Ανδρεόπουλος: «Αν έρθουν 12.000 στο ΟΑΚΑ θα είμαστε και του χρόνου πρωταθλητές»!

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sdna.gr» και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε εφ’ όλης της ύλης ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που το ΟΑΚΑ έχει 12.000 οπαδούς την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει και την νέα σεζόν το πρωτάθλημα.

Κλείσε θέση για την φιέστα εδώ!

Αναλυτικά:

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα από τα πιο δύσκολα. Ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο σύλλογος μας.

Υπήρχαν τέσσερις πολύ ισχυρές ομάδες που έκαναν δυσκολότερο το στόχο μας. Η περίοδος covid-19, επίσης, ήταν μεγάλο εμπόδιο, καθώς πολύ παίκτες μας κλήθηκαν να παίξουν ανέτοιμοι. 

Η πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη ήταν επίσης ένας δύσκολος παράγοντας, καθώς λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων είχαμε ταξίδια σε δύσβατες τοποθεσίες. Είχαμε παιχνίδια Τετάρτη – Σάββατο. Αυτό, σαφέστατα, έκανε πιο δύσκολο το έργο μας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τα μπάτζετ των ομάδων:

«Δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για τα μπάτζετ. Οι τέσσερις διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος είχαν αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό, με την ομάδα μας να έχει ελαφρά χαμηλότερο. 

Η αρχή έγινε πριν από τέσσερα χρόνια, χωρίς αυτό ν’ αναιρεί τις προσπάθειες που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ναι μεν υπήρχαν ομάδες λιγότερο ανταγωνιστικές, αλλά γίνονταν πολλές προσπάθειες. 

Η αλήθεια είναι πως η ακμή του συλλόγου ξεκίνησε, όταν ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οποίος μείωσε κατά πάρα πολύ το χρέος του ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει προϋπολογισμός και να δημιουργείται ένα σύνολο ανταγωνιστικό που κυνηγάει πρωτάθλημα».

Για τη συνεργασία του με τον γιο και αθλητή Ανδρεόπουλο:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο και τη δυσκολία αυτή την κατάλαβα με το πέρασμα του χρόνου και της συνεργασίας με τον αθλητή Αδρεόπουλο. Είμαι πατέρας του Χαράλαμπου στο σπίτι και όταν πάμε για φαγητό. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο είναι αθλητής μου! Έχω 14 αθλητές και τους νιώθω σαν παιδιά μου.

Ο αθλητής Ανδρεόπουλος είναι ένας πνευματικά δυνατός αθλητής, ο οποίος έχει ζήσει μία δύσκολη κατάσταση, ακούγοντας πάρα πολλά σχόλια. Έβρισκε και βρίσκει τη δύναμη να τα ξεπερνάει ότι ακούει. 

Σίγουρα είναι μία δύσκολη θέση! Την οποία δύσκολη θέση, όμως, δεν την δημιουργεί η ομάδα γιατί εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο περίγυρος, δυστυχώς, μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτή την κατάσταση.

Ο προπονητής διαλέγει τους καλύτερους και πρέπει να διαλέγει τους καλύτερους για το καλό της ομάδας. Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο στην ομάδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του αθλητή Ανδρεόπουλου, δεν έχω επέμβει ποτέ σε καμία από τις δύο διοικήσεις για τον αθλητή Ανδρεόπουλο. Δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο δεν του έχω πει τίποτα, για τα συμβόλαια του. Αυτό που θέλω είναι οι δύο μεριές να με ενημερώσουν, για να γνωρίζω τη συνέχεια και ως πατέρας και ως προπονητής.

Οι αθλητές υποχρεούνται να δουλεύουν και να βελτιώνονται. Να εξασκούνται και πριν και μετά την προπόνηση. Όταν πετυχαίνουν κάτι για μένα αυτό αποτελεί τεράστια χαρά».

Αναφορικά με τους ρόλους στην ομάδα:

«Ο σωστός σχηματισμός στην ομάδα δεν έχει γίνει μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο εξωαγωνιστικό. Έχουμε συσκεφθεί ώρες ατελείωτες, έχοντας δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα που πλαισιώνει το αγωνιστικό τμήμα. 

Κάνουμε συσκέψεις, λέμε την άποψη μας ανάλογα τη θέση μας. Εννοείται, η κάθε πλευρά παίρνει και τις ανάλογες ευθύνες και τις ανάλογες επιβραβεύσεις. Όταν ένα αγωνιστικό θέμα πάει καλά, ευθύνεται ο προπονητής, όταν έχει πάει καλά ένα διοικητικό ζήτημα ευθύνεται ο Σωτήρης (Πανταλέων)».

Για το παιχνίδι της πέμπτης στο ΟΑΚΑ:

«Με 12χιλιάδες εισιτήρια στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θα είναι και του χρόνου πρωταθλητής».

Για Ερνάντες:

«Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση, ωστόσο τι θα άλλαζε; Αρχικά η ομάδα δεν θα μπορούσε να του προσφέρει κάποια οργανωτικά πράγματα, δεύτερον θα ήταν σαν… κούκος. Θα έπαιζε μόνος του.

Μήπως είναι προτιμότερη η απόκτηση δύο παικτών που θα δέσουν τέλεια με την ομάδα, από το να γίνει η υπέρβαση; 

Επίσης, τίθεται θέμα ανισορροπίας. Φανταστείτε ένας μεγάλος παίκτης να παίρνει ένα μεγάλο μισθό τον οποίο αξίζει 100% και να έχει συμπαίκτη έναν αθλητή ο οποίος παίρνει το βασικό μισθό ή να κάνει και μία τετράωρη δουλειά».

Για τη βραδιά στο Αιγίνιο:

«Ήταν μία βραδιά που πέντε σκιές περπατούσαν σε μία ατελείωτη παραλία και προσπαθούσαν να διώξουν τις κακές σκέψεις. 

Είναι μία βραδιά η οποία αποτέλεσε οδηγό για τη συνέχεια της πορείας μας. Μας έκανε πιο δυνατούς, μας πείσμωσε, μας έκανε να μην παρατήσουμε το όνειρο μας».

Για τη διπλή διάπλαση στο Βοτανικό:

«Αυτή η σημαντική απόφαση ψηφίστηκε από τα μέλη του Παναθηναϊκού. Και πιθανότατα και στο μέλλον να υπάρχουν κι άλλα θέματα μικρότερης σημασίας στα οποία τα μέλη θα κληθούν να πάρουν την απόφαση.

Από τη στιγμή που απόφαση πάρθηκε, όλοι πιστεύουμε πως θα είναι μία νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό. Σαφώς η Λεωφόρος είναι ένα τεράστιο κομμάτι του Παναθηναϊκού, αλλά δυστυχώς αθλητικά δεν βοηθάει πλέον.

Τα «σπίτια» των συλλόγων πρέπει να βοηθούν τα τμήματα, τόσο με τα έσοδα, όσο και μετά τις ανέσεις που προσφέρουν στους αθλητές. Οι νέες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού».

Για τις υποδομές της ομάδας:

«Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν πολλά παιδιά ούτε στα εφηβικά ούτε στα προεφηβικά. Με τον Δημήτρη Μαρκάκη κάναμε πολύ καλή δουλειά, γεγονός που φάνηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2020, όταν η ομάδα είχε 8 άτομα από τα εφηβικά τμήματα του Παναθηναϊκού.

Τώρα, στην ομάδα έχουμε τον Μάρκου και τον Σερεμέτη, αλλά και δύο τρία ακόμα παιδιά που μας βοηθούν στις προπονήσεις. Σίγουρα, δεν γίνεται να βγάζουμε συνέχεια ταλέντα, μία χρονιά θα βγάζουμε, μία όχι. Αλλά σίγουρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε πλέον περισσότερα παιδιά στις υποδομές μας».

Για την Εθνική:

«Τα προηγούμενα χρόνια δούλευα part time στην Εθνική ομάδα, κάτι το οποίο συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες. 

Έφαγα πολλή λάσπη, γιατί ήμουν προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεχόταν πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ήταν αντίθετοι με την παρουσία μου εκεί.

Τιμητικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μου έκανε πρόταση να ασχοληθώ αποκλειστικά με την Εθνική, ωστόσο δεν υπήρχαν οι κάποιες προϋποθέσεις κι έτσι αρνήθηκα την πρόταση.

Φυσικά, δεν συνέκρινα την Εθνική με τον Παναθηναϊκό. Δεν διάλεξα τον Παναθηναϊκό από την Εθνική. Εθνική και Παναθηναϊκός είναι δύο μεγάλες μου αγάπες». 

Για την επόμενη σεζόν:

«Ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει, γνωρίζουμε και τον προϋπολογισμό, τον οποίο θα ενισχύσουν τα έσοδα από τα εισιτήρια στο παιχνίδι της Πέμπτης του ΟΑΚΑ.

Αν έρθουν 12 χιλιάδες κόσμος στο ΟΑΚΑ, είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν έρθουν περισσότεροι θα διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Αν έρθουν λιγότεροι, θα παραμείνουμε διεκδικητές».