Αφαίρεση δύο νικών στην Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό!

  Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (14/4), οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν από την Ευρωλίγκα για παραβίαση του Financial Fair Play.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε σε υπέρβαση της μετοχικής συνεισφοράς, η οποία αξιολογείται σε βάθος τριετίας και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση δύο νικών από τη φετινή σεζόν της διοργάνωσης.

  Η τιμωρία δεν «πλήττει» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει μείνει εκτός ευρωπαϊκών στόχων εδώ και αρκετό καιρό. Η μοναδική αλλαγή είναι ότι από το 11-22 θα πέσει στο 9-22 και αντί για τη 16η θέση θα τερματίσει στη 17η…

  Aναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Ο Παναθηναϊκός και η Management Control Commission (MCC) έφτασαν σε μια συμφωνία – διακανονισμό που θα επιβληθεί στην ελληνική ομάδα και θα αφορά αγωνιστικές και οικονομικές ποινές σύμφωνα με τα Άρθρα 7 και 8 του EuroLeague Financial Stability and Fair Play Regulations και το Άρθρο 60 του Euroleague Basketball Disciplinary Code. Οι αγωνιστικές ποινές θα επιφέρουν αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο νικών της ομάδας στη φετινή βαθμολογία.

  Η Management Control Commission (MCC) είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τα οικονομικά των ομάδων και την προσαρμογή τους στους αντίστοιχους κανονισμούς.

  Στην επιβολή της ποινής η MCC αξιολόγησε θετικά τη διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της ομάδας, η οποία βοήθησε την έρευνα.

  Η αγωνιστική ποινή, που αφορά την αφαίρεση δύο νικών, θα επιβληθεί στη βαθμολογία της 2022-2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season και δεν θα έχει άμεση επιρροή σε οποιαδήποτε άλλη αντίπαλη ομάδα, ούτε στα ατομικά και ομαδικά στατιστικά και ρεκόρ».

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια