• Thursday, August 22, 2019

Αλαφούζος: Ο Καραγιώργης του Παναθηναϊκού!

Ο Βασίλης Ντούτσης αρθρογραφεί στο prasinoforos.gr με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Ασφαλώς πολλοί θα παραξενευτείτε με τον τίτλο του κειμένου, ειδικά οι νεότεροι, αλλά η ιστορία είναι πραγματική, και αν θυμηθούμε τα λόγια του Μάρξ περί επαναλήψεως της ιστορίας, αν τότε το μακρινό 1992 προς 1993 η ιστορία εξελίχθηκε σε μία φάρσα για τον Παναθηναϊκό, στις μέρες μας ίσως επαναληφθεί ως τραγωδία. Τι συνέβη τότε; Ο Ολυμπιακός διένυε τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια του στο ποδόσφαιρο, και η οικογένεια Βαρδινογιάννη αντί να επωφεληθεί από αυτό μοίραζε τα πρωταθλήματα στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις ιστορίες όμως της εποχής, κατά τα λεγόμενα των ΜΜΕ του Ολυμπιακού υπεύθυνοι για την κατάντια του Ολυμπιακού, ήταν ο λεγόμενος Βαρδινογιαννισμός. Θα δείτε όμως στην συνέχεια πώς αυτός ο Βαρδινογιαννισμός, και εδώ εξαιρώ τον Θεόδωρο Βαρδινογιάννη, πρωταγωνίστησε στην νεκρανάσταση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με στοχευμένο και μεθοδικό σχέδιο σε συνεργασία με τον Σωκράτη Κόκκαλη και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το 1992 λοιπόν υπήρξαν έντονες φήμες, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν ποτέ, πώς οι μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός ευρίσκονταν κλειδωμένες στο γραφείο του γνωστού Παναθηναϊκού εφοπλιστή Καραγιώργη, στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Οι Ολυμπιακοί διέδιδαν τότε ότι ο Καραγιώργης ήταν άνθρωπος των Βαρδινογιάννηδων, η ιστορία η κατοπινή όμως έδειξε ότι μόνο κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Φτάνοντας στις αρχές του 1993 ο εφοπλιστής εξαφανίζεται από το προσκήνιο και οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Οι πιο τολμηροί μιλούν για σχέσεις του εφοπλιστή με την οικογένεια όχι απλώς φιλικές αλλά και κάτι παραπάνω σε επίπεδο διαπροσωπικό, κάτι πού για μένα προσωπικά είναι και ακραίο και κίτρινο. Ο διαγωνισμός και η προκήρυξη για τις τηλεπικοινωνίες τρέχουν και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλονίζεται. Άλλωστε διαθέτει πενιχρή πλειοψηφία. Το όνομα του Σωκράτη Κόκκαλη εμφανίζεται και ο όμιλος Αλαφούζου από ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη αρχίζει και παίρνει αποστάσεις. Το ΠΑΣΟΚ του φίλου του Σωκράτη Κόκκαλη και κουμπάρου της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Παπανδρέου καραδοκεί. Ο Καραγιώργης παραδόξως εξαφανίζεται και από τότε δεν θα ξαναεπιστρέψει ποτέ πια στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος κλειδί πού καθορίζει το παιχνίδι το πολιτικοαθλητικό και το έκανε και πρόσφατα πριν 4-5 χρόνια και εξακολουθεί να επηρεάζει, ο Αντώνης Σαμαράς, κάνει την κίνηση ματ, ρίχνει ουσιαστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον Απρίλιο του 1993 ο Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει τον καταχρεωμένο Ολυμπιακό και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με τις ευλογίες του μέγκα του ομίλου Βαρδινογιάννη κερδίζει θριαμβευτικά τις εκλογές. Τα δύο πρόσωπα που το 1994 θα κάνουν την μεγάλη νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη του Ολυμπιακού, η οποία δεν ήταν ρύθμιση αλλά ουσιαστικά μια προκαταβολή, ένα πάγωμα και ουσιαστικά ένα σβήσιμο, είναι δύο δηλωμένοι Παναθηναϊκοί αλλά και δύο απόλυτα έμπιστα άτομα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Τα ονόματα τους Μελίνα Μερκούρη και Σήφης Βαλυράκης….συνεχίζεται

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.