«Ανατροπή με Μαντζούκα, παίζει κανονικά στην Α1»

  Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.gr, ο Παναθηναϊκός γνώριζε το τυπικό θέμα που υπήρχε με την συμμετοχή του 17χρονου Μαντζούκα στην Α1 και έκανε τις απαραίτητες κινήσεις έγκαιρα. Ο ΕΣΑΚΕ ανάβει πράσινο φως και άμεσα θα αποκτήσει δικαίωμα να παίξει στην Basket League.

  Ο Παναθηναϊκός απέκτησε πριν λίγες ημέρες τον 17χρονο Λευτέρη Μαντζούκα, που αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ σε αυτές τις ηλικίες και οι «πράσινοι» υπολογίζουν από τώρα στις υπηρεσίες του. Είναι προφανές πως το deal έγινε με το βλέμμα κυρίως στο μέλλον, όμως οι άνθρωποι των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης πιστεύουν πολύ στις ικανότητες του Μαντζούκα και σκοπεύουν να του δώσουν άμεσα την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Basket League, κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Βόβορα.

  Η διοίκηση του «τριφυλλιού» γνώριζε πάντως πως υπήρχε ένα τυπικό θέμα σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής του στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιο ήταν αυτό; Ας το δούμε αναλυτικά.

  Ο Μαντζούκας έπαιζε με το δελτίο του στην ανδρική ομάδα του Προμηθέα, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο εφηβικό. Ως εκ τούτου, το δελτίο αυτό υπαγόταν στην ΕΟΚ και ένα απαρχαιωμένος κανονισμός της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι ένας αθλητής με δελτίο δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα, ώστε να αγωνιστεί μαζί της στο πρωτάθλημα των μικρών.

  Με βάση αυτό, ο Παναθηναϊκός και η διοίκηση του Προμηθέα, που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να… κόψει το μέλλον του κορυφαίου project των ακαδημιών της, συμφώνησαν να καταθέσουν από κοινού έγγραφο, στο οποίο θα ξεκαθαρίζεται ότι ο Μαντζούκας δεν θα αγωνιστεί με την εφηβική ομάδα του «τριφυλλιού». Έτσι, ο διεθνής φόργουορντ θα μείνει αποκλειστικά στο ανδρικό τμήμα και δεν θα υπάρχει θέμα με τον κανονισμό της ΕΟΚ.

  Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ήδη πάρει το πράσινο φως από τον ΕΣΑΚΕ και σκοπεύουν να ρίξουν το θέμα στο τραπέζι του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να είναι καλυμμένοι και σε αυτό το κομμάτι. Το βασικό πάντως είναι να υπερκαλυφθεί το ζήτημα με την ΕΟΚ και όλα δείχνουν πως ο Μαντζούκας θα έχει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

  Και όταν λέμε άμεσα, το… εννοούμε. Ο 17χρονος έρχεται σήμερα (21/12) στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση και ενσωματώνεται στις προπονήσεις των «πράσινων», ενώ δεν αποκλείεται να πάρει και την πρώτη γεύση του στην δωδεκάδα σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια του συλλόγου στο ελληνικό πρωτάθλημα