Αλεβίζος: «Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί – Ψηφίζουμε Παναθηναϊκό Κίνημα»!

  Ιωάννης Αλεβίζος

  Ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ, Ιωάννης Αλεβίζος, μιλάει αποκλειστικά στον Παναγιώτη Δημητρόγλου και το Prasinoforos.gr για την επιστροφή του κινήματος στον πολιτικό χώρο και την συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

  Μετά από απουσία 9 ολόκληρων ετών, το Παναθηναϊκό Κίνημα επιστρέφει στο προσκήνιο και συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Επικεφαλής του κόμματος, καθώς και της συνολικής προσπάθειας «αναγέννησης» του ΠΑΝ.ΚΙ είναι ο Ιωάννης Αλεβίζος.

  Το Παναθηναϊκό Κίνημα συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές το 2012 ενώ μάλιστα το 2014 κατάφερε να εκλέξει έναν εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Αθηναίων.

  Ο Ιωάννης Αλεβίζος μίλησε στο Prasinoforos.gr, αποκαλύπτοντας τον λόγο που το ΠΑΝ.ΚΙ δεν συμμετείχε στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος ενώ δεν τοποθέτησε το κίνημα ιδεολογικά ούτε στον αριστερό αλλά ούτε και στον δεξιό χώρο. Τέλος, τόνισε πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να συμμετάσχει το Παναθηναϊκό Κίνημα στις δημοτικές εκλογές και έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του «τριφυλλιού» αλλά και σε κάθε πολίτη της χώρας.

  Ιωάννης Αλεβίζος
ΠΑΝ.ΚΙ

  Επιμέλεια: Παναγιώτης Δημητρόγλου

  Τι άλλαξε μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες και αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές ενώ δεν είχατε δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

  «Η απόφαση να κατέβουμε στις εκλογές έχει παρθεί αρκετό καιρό πριν. Λόγω του κόστους των ψηφοδελτίων, των παραβόλων κτλπ. και του ότι δεν ήθελα να επιβαρύνω τον κόσμο μας, γιατί είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε στήριξη από χρηματοδότες, παλεύουμε μόνοι μας και γνωρίζοντας το σύστημα της απλής αναλογικής πιστεύαμε ότι δεν θα βγει καμία κυβέρνηση, όπως και έγινε, αποφασίσαμε να κατεβάσουμε το ΠΑΝ.ΚΙ στις δεύτερες εκλογές.

  Δεν άλλαξε κάτι τις τελευταίες μέρες, ήταν σίγουρη η συμμετοχή μας στις εκλογές. Γι’ αυτό αναγεννήσαμε το Παναθηναϊκό Κίνημα, για να κατέβουμε στις εκλογές και να φτιάξουμε κάτι σταθερό. Η απόφαση έχει παρθεί εδώ και καιρό, απλά λόγω κόστους δεν συμμετείχαμε στις πρώτες εκλογές, γνωρίζοντας βέβαια πως με την απλή αναλογική η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές».

  Ποιες είναι οι κυριότερες θέσεις του Παναθηναϊκού Κινήματος; Που ανήκετε ιδεολογικά;

  «Άποψη και θέση έχουμε για όλα τα θέματα που καίνε την ελληνική κοινωνία, τους ανθρώπους που ζούνε στη χώρα μας, για ότι γίνεται και στο εξωτερικό. Οι βασικές μας θέσεις έχουν δημοσιευτεί και ο κάθε πολίτης μπορεί να τις διαβάσει. Ιδεολογικά δεν ανήκουμε πουθενά, ούτε στην αριστερά, ούτε στην δεξιά. Δεν ανήκουμε σε θέσεις που για εμάς είναι ξεπερασμένες και διχάζουν τον κόσμο σε αριστερά και δεξιά. Εμείς έχουμε βάλει μπροστά την τιμιότητα, την αγάπη στον άνθρωπο, την τίμια ανταγωνιστικότητα, το fair play, ότι αρχές είχε ο σύλλογος μας όταν ιδρύθηκε. Αυτή είναι η ιδεολογία μας. Ήρθαμε για να ενώσουμε τον κόσμο, όχι να τον χωρίσουμε».

  Θα συμμετάσχετε και στις δημοτικές εκλογές;

  «Θέλω από την στιγμή που έχουμε ξαναζωντανέψει το Παναθηναϊκό Κίνημα να συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογές. Οπότε, ασφαλώς θα παλέψουμε να συμμετέχουμε και στις δημοτικές εκλογές».

  Ένα προσωπικό μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον φίλαθλο του Παναθηναϊκού;

  «Ένα μήνυμα που θέλω να στείλω στους φίλους του συλλόγου μας – αλλά και όχι μόνο – είναι να πάει ο κόσμος στις κάλπες να ψηφίσει. Είναι δικαίωμα όλων μας να ψηφίζουμε, είναι όπλο στα χέρια μας στην δημοκρατία. Καλώ τον κόσμο να ψηφίσει Παναθηναϊκό Κίνημα. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε κομμάτι της ελληνικές εργαζόμενης αγωνιστικής κοινωνίας».

  Η επίσημη σελίδα του Παναθηναϊκού Κινήματος!

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια