Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΣΑΠ για το γεγονός πως μερικές ομάδες δεν θέλουν την επανέναρξη της VolleyLeague των Γυναικών!

    Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΑΠ εξαπέλυσε πυρά κατ’ εκείνων που προσπαθούν να εμποδίσουν την επανέναρξη της VolleyLeague των γυναικών τονίζοντας πως μόνο αφερεγγυότητα και υποβάθμιση του πρωταθλήματος μια ενδεχόμενη διακοπή δείχνει.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Η νέα ΚΥΑ συμπεριλαμβάνει την Α1 γυναικών στα αθλήματα που θα επιστρέψουν στα γήπεδα από 1/1/2021, κάτι που θα βοηθήσει στην ψυχική και οικονομική ενίσχυση των αθλητριών. Με έκπληξη και οργή μαθαίνουμε (και ελπίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια), ότι ορισμένοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και όχι μόνο αυτό, αλλά και να συμπαρασύρουν σε ματαίωση ολόκληρη την volleyleague γυναικών. Πιστεύουμε ότι η ομοσπονδία θα τηρήσει τον κανονισμό σε περίπτωση μη συμμετοχής σωματείου στο πρωτάθλημα. Θεωρούμε αυτονόητο, ότι εφόσον δεν είναι η Πολιτεία αυτή που αποφασίζει την ματαίωση του πρωταθλήματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν τα ιδιωτικά συμφωνητικά από τους υπογράφοντες.

    Μια ενδεχόμενη διακοπή, δημιουργεί αφερεγγυότητα, υποβάθμιση του πρωταθλήματος και υπογράφει την μη επαρκή προετοιμασία των αθλητριών που στελεχώνουν την Εθνική μας ομάδα, και τη στροφή πλέον των αθλητριών για μόνιμη σταδιοδρομία προς το εξωτερικό για ένα πιο σίγουρο μέλλον. Η Α1 είναι το παράδειγμα και για όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (preleague, έως και λειτουργία ακαδημιών) και αποτελεί την ελπίδα για συνέχιση και όχι πλήρη διακοπή και απαξίωση. Θεωρούμε δεδομένη την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από την ΕΟΠΕ. Είμαστε εδώ και θέλουμε όλοι μαζί να οδηγήσουμε το ελληνικό βόλεϊ στην θέση που του αξίζει. Ότι είναι καλό για τους αθλητές είναι καλό για το άθλημα. Με εκτίμηση το Δ.Σ του ΠΑΣΑΠ.