Άγγελος Δανιήλ: «Θέλουμε γιορτή στον τελικό αλλά…»

ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, μίλησε σχετικά με το ζήτημα της παρουσίας κόσμου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαβάστε τις δηλώσεις του:

«Από σήμερα άρχισε ουσιαστικά ο σχεδιασμός για τον Τελικό κι επειδή αρχίσαμε να διαβάζουμε και να ακούμε διάφορα πράγματα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Πρόθεση μας στην ΕΠΟ είναι ξεκάθαρη στο να έχουμε κόσμο, όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά αυτό εξαρτάται από την Αστυνομία. Πρόθεσή μας είναι να τηρηθούν, φυσικά, όλα τα πρωτόκολλα, ασφάλειας και υγείας, εμείς θέλουμε κόσμο, αλλά πάντα ξέρετε ότι η Αστυνομία έχει πλέον τον τελευταίο λόγο στην διεξαγωγή αγώνων.

Θέλουμε έναν τελικό να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, δεν είναι το ίδιο να κάνουμε τελικό με 5000 κόσμο κι άλλο με 50000. Θέλουμε να γίνει ένας αληθινός τελικός, να μην έχουμε άδειες ζώνες πάλι, να έχουμε ωραίες εικόνες.

Είμαστε ένας λαός οξύθυμος που μερικές φορές ο ίδιος περιορίζει μια γιορτή. Όλα αυτά θα πέσουν στο τραπέζι.

Θα γίνουν συναντήσεις με όλους τους φορείς να ξεκαθαριστεί αυτό που λέμε τώρα, το καθεστώς διεξαγωγής. Υπάρχει ένας νόμος που προσφάτως ψηφίστηκε από το Κράτος, για τη διανομή των εισιτηρίων, όχι σε οργανωμένους, όχι σε όσους δεν έχουν άδεια λειτουργίας, πρέπει να τον πάρουμε υπ’ όψη μας αυτόν τον Νόμο, δεν μπορούμε να μην το υπολογίζουμε, αλίμονο.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι νωρίς να πούμε για τα δεδομένα, υπάρχουν νομικά θέματα, υπάρχει η Αστυνομία, πρόθεσή δική μας είναι να βάλουμε το ποδόσφαιρο μπροστά, να γίνει μια γιορτή, να το σεβαστούμε αυτό.

Τα θέματα αυτά πρέπει να τα λύσουμε στις συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, με το ΟΑΚΑ με την Αστυνομία, με τις ομάδες, με όλους, το θέμα της βίας υπάρχει και δεν μπορούμε να το αψηφήσουμε. Πρέπει να έχουμε τις συνθήκες, απ’ όλες τις απόψεις, απ’ όλους τους φορείς, και μετά να δούμε τι θα γίνει».