Αγραπιδάκης στο Prasinoforos.gr: «Πιστεύουμε στο μέταλλο της ομάδας – Δεν θέλουμε να ακυρώσουμε τα δικά μας παιδιά»

Ο τιμ μάνατζερ της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Ρούλης Αγραπιδάκης, παραχώρησε αποκλειστικά συνέντευξη στον Νίκο Γιανναρά και το Prasinoforos.gr.

Ο «πιστός στρατιώτης» του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα γενέθλια του συλλόγου, στην φιλοσοφία που ακολουθεί το τμήμα βόλεϊ, στο μέταλλο του «τριφυλλιού» ενώ μίλησε και για τον απολογισμό που πρέπει να γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

Πες μας για την σημερινή μέρα (3/2) που είναι σημαντική και σημαδιακή για τον Παναθηναϊκό.

«Σημαντική, έχουμε τα γενέθλια μας όπως το ξέρουν όλοι και όπως βγήκε και στις ειδήσεις από το πρωί. Χρονιά, λοιπόν, σε όλους Παναθηναϊκά. Υγεία σε όλους και να βρίσκουμε τον τρόπο να παίρνουμε κούπες. Είμαι πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό είναι μια ιδιαίτερη μέρα, όπως όλες είναι ιδιαίτερες μέρες για εμένα που είμαι στον Παναθηναϊκό, που έπαιξα και ασχολούμε πλέον με το αγωνιστικό τμήμα. Μου έστειλαν, με μήνυμα, χρόνια πολλά άνθρωποι που με ξέρουν από χρόνια και χάρηκα πάρα πολύ γιατί ποτέ δεν το είχα εισπράξει αυτό το πράγμα και τους ευχαριστώ. Μάλιστα μου στείλανε από άλλες ομάδες κάποιοι φίλοι που ξέρουν πόσο Παναθηναϊκό είμαι έτσι για να μου δημιουργήσουν μια καλή διάθεση ενδεχομένως και λόγω και του ντέρμπι».

Σχετικά με το σημαδιακό αριθμό των 113 χρόνων, όπου το 13 το είχες φορέσει και στην πλάτη σου;

«Ελπίζω να είναι γουρλίδικο, αν και σε αυτά τα πράγματα ξέρεις καμιά φορά είτε τα πιστεύουμε είτε όχι, πάντα το 13 ήταν ένα γουρλίδικο νούμερο που γούσταρα και που φόρεσα γιατί και από μικρός ήμουν και φαν του Παναθηναϊκού και ήμουν και κοντά στην ομάδα και στην Θύρα 13 γι αυτό πήρα και την φανέλα. Η 113η χρονιά είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για εμάς που ασχολούμαστε με τον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά σήμερα έχουμε ένα παιχνίδι. Είναι αρκετά δύσκολο, όλοι το ξέρουμε, παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα. Πέρυσι ήμασταν εμείς που πήραμε το πρωτάθλημα και το League Cup. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πάντα παίζουμε για τίτλους πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, παρόλ’ αυτά που ακούγονται λόγω του ότι μείναμε χωρίς παίκτη ή επειδή δεν ενισχυθήκαμε. Θα επικεντρωθώ σε αυτό και θέλω να με πιστέψεις και εσύ αλλά και ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Υπάρχει μια φιλοσοφία στον Παναθηναϊκό που την ακολουθούμε χρόνια και την ακολουθούμε τόσα χρόνια γιατί ρίζωσε όταν ήρθε αυτός ο προπονητής που έχουμε τώρα (Ανδρεόπουλος). Εδώ στον Παναθηναϊκό εμείς έχουμε παιδιά τα οποία προέρχονται από τις εφηβικές μας ομάδες, έχουμε παιδιά που μπορεί αργότερα να έρθουν στην πρώτη ομάδα να τα δοκιμάσουμε.

Αυτή την στιγμή η ομάδα αποτελείτε από νέα παιδιά που δυο χρόνια τώρα έχουν πάρει τα 2 πανελλήνια πρωταθλήματα. Εμείς επικεντρωνόμαστε σε αυτό και στηρίζουμε αυτή την κίνηση και αυτή την επιλογή γιατί όλα ξεκινάμε για από τον προπονητή και στηρίζουμε και επιλογή του και την σκέψη του για το οικοδόμημα αυτό που πάει να φτιάξει στον Παναθηναϊκό. Το λέω αυτό γιατί η φιλοσοφία μας είναι όταν οι ξένες λύσεις δεν είναι εφικτές εμείς δεν μπορούμε να ακυρώσουμε ένα από τα δικά μας παιδιά, όταν αυτή την στιγμή έχουμε έναν Ανδρεόπουλο, έναν Ράπτη, έναν Ρουσόπουλο, έναν Μάρκου. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην απόκτηση ενός ξένου που ενδεχομένως να μην μας δώσει τις λύσεις που ψάχνουμε, να χαλούμε λεφτά αλλά και την ψυχολογία και την ποιότητα των νεαρών παικτών μας.

Άρα, λοιπόν, μετά από σκέψη και συζητήσεις γιατί έγινε μια κίνηση με σκοπό να ενισχυθούμε, όταν είδαμε ότι οι λύσεις αυτές δεν μας ικανοποιούν και δεν ήταν λύσεις που θα μας ανέβαζαν επίπεδο, έτσι μείναμε έτσι όπως είμαστε και έτσι θα μείνουμε. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή την φιλοσοφία έχουμε στον Παναθηναϊκό και επειδή οι επιλογές του προπονητή μας είναι πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία γιατί γνωρίζουμε τι έκανε και τα προηγούμενα χρόνια που παίζαμε για την κατηγορία και την σωτηρία της ομάδας, όπως γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα το πήραμε με μια προσθήκη όταν χρειάστηκε θεωρούμε ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη αν δεν μας πρόσδιδε κάτι το διαφορετικό και αποφασίσαμε να μείνουμε με τα δικά μας παιδιά για να μπορέσουμε να έχουμε αυτήν την ομάδα και αργότερα, να επενδύσουμε με λίγα λόγια σε αυτή την ομάδα.

Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα, ελπίζω ότι δεν θα τα παρατήσουμε παρόλο που ενδεχομένως άλλοι να νομίζουν ότι έχουμε αποδυναμωθεί σε κάποια σημεία εμείς θα το παλέψουμε όσο μπορούμε. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα είχαμε κάποιες δυσκολίες με κάποιους τραυματισμούς αλλά νομίζω πως η ομάδα επανέρχεται όπως εμείς την περιμένουμε χρόνο με τον χρόνο. Πιστεύω ότι η απόφασή μας και γενικά ο τρόπος που διαχειριστήκαμε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι και η διοίκηση ήταν σύμφωνη με αυτή την απόφαση και αυτό το πλάνο. Δεν μένει τίποτα άλλο από το να βγούμε μπροστά και να κάνουμε το καλύτερο».

Πόσο ρόλο παίζει στον αθλητισμό αυτό που λέμε η «καρδιά του πρωταθλητή» αλλά και το «μέταλλο» της ομάδας;

«Στο μέταλλο της ομάδας είναι που πιστεύουμε περισσότερο, διότι εμάς δεν μας κάνει διαφορά αν βρίσκαμε μια ή δυο λύσεις, η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε παιδιά δικά μας που πιστεύουνε στην ομάδα που παίζουνε για την ομάδα και δεν είναι ότι μπαίνουμε στο γήπεδο και μόλις βγούνε τα ξεχνάνε όλα. Είναι όλοι προσηλωμένοι στον Παναθηναϊκό, είναι όλα δικά μας παιδιά, αυτά υποστηρίζουμε και σε αυτά θέλουμε να δώσουμε το έναυσμα να προχωρήσουνε και να γίνουνε καλύτεροι. Δεν μπορούμε εμείς να ακυρώσουμε τα δικά μας παιδιά που έχουν ξεκινήσει από τις ακαδημίες και που πρέπει κάπου να τα βοηθήσουμε. Είναι μια επένδυση, όπου και σύμφωνος είναι ο προπονητής και πιστεύω και στηρίζω αυτό που λέει ο κόουτς, ότι με αυτά τα παιδιά και αυτά που έρχονται αργότερο νομίζω ο Παναθηναϊκός θα στελεχωθεί ακόμα περισσότερο».

Άλλωστε αυτή η ομάδα είναι σφυρηλατημένη μαζί και οι αλχημείες σε μια περίοδο που δεν γίνονται και φιλικά δεν θα ήταν ρίσκο;

«Ναι, ακριβώς. Επειδή είμαστε μια ομάδα μία γροθιά έχει μάθει ο ένας τον άλλον, οι προσθήκες ή η προσθήκη αν δεν υπήρχε μια πολύ καλή λύση εμείς δεν θα προχωρούσαμε με τίποτα και γι’ αυτό θα μείνουμε όπως είμαστε και παλέψουμε στο πρωτάθλημα με αυτή την ομάδα και φιλοσοφία που έχουμε. Δεν είναι ότι τα παρατήσαμε ή ότι δεν ψάξαμε, έγιναν οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν απλά δεν βρίσκαμε αυτόν τον παίκτη που θα μας ανέβαζε επίπεδο και δεν θέλω να αδικήσω και να ακυρώσω παιδιά που έχουνε παίξει που είναι παιδιά δικά μας σε μικρές ηλικίες. Δεν θέλω να ρίξω την ψυχολογία τους και να σκέφτονται ότι μάλλον ο Παναθηναϊκός δεν σκέφτεται για αυτούς ή ότι φέρνουμε κάποιους άλλους παίκτες γιατί δεν είναι ικανοί αυτοί και όλα αυτά που σκέφτονται όλοι οι αθλητές. Είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας παρά αγωνιστικού».

Ο δρόμος είναι μακρύς και φυσικά ταμείο κάνουμε στο τέλος έτσι;

«Φυσικά, και πέρυσι μαζευτήκαμε και είπαμε ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα και το πήραμε. Ξεκινήσαμε μη όντας η καλύτερη ομάδα το ξέρει όλος ο κόσμος αυτό απλώς δείξαμε το μέταλλό μας, μπήκαμε με πάθος διψάγαμε για έναν τίτλο και τα καταφέραμε. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, όπως να μην ξεχνάμε και το League Cup και το πρωτάθλημα σε μια περίοδο που ήταν πολύ δύσκολα για όλο τον κόσμο».

Πάντα διψάμε για τίτλους σαν Παναθηναϊκός, σωστά;

«Εννοείται. Αυτή η δίψα είναι που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και στις μεγάλες ομάδες. Δεν σημαίνει πως επειδή παίρνεις έναν τίτλο την επόμενη φορά δεν προσπαθείς. Διψάμε ακόμα και θα συνεχίσουμε να διψάμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που να θέλουμε τα πάντα. Δεν ξέρω και τι άλλο μπορούμε να θέλουμε μετά από αυτό είναι θέματα γενικά που θα τα δει περισσότερο η διοίκηση. Τέλος εύχομαι να κάνουμε και πάλι χαρούμενους τους οπαδούς μας και να μπούμε πάλι στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα».