Αλβέρτης: «Δεν μπορείς να φανταστείς τον Παναθηναϊκό χωρίς Γιαννακόπουλο»!

  Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τη νέα οικονομική κατάσταση στην ομάδα και την σεζόν που διανύουμε.

  Ο ζωντανός θρύλος του συλλόγου παραχώρησε συνέντευξη στο sdna.gr. Η δύσκολη αυτή σεζόν, η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το τιμόνι της ΚΑΕ αλλά και η ευκαιρία που δόθηκε στον Γιώργο Βόβορα ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε.

  Αναλυτικά όσα είπε ο general manager της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

  Για το πως πήρε την απόφαση να βγει μπροστά σε μία δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο: «Η απόφαση δεν είχε πολύ χρόνο σκέψης, είμαι εδώ ήδη 30 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από μία απλή ομάδα για εμάς, που έχουμε ζήσει τόσα χρόνια εδώ, είναι μία οικογένεια. Έχουμε περάσει πάρα πολλές στιγμές, στο συντριπτικό τους ποσοστό μεγάλες και όμορφες και το θεωρούσα χρέος μου, όπως και ο κ. Διαμαντίδης, το να βρεθούμε δίπλα στην ομάδα σε μία δύσκολη στιγμή».

  Για το αν ανησύχησε ότι τελειώνει η δυναστεία μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Φυσικά κι όλοι έχουν μία ανησυχία, ειδικά μετά την φυγή του Δημήτρη το καλοκαίρι, ο οποίος πρόσφερε τα πάντα και τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό. Ήταν η συνέχεια από την δυναστεία του κ. Παύλου και του κ. Θανάση. Έφθασε κάποια στιγμή η κατάσταση στο τέλος της. Δεν ήταν εύκολο για κανέναν από εμάς, οπότε θεωρούσαμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα στην ομάδα μας, όπως είναι όλοι είτε είναι εδώ είτε δεν είναι».

  Για το τι συνέβη και τα δημοσιεύματα τον ήθελαν να αποχωρεί: «Δεν συνέβη τίποτα. Σε μία οικογένεια όπως είναι ο Παναθηναϊκός, που γνωριζόμαστε και είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον τόσα χρόνια, μπορεί να συμβεί το παραμικρό για μία στιγμή. Η ουσία είναι ότι σε μία οικογένεια όλα τελειώνουν αυτόματα και συνεχίζει η ζωή, όπως συνεχίζει. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κι αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε εδώ όλοι και παλεύουμε για την ομάδα. Πολλά πράγματα παρερμηνεύονται, αλλά είμαστε όλοι εδώ και παλεύουμε για την ομάδα».

  Για το πώς έπεισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Με τον Δημήτρη δεν γνωριστήκαμε χθες, είχαμε μία κοινή πορεία τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην Εθνική ομάδα πάρα πολλά χρόνια. Οπότε, οι απόψεις μας και η νοοτροπία μας ταυτίζονται, πάντα ταυτίζονταν. Οπότε, δεν ήθελε πολύ “ψήσιμο” να είμαστε εδώ μαζί και να κάνουμε αυτή την κοινή προσπάθεια».

  Για τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει στην συνέντευξη τύπου της ομάδας: «Δεν είναι λέξεις, είναι πραγματικότητα. Μία ομάδα που έχει γράψει τεράστια ιστορία στον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό χώρο και έχει κάνει περήφανους τόσους χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι την υποστήριζαν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν, έχει κάνει περήφανους τόσους αθλητές, παράγοντες κι όλα τα παιδιά που δουλεύουν εδώ ζουν κι αναπνέουν γι’ αυτή. Δεν είναι τιμή και περηφάνια; Δεν έχεις χρέος να παλεύεις γι’ αυτό το πράγμα; Και στις χαρές και στις λύπες μαζί είναι η απόδειξη ότι αγαπάς πραγματικά, όχι μόνο στα εύκολα και στα δύσκολα είσαι εκεί και στηρίζει και εγώ σαν Παναθηναϊκός και Φραγκίσκος δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο ήταν πάντα εκεί και στα πιο δύσκολα και στα καλά».

  Για το πόσο δύσκολο είναι η ομάδα να χτίζεται με το μισό μπάτζετ: «Είναι δύσκολο, αλλά είναι μία πραγματικότητα, οπότε οφείλεις να κάνεις το καλύτερο δυνατό με το μπάτζετ το οποίο έχεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε την φετινή χρονιά».

  Για το αν εμφανίστηκαν προβλήματα στις μεταγραφές: «Σίγουρα. Πλέον είναι συγκεκριμένοι οι στόχοι σου. Πρέπει να κάνεις πολύ καλή επιλογή και να διαθέσεις έτσι το μπάτζετ σου, ώστε να φτιάξεις ένα σύνολο το οποίο θα είναι αξιόμαχο και αξιοπρεπέστατο».

  Για τους λόγους της απόφασης να αναλάβει προπονητής ο Γιώργος Βόβορας: «Γιατί ο Γιώργος είναι ένας προπονητής, ο οποίος είναι τα τελευταία αρκετά χρόνια στην ομάδα, την ξέρει, είναι ικανότατος και πιστεύω ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας έχουν δικαιώσει. Όλοι βλέπουν δύο-τρία παιχνίδια την εβδομάδα, εμείς που ζούμε την καθημερινότητα έχουμε μία άποψη παραπάνω. Έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη και συμπαράστασή μας».

  Για το αν είχε έρθει η ώρα να αναλάβει τα ηνία ο Γιώργος Βόβορας: «Γιατί όχι; Όλοι από κάπου ξεκινάμε, πρέπει να σου δοθεί η ευκαιρία. Άμα έχεις τις ικανότητες, γιατί όχι; Δεν υπάρχει κανένα παράπονο».

  Για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Γιώργος Βόβορας με το μπάτζετ της περσινής χρονιάς: «Υποθετικά δεν μπορούμε να συζητάμε. Συζητάμε για την φετινή χρονιά, η οποία έχει τις δεδομένες αντικειμενικές, κοινωνικές δυσκολίες πρωτίστως. Ζούμε καταστάσεις, οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για όλο τον πλανήτη, έχουν επηρεάσει στο μέγιστο τις ομάδες. Το μπάσκετ από κάποια στιγμή και μετά για εμάς που είμαστε έξω από το γήπεδο έρχεται σε δεύτερη προτεραιότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρώτα κοιτάμε να μείνουν οι παίκτες ασφαλείς, να μην πέσουμε σε καταστάσεις που θα έχουμε κρούσματα κορωνοϊού, το πώς θα πάμε στα ταξίδια, διότι πλέον τα ταξίδια έχουν γίνει ένας γολγοθάς για τις ομάδες. Είναι μία ολόκληρη διαδικασία που κινείται μέχρι να φθάσει η στιγμή του παιχνιδιού. Είναι δύσκολη χρονιά και αυτό αποτυπώνεται και στα παιχνίδια που γίνονται. Βλέπουμε πολλές εκπλήξεις, αν μπορούμε να το πούμε, πολλές ομάδες που δεν είναι έτοιμες, είναι πολύ λογικό. Όταν μία ομάδα δεν κάνει προπόνηση με όλους τους παίκτες δεν είναι τόσο εύκολο. Είναι δύσκολη χρονιά και ελπίζω και εύχομαι να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα παρατράγουδο».

  Για το αν θα ήταν καλύτερη η ομάδα με τον Μπράουν ή τον Λαπροβίτολα: «Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Κι αυτό είναι υποθετική ερώτηση. Υποτίθεται ότι κάναμε αυτές τις πρώτες επιλογές γιατί τις θέλαμε, τις πιστεύαμε και τις στηρίζαμε. Δεν έκατσε για τους Χ λόγους, οφείλουμε να συνεχίσουμε, να πιστέψουμε σε κάποιο άλλο παιδί, το οποίο θα συμπληρώσει το ρόστερ. Είχαμε τις δύο ατυχίες με τα πόιντ γκαρντ κι αυτή τη στιγμή έχουμε τον Μακ, ο οποίος ευελπιστούμε να βοηθήσει και να μείνει στην ομάδα».

  Για τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Μακ να προσαρμοστεί: «Θα το δούμε. Είναι ένα σοβαρό παιδί και καλός παίκτης και ελπίζουμε το συντομότερο δυνατό να μπορέσει να αφομοιωθεί και να έρθει στην κατάσταση που απαιτείται. Είναι κι αυτό από τα θέματα των καιρών, πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να βρουν ομάδα, έχουν μείνει εκτός, δουλεύανε μόνοι τους και όταν τους δίνετε η ευκαιρία είναι πολύ λογικό να χρειαστούν κάποιο χρόνο».

  Για την φυγή του Νίκου Παππά: «Είναι απόφαση του προπονητή και είναι σεβαστή. Ο προπονητής είναι αυτός που χτίζει την ομάδα, το συζητάμε, το βλέπουμε από δω, το βλέπουμε από εκεί και καταλήγει στην απόφασή του. Δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Θεώρησε καλό να πάει με κάποιους παίκτες και πήγε».

  Για το αν είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των παικτών: «Απολύτως. Και από την προσπάθεια και από τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι έχουμε την τύχη να έχουμε μία ομάδα, η οποία αποτελείται από πολύ καλά παιδιά και καλούς παίκτες και παιδιά, τα οποία δίνουν το 100% μέσα στο γήπεδο. Έχουν καταλάβει που είναι και τι πρέπει να κάνουν και αυτό μας κάνει χαρούμενους».

  Για το αν ο Νέντοβιτς είναι μία επιλογή “value for money”: «Φυσικά ξέρουμε ποιος είναι ο Νέντοβιτς. Τον πιστεύουμε, ήρθε και το αποδεικνύει. Το θέμα δεν είναι να επικεντρωθούμε ατομικά σε κάποιους παίκτες, το θέμα είναι να επικεντρωθούμε στη ομάδα, πώς ο καθένας βρίσκει τον ρόλο του και πώς η ομάδα βγάζει αυτή την εικόνα που βγάζει, η οποία εικόνα για μας είναι καλή, παλεύει και μάχεται».

  Για τον ρόλο του αρχηγού σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός: «Δεν είναι εύκολο, ούτε και τυχαίο όμως. Ο καθένας ότι κερδίζει, το κερδίζει με την προσωπικότητά του και την αξία του. Αρχηγό δεν σε βαπτίζουν, αρχηγός γίνεσαι και ο Ιωάννης το κέρδισε».

  Για το αν είναι η ώρα για το βήμα παραπάνω από τον Παπαγιάννη: «Αν δεν το κάνει ο Γιώργος, τότε ποιος θα το κάνει; Μιλάμε για έναν παίκτη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μοναδικό, τον οποίο πιστεύουν άπαντες. Όπως και ο Ντίνος, όπως και ο Λευτέρης. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ελληνικό κορμό για να χτίσουμε την ομάδα».

  Για το αν είναι πλέι μέικερ ο Σαντ Ρος: «Ο Σαντ Ρος μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και να βοηθήσουμε μία ομάδα, όσο δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Μπορεί να παίξει 1, μπορεί να παίξει 2, μπορεί να παίξει 3, μπορεί να κάνει άμυνα, μπορεί να πάρει ριμπάουντ. Κάνει χίλια πράγματα, είναι πολυεργαλείο. Άλλωστε δεν τυχαία πέρυσι η επιλογή της ΤΣΣΚΑ στο πρόσωπό του».

  Για το αν η έλλειψη οικονομικών τους δυσκολεύει τη ζωή: «Πάντα είναι θέμα επιλογών, τι επιλογές έχεις. Εμείς μ’ αυτά τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στο 100% αυτός είναι ο στόχος. Να τελειώσει μία χρονιά που δεν θα υπάρχουν υποχρεώσεις πίσω, θα είναι όλοι όπως πρέπει να είναι και η ομάδα θα αποδώσει το καλύτερο δυνατό. Εμείς θέλουμε οι παίκτες να είναι άνετοι για να μπορούν να αποδίδουν την μαχητικότητα και την περηφάνια που λέγαμε πριν, μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το ζητούμενο».

  Για το πόσο καλύτερη θα είναι η ομάδα όταν επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο: «Ο κόσμος είναι μία τεράστια ώθηση για την ομάδα, ειδικά στο ΟΑΚΑ. Για κάθε ομάδα, αλλά ειδικά στο ΟΑΚΑ είναι κάτι ξεχωριστό. Αυτό το εύχομαι και το ελπίζω κοινωνικά πρώτα απ’ όλα και μετά αθλητικά. Να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να ξαναζήσουμε τον αθλητισμό, όπως τον θυμόμασταν. Ο Παναθηναϊκός έχει περιθώρια βελτίωσης, όπως κάθε ομάδα, αλλά εμείς κοιτάμε την δικιά μας».

  Για το ποια φετινή ήττα ενόχλησε περισσότερο: «Όλες οι ήττες πονούν το ίδιο. Αντικειμενικά με τον Ολυμπιακό δεν παίξαμε καλά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν παρουσιάσαμε την εικόνα που είχαμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Πιστεύω ότι με την Μπαρτσελόνα, που είχαμε μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι, έτσι όπως εξελίχθηκε μας ενόχλησε παραπάνω».

  Για το αν μπορεί η ομάδα να είναι ανταγωνιστική μέχρι το τέλος της Ευρωλίγκας: «Είναι μία χρονιά, την οποία δεν γνωρίζουμε. Γίνονται αναβολές θα υπάρξουν δυσκολίες με τα ταξίδια, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει σε έναν μήνα. Μπορεί τα πράγματα να είναι καλύτερα να έρθει μία ομαλότητα, μπορεί τα πράγματα να σφίξουν, δεν το γνωρίζουμε. Κάθε μία αναβολή ή δυσκολία επηρεάζει την ομάδα. Κάποια μπορεί να κάνει προπόνηση με όλους τους παίκτες που διαθέτει, μπορεί για κάποιο διάστημα κάποιοι να λείπουνε. Αυτό έχει αντίκτυπο μέσα στην ομάδα, οπότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Εύχομαι να είμαστε όλοι εδώ, υγιής, η ομάδα να δουλεύει με τον αριθμό των παικτών που απαιτείται και ότι είναι να κάνει, θα το κάνει μέσα στο γήπεδο».

  Για το αν είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος η ΑΕΚ: «Βέβαια, λογικό δεν είναι; Η ΑΕΚ έχει ένα σύνολο από πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και είναι ο άμεσος ανταγωνιστής μας, είναι πολύ φυσιολογικό».

  Για το πώς μπορεί να σταματήσει η διχόνοια στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω πως μπορεί, ξέρω τι πρέπει όμως. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι ένας, ενωμένος, χωρίς έριδες μεταξύ μας και να προχωρήσουμε στο ίδιο μονοπάτι, όπως όταν η ομάδα μεσουρανούσε και μας έκανε όλους περήφανους, γιατί έχουν σημειωθεί πράγματα και γεγονότα που δεν είναι καλά, που δεν μας τιμούν σαν Παναθηναϊκό».

  Για το αν έχει κλείσει το κεφάλαιο Γιαννακόπουλος: «Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το όνομα Γιαννακόπουλος από μόνο του, θα ευχόμουν να μην κλείσει. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κατά τις δηλώσεις του Δημήτρη έχει κλείσει, αλλά καμία φορά δεν μπορείς να φανταστείς Παναθηναϊκό χωρίς Γιαννακόπουλο. Η ιστορία των τελευταίων πολλών ετών έχει δείξει ότι ήταν συνυφασμένο. Η πραγματικότητα τώρα επιτάσσει να προχωρήσουμε με τα δεδομένα τα σημερινά».

  Για το αν πρέπει η Ευρωλίγκα να γίνει πιο ευέλικτη: «Σίγουρα, το έχει πει και η ίδια η Ευρωλίγκα. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται, πρέπει να συνεχίσουμε. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει ήδη ένα Plan B, οπότε όταν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο, που κοντά είμαστε πιστεύω, δεν απέχουμε πολύ, να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

  Για την πρόταση να τελειώσουν τα πρωταθλήματα και μετά να συνεχιστεί η Ευρωλίγκα: «Κάθε τι που πέφτει στο τραπέζι ανεπίσημα ή κάποιες προτάσεις που συζητιούνται για να υλοποιηθούν χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη συνεννόηση και δουλειά. Δεν είναι εύκολο επειδή πέφτει μία ιδέα να υλοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα. Πόσο μάλλον με τόσα πρωταθλήματα, τόσες λίγκες, BCL, Ευρωλίγκες κλπ. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να έχουμε εύκαιρο και γρήγορα ένα Plan B, ώστε όταν η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, να κάνουμε κάτι άλλο».

  Για αν φοβάται την διάλυση της Ευρωλίγκας, αν δεν τελειώσει η φετινή χρονιά: «Δεν ξέρω. Εύχομαι να συνεχίσει να υπάρχει μία μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα δούμε τι θα γίνει, συζητάμε χωρίς να ξέρουμε τι και πως. Θα δούμε, περιμένουμε. Να ολοκληρωθεί η χρονιά όπως ολοκληρωθεί, μακάρι να τελειώσει νορμάλ, να μην υπάρχουν άλλα παρατράγουδα και θα κάτσουμε το καλοκαίρι να δούμε πως θα το κάνουμε καλύτερο».

  Για το αν ακόμα σκέφτονται την αποχώρηση από την Ευρωλίγκα και την μετακίνηση στο BCL: «Αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε στην Ευρωλίγκα, το μυαλό είναι στο πως η ομάδα θα πηγαίνει να παίζει τα παιχνίδια που πρέπει και δεν αναλωνόμαστε σε άλλου είδους σκέψεις αυτή τη στιγμή. Είμαστε εδώ παλεύουμε για την ομάδα και συμμετέχουμε στην Ευρωλίγκα. Δεν έχουμε κάτι άλλο στον νου».

  Για το αν εύχεται να δει τον Παναθηναϊκό και πάλι στην Λεωφόρο: «Θα σου απαντήσω τον Ιούνιο, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει αύριο. Υπάρχει σήμερα, υπάρχει τεστ που περιμένουμε να βγει θετικό ή αρνητικό, υπάρχει παιχνίδι που θα δούμε αν μπορούμε να πάμε και πως μπορούμε να πάμε. Οπότε αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει αύριο, υπάρχει σήμερα και το αύριο είναι πάλι σήμερα. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σαν ομάδα, οπότε τον Ιούνιο θα σου πω τι πραγματικά εύχομαι».

  Για την απόφαση του Μάνου Παπαδόπουλου να αποχωρήσει: «Ο Μάνος ήταν πολύ περισσότερα χρόνια από μένα στην ομάδα. Ήταν μία προσωπική του απόφαση, σεβαστή απ’ όλους και την πήρε. Με εξέπληξε, αλλά γνωρίζοντάς τον έχει κάνει τα αδύνατα, δυνατά. Έχει δώσει την ζωή του όλη για την ομάδα, αυτό είναι γνωστό, πήρε μία απόφαση προσωπική, η οποία ήταν σεβαστή».

  Για το αν είναι πρόβλημα για την ακαδημία το γεγονός ότι κανένα παιδί δεν είναι στην πρώτη ομάδα: «Το κεφάλαιο ακαδημία είναι τεράστιο. Έχουμε πει στα παιδιά ότι να γίνει μία διαδικασία και να μπει κάποιος στην ανδρική ομάδα είναι πολύ δύσκολο, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το να πάρουν όμως τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, να γίνουν καλοί φίλαθλοι, καλοί συμπαίκτες, το οποίο θα είναι μάθημα γι’ αυτούς αργότερα, αυτό είναι το χρέος μας πάνω απ’ όλα. Αν κάποιο από τα παιδιά βγει από το δίπλα γήπεδο και μπει στην μεγάλη σάλα, θα είναι τεράστιο πράγμα για εμάς, θα είναι ευχής έργον, αλλά η δουλειά μας είναι να μαθαίνουμε το παιχνίδι και τη ηθική. Και μην ξεχνάτε το πρόγραμμα που έχουν οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού με τα παιδιά που βρίσκονται στα φάσμα του αυτισμού, το οποίο είναι τεράστιο επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό».

  Για τον ελληνικό κορμό: «Φυσικά είναι το ζητούμενο, η πρώτη προτεραιότητα για εμάς, να φτιάξουμε έναν όσο το δυνατόν καλύτερο ελληνικό κορμό και πάνω εκεί να χτίσουμε, κάτι το οποίο είχαμε ζήσει στο παρελθόν και είδαμε το πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα».

  Για το ποιο είναι πιο δύσκολο, να είναι μέσα στο παρκέ ή απ’ έξω: «Είναι το ίδιο πράγμα. Είτε είσαι εδώ, είτε εκεί, είτε σε οποιοδήποτε πόστο πρέπει να βοηθάς και να μπαίνει μπροστά για την ομάδα σου».

  Για την υπόσχεση που δίνει στον κόσμο της ομάδας: «Ότι είπαμε στην αρχή της χρονιάς, μία ομάδα να μάχεται, να βγάζει υγεία, να αγωνίζεται με το 100% και να προσπαθεί να χτυπήσει κάθε παιχνίδι αυτό είναι. Ότι άλλο και να υποσχεθούμε δεν έχει νόημα. Δουλεύουμε σε καθημερινή βάση για να είναι η ομάδα έτοιμη στις δυνατότητές της να παίξει κάθε παιχνίδι και να το αποδεικνύει».

  Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.