Αύξηση 79% των εσόδων του Market pool για τις ομάδες της Euroleague

  Η Ευρωλίγκα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως το 79% του market pool της νέας σεζόν θα μοιραστεί στις ομάδες, όντας σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

  Η Ευρωλίγκα ενέκρινε ένα νέο ισοζύγιο κατανομής εσόδων στις ομάδες για την επερχόμενη σεζόν, προκειμένου να διασφαλίσει την οικονομική τους σταθερότητα και να τις βοηθήσει να ανακάμψουν μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που προκάλεσε την ακύρωση της σεζόν 2019/2020.

  Τις προηγούμενες σεζόν, το 54% των εσόδων διανεμόταν μέσω του market pool και το υπόλοιπο 46% διανεμόταν ως μπόνους ανάλογα με τα αποτελέσματα.

  Αυτό θα αλλάξει, καθώς όπως ανακοινώθηκε, το ποσοστό των εσόδων μέσω του market pool θα αυξηθεί στο 79%. Μαζί με την αύξηση των ελάχιστων εγγυημένων εσόδων των συλλόγων, τα έσοδα αναμένεται να είναι λίγο υψηλότερα από την αρχική πρόβλεψη της σεζόν 2019-20 και μόνο το 21% αυτών των εσόδων θα δοθεί ως μπόνους αποτελεσμάτων.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 79% των εσόδων που θα μοιραστεί στις ομάδες είναι περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

  Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους αριθμούς που γνωστοποίησε η διοργανώτρια και αφορούσαν το διάστημα προ πανδημίας, η αύξηση του ενδιαφέροντος των θαυμαστών, του τηλεοπτικού κοινού, της παρουσίας και του ψηφιακού κοινού ήταν αρκετά εντυπωσιακή.

  Παράλληλα, θα συσταθούν “Οδηγίες Ανταπόκρισης Πανδημίας”, που αφορούν την υγεία, την ασφάλεια και τις εμπορικές συμβουλές για τις ομάδες για την ανακούφιση των φόβων των φιλάθλων να παρακολουθήσουν παιχνίδια, να παρέχουν στους φιλάθλους προσαρμόσιμα σχέδια πληρωμής και να δημιουργήσουν διαφανή και εξαντλητικά κανάλια επικοινωνίας για να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου που θέλει να παρακολουθήσει τα παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και EuroCup.

  Πηγή: Eurohoops.net

  sofa offers
  Loading...
  Translate »