Αναστασίου: «Ήμουν γενναίος και έγινα προπονητής του Παναθηναϊκού – Πίστευα στο πλάνο μου»

  Ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στο «soccernews» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην περίοδο που προπονούσε το «τριφύλλι», στους παίκτες που έφερε, στο μπάτζετ, αλλά και στις διαφορές ανάμεσα σε Ολλανδία και Ελλάδα στο θέμα της υπομονής.

  Αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

  Για το πως βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

  «Στη ζωή θα πρέπει να αρπάζει τις ευκαιρίες που θα σου έρθουν. Ήμουν γενναίος και έκανα το μεγάλο βήμα να γίνω προπονητής του Παναθηναϊκού. Ήταν η πρώτη δουλειά μου ως πρώτος προπονητής και νομίζω πήγε καλά.

  Στην πρώτη μου χρονιά κατακτήσαμε το Κύπελλο και προκριθήκαμε στο Champions League. Τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα δύο φορές, μολονότι είχαμε μικρότερο μπάτζετ. Στην τρίτη μου σεζόν στην ομάδα αποκλειστήκαμε γρήγορα από την Ευρώπη και δημιουργήθηκε αρνητική ατμόσφαιρα.

  Ο πρόεδρος ήθελε να αλλάξει κάτι και αποφασίσαμε να αποχωρήσω. Ήταν μια επίπονη στιγμή, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές δουλεύει, κάποιες άλλες όχι. Πίστευα στο πλάνο μου, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις διαφορετικούς ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Ο προπονητής δεν είναι μάγος».

  Για τους παίκτες που πήρε στον Παναθηναϊκό, με βάση το μπάτζετ:

  «Κοιτάζοντας πίσω στην εποχή που βρισκόμουν στον Παναθηναϊκό, οι νέοι παίκτες εξελίχθηκαν καλά και ενίσχυσα την ομάδα με ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει στην Ολλανδία, όπως ήταν οι Μπέργκ, Πράνιτς, Μέντες ντα Σίλβα και Μπαϊράμι. 

  Είχα καλή εικόνα για το πως παίζουν και τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα μου. Φυσικά οι επιλογές που κάνεις εξαρτώνται και από το μπάτζετ και πόσα χρήματα μπορείς να ξοδέψεις. Αυτά τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Έμεινα για 2.5 χρόνια στον Παναθηναϊκό που είναι ένα μεγάλο διάστημα για έναν προπονητή σε κορυφαίο ελληνικό σύλλογο.

  Οι προπονητές απολύονται γρηγορότερα στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία. Η πίεση είναι μεγάλη και η υπομονή εξαντλείται σύντομα. Εξαρτάσαι από τα αποτελέσματα. Εάν είναι θετικά θα πάρεις ανάσα. Εάν δεν είναι καλά, γρήγορα θα βρεθείς υπ’ ατμόν. Μπορεί να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά εάν δε νικάς, κάποια στιγμής θα φύγεις».

  0 0 Ψήφοι
  Article Rating
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα ασχόλια