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός και όχι ο Ολυμπιακός, εξηγεί και την αδιαφορία της ηγεσίας του υφυπουργείου Αθλητισμού. Η οποία στην περίπτωση του Αλέξη Κούγια και της Α.Ε.Λ με το «Αλκαζάρ» φρόντισε να παρέχει κάθε διευκόλυνση, αλλά και μια οικονομικά συμφωνία προνομιακή, σε σχέση με τα κόστη των εργασιών που θα έκαναν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου κατάλληλες για χρήση και το ενοίκιο που θα πληρώνει στην συνέχεια η ομάδα της Λάρισας.

  Στην πραγματικότητα αναγκάζονται οι δύο ΠΑΕ να πάρουν εκ νέου την κατάσταση στα χέρια τους, για εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, οι οποίες θα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, αλλά με τις υποδομές που υπάρχουν μετά από κάποιους μήνες το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε τα ίδια προβλήματα.

  Πρέπει να σημειωθεί πως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να προλάβουν να είναι όλα έτοιμα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά φαίνεται πως μέχρι την δεύτερη αγωνιστική, μια βδομάδα αργότερα, θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί και πάλι το ΟΑΚΑ. Οπότε ανάλογα με το τι θα βγάλει το πρόγραμμα για την πρώτη αγωνιστική, θα δούμε ποια από τις δύο ΠΑΕ θα χρειαστεί να αναζητήσει εναλλακτική.

  Πηγή: SDNA.gr