Αλλαγή στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ! (pic)

  Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2019 απέκτησε νέο μεγαλομέτοχο!

  Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Ιούνιο του 2019 απέκτησε νέο μεγαλομέτοχο. Και όχι, δεν πρόκειται για clickbait!

  Σε όλα τα χρόνια της θητείας του στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ένα ποσοστό της ΠΑΕ στην κατοχή του, είχε δηλαδή ονομαστικές μετοχές. Όμως πάντα το μεγαλύτερο μέρος, η λεγόμενη πλειοψηφία, δεν ήταν στο όνομά του.

  Στην αρχή ήταν στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος βέβαια ήταν πρόεδρος, ενώ έπειτα ήταν στην offshore Sortivo International. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει. Ο κ. Αλαφούζος έχει στο όνομά του για πρώτη φορά την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

  Όλα αυτά πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού που δημοσιοποιήθηκαν και μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

  Εννοείται πως το ποσοστό του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι σταθερό στο 10% βάσει νόμου. Από εκεί και πέρα βλέπουμε πως τα ποσοστά της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και των μικρομετόχων έχουν συρρικνωθεί και μετά βίας φτάνουν το 3,30% ενώ μείωση υπάρχει και στο ποσοστό της offshore που από το 52,43 τον Ιούνιο του 2018 έπεσε στο 34,82% έναν χρόνο αργότερα.

  Ταυτόχρονα το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου από το 23,38% εκτοξεύτηκε στο 51,87% μέσα σε έναν μόλις χρόνο κάτι που σημαίνει ότι έχει στο όνομά του την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ.

  Βέβαια μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί ποία είναι η διαφορά της περσινής μετοχικής σύνθεσης με την φετινή για αυτό ας δούμε κάποια πράγματα:

  1. Θεωρητικά η Sortivo λέγεται πως ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο αλλά κάτι τέτοιο πρακτικά δεν μπορεί να αποδειχθεί. Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως δεν ανοίγω κάποια συνωμοσιολογία, απλώς καταγράφω το προφανές. Δηλαδή ότι όπως κάθε υπεράκτια εταιρεία, έτσι και η Sortivo έχει κρυφό μετοχολόγιο επομένως κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει και τι όχι.
  2. Το παραπάνω είναι πολύ σημαντικό για την άρση της ευρωπαϊκής ποινής του Παναθηναϊκού για την οποία έχει, πρώτο, το Prasinoforos.gr καταγράψει τα δεδομένα εδώ και πολύ καιρό. Ο καινούργιος ισολογισμός θα είναι άλλο ένα από τα “όπλα” του Παναθηναϊκού στην μάχη με την UEFA. Βέβαια όλα αυτά λόγω κορωνοϊού πάνε πίσω.
  3. Πολύ σημαντικό για την άρση της ευρωπαϊκής ποινής είναι και το γεγονός πως τα χρέη της ΠΑΕ έχουν μειωθεί σε τεράστιο βαθμό και, όπως δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα, είναι πλέον βιώσιμη σύμφωνα με τους ορκωτούς λογιστές της Grant Thrornton. Αυτό βέβαια πρέπει να φανεί και στην πράξη με ένα πλάνο βιωσιμότητας κάτι που θα βοηθήσει για αδειοδότηση εντός και εκτός των τειχών!
  sofa offers
  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.
  Loading...
  Translate »