• Monday, October 21, 2019

Αλεξάντερ: «Εντός εβδομάδας ραντεβού με την κυβέρνηση για το Athens Alive!»

Το CNN Greece του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έκανε σημαντική παρουσίαση για το πρότζεκτ Athens Alive, ενώ ο Μαρκ Αλεξάντερ μίλησε για τις σημαντικές εξελίξεις που πραγματοποιούνται.

Στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, CNN Greece, υπάρχει αφιέρωμα για το πρότζεκτ Athens Alive, στο οποίο παρουσιάζονται οι συμμετέχοντες αλλά και τα έργα των συνεργαζόμενων εταιριών. Επίσης τονίζονται οι θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν με αυτό το τεράστιο έργο στην καρδιά της Αθήνας, σε περίοδο κρίσης.

Ο εκπρόσωπος της Redstone Advisory Partners, Μαρκ Αλεξάντερ, μιλώντας στο CNN Greece για τις εξελίξεις στο πρότζεκτ και αποκάλυψε πως εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε στον γρήγορο ρυθμό με τον οποίον έχουν γίνει βήματα προόδου και ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά πως το να «σπάσει» σε επιμέρους «κομμάτια» το έργο δεν θα ωφελούσε σε τίποτα.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη που όπως υποστηρίζει έχει πλέον έρθει στην Ελλάδα σύμφωνα με τους οικονομικούς δείκτες δήλωσε ότι «Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Θεωρούμε πως η χώρα πέρασε πολλά δύσκολα, χρόνια, αλλά πλέον βλέπουμε την ανάπτυξη να εμπεδώνεται. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ξεπερνά κατά 1% την βρετανική ανάπτυξη και με μετριοπαθείς εκτιμήσεις πιστεύουμε πως αυτό θα συνεχιστεί. Αυτό μας δείχνουν όλοι οι οικονομικοί δείκτες».

 

«Η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει γρήγορα για να προχωρήσει η επένδυση»

Σχετικά με το κατά πόσον η Ελλάδα αποτελεί την δεδομένη χρονική στιγμή μία χώρα «φιλική» προς τις επενδύσεις σχολίασε θετικά την στάση της κυβέρνησης και ανέφερε ότι «Θεωρούμε πως η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει γρήγορα για να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Όλοι θέλουν να μας βοηθήσουν. Μιλάω πάντα για την δική μας εμπειρία στην Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε βρει θετικό έδαφος».

«Το να σπάσει το έργο σε ένα συνονθύλευμα ξεχωριστών κομματιών, δεν θα βοηθήσει»

Όπως είχε γίνει σαφές και στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Redstone την Πέμπτη υπάρχει ξεκάθαρη επιθυμία να μην «σπάσει» το έργο, σύμφωνα με σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και ήθελαν πρότζεκτ που δεν θα περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ο Μαρκ Αλεξάντερ το επανέλαβε για μία ακόμα φορά αυτό λέγοντας ότι «Επιδιώκουμε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Στη βάση αυτή ζητάμε να αποφευχθεί μία αποσπασματική προσέγγιση ανάπτυξης. Διαπιστώνουμε πως διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν ενδιαφερθεί για το «Athens Alive», αλλά το να σπάσει το έργο σε ένα συνονθύλευμα ξεχωριστών κομματιών, δεν είναι κάτι που θα βοηθήσει».

 

Επιπλέον έγινε αναφορά στα έργα που έχουν δημιουργήσει οι εταιρίες κολοσσοί που βρίσκονται στο σχήμα του Athens Alive και στην χρήσιμη εμπειρία που έχουν αποκομίσει από αυτά. «Η εμπειρία που έχουμε από το νησί Saadiyat στο Αμπού Ντάμπι, από το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου, από το Κέντρο Barclays στη Νέα Υόρκη και από άλλα έργα, μας έχουν διδάξει πως η ανάπτυξη βιώσιμων έργων επωφελών για τις τοπικές κοινωνίες απαιτεί ειδικό συντονισμό και χειρισμό».

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη χαλάρωσης των υφιστάμενων χωροταξικών περιορισμών τόνισε ότι «Δεν αναζητούμε ειδικές συνθήκες, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πως το είδος της ανάπτυξης που προτείνουμε έχει ειδικές απαιτήσεις. Θα κτιστούν ξενοδοχεία και συνεδριακοί χώροι, γραφεία, πάρκα, καταστήματα, κυψέλες καινοτομίας, εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων».

Φυσικά επανέλαβε την επιθυμία να βγουν όλοι κερδισμένοι από το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίζοντας ότι «Θέλουμε όλοι να κερδίσουν. Να δημιουργήσουμε αξίες. Να πληρώσουμε φόρους και να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης».

Κλείνοντας, για μία ακόμα φορά ο Μαρκ Αλεξάντερ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο πρότζεκτ λέγοντας ότι «Η ανάπτυξη εντός έργου αυτής της κλίμακας είναι δύσκολη και σίγουρα έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Θα έχουμε συνάντηση με την κυβέρνηση εντός της εβδομάδος. Βρίσκουμε αξιόλογη υποστήριξη από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Δημήτρης είναι υπομονετικός και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες».

 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.