Ανδρεόπουλος στο Prasinoforos.gr: «Αν λυθεί το γηπεδικό θα δούμε τον Παναθηναϊκό που όλοι θέλουμε»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ ανδρών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μιλάει αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr.

Στο Β’ μέρος της συνέντευξης ο Έλληνας προπονητής μιλάει για την πιθανότητα μεταγραφής μέσα στην χρονιά, για όλους τους αφανείς «ήρωες» που βρίσκονται στο περιβάλλον του ενώ μιλάει για το μεγαλύτερο «αγκάθι» του συλλόγου που δεν είναι άλλο από το γηπεδικό ζήτημα.

Διαβάστε το Α’ μέρος εδώ.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

– Προπονητικά υπάρχει σκέψη για ενίσχυση με ενός ακόμη ξένου, που έχουμε το περιθώριο; Βέβαια μιλάω προπονητικά γιατί οικονομικά είναι θέμα διοίκησης και άλλων παραγόντων αλλά εσείς προσωπικά θα θέλατε να έχουμε ακόμη μία λύση; Όπως έγινε πέρυσι, που βοήθησε πάρα πολύ, με την προσθήκη του Τσάτσιτς;

«Αυτό είναι διαφορετικό. Η μεταγραφική περίοδος στην συγκεκριμένη εποχή έχει κλείσει, άρα δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε παίκτη καινούριο, το μοναδικό δικαίωμα που έχουμε είναι αντικατάστασης ενός ξένου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Αυτό δεν είναι εφικτό, να φύγει ένας για να έρθει άλλος. Μέχρι 15 Δεκεμβρίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είμαστε υποχρεωμένοι μέσω της ατυχίας μας να προχωρήσουμε έτσι. Τώρα στο πλάνο του Παναθηναϊκού, στο καλοκαιρινό πλάνο είχαμε στο μυαλό μας ακριβώς αυτό που συνέβη και πέρυσι, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι τον Δεκέμβρη, καταρχάς πρώτα απ’ όλα να φορτώσουμε τον προϋπολογισμό, εκεί να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε, να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας και εκεί υπάρχει η υπόσχεση της διοίκησης ότι μπορούμε να ενισχυθούμε μ’ έναν ακόμη ξένο. Αυτό ήταν ακριβώς το πλάνο που είχαμε και πέρυσι και μας βγήκε, αυτό σκεφτόμαστε να κάνουμε και φέτος».

– Θέλω να σταθώ σ’ ένα κομμάτι εξίσου σημαντικό, εκτός από τους αθλητές που αναφερθήκαμε, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε για να ξέρει και ο κόσμος τους συνεργάτες σας στο προπονητικό κομμάτι και τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα, θα θέλαμε να μας πείτε τα ονόματα για να τους γνωρίσουμε και αυτούς γιατί είστε μία ομάδα που δουλεύετε χρόνια μαζί και σίγουρα έχουν και αυτοί μερίδιο στην επιτυχία.

«Κοιτάξτε, σας είπαμε ότι η ομάδα έφτασε πέρυσι στο πρωτάθλημα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί αυτό το χτίσαμε, δεν το αγοράσαμε, το χτίσαμε επτά χρόνια τώρα βήμα-βήμα. Είναι πολλοί άνθρωποι γύρω από την ομάδα, ασφαλώς εσείς δεν εννοείτε την διοίκηση που πάντα βρίσκεται δίπλα, εννοείτε τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά μας. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος είναι ένας άνθρωπος που πάντα τρέχει, από το πρωί έως το βράδυ για όλα τα αθλήματα. Στον ρόλο του τιμ μάνατζερ είναι ο Ρούλης Αγραπιδάκης, νομίζω ότι είναι γνωστός από τα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, μετά τον Ρούλη διοικητικά είναι ο γενικός αρχηγός, ο Σωτήρης Νίκας, ο οποίος είναι υπεύθυνος και τρέχει για να λύνει προβλήματα. Άρα έχουμε τον γενικό διευθυντή και τον γενικό αρχηγό.

Τιμ μάνατζερ ο Ρούλης ο Αγραπιδάκης, οι βοηοί που είναι ο Παύλος Καραμαρούδης, συνεργαζόμαστε με τον Παύλο και στην Εθνική αλλά και για πάρα πολλά χρόνια. Η προσθήκη είναι ο Δημήτρης Μαρκάκης, ο οποίος εκτελεί πολλαπλούς ρόλους, είναι και βοηθός προπονητή, είναι και ο στατιστικολόγος της ομάδας και έχει την πρώτη ευθύνη μαζί με τον Χρίστο Μπέλλο για τα αναπτυξιακά τμήματα, που αυτό έχει μία ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Από κει και πέρα οι φυσικοθεραπευτές μας, ο Ναπολέων Χαρίσης, ο Θοδωρής Γκαρασούλης. Αυτοί είμαστε που καθημερινά ασχολούμαστε, τρέχουμε για τον Παναθηναϊκό, για τα προβλήματα της ομάδας. Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που δεν είναι γνωστό αν και αρχίζει να γίνεται γνωστό, ότι ο Παναθηναϊκός είναι τα δύο τελευταία χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος στους έφηβους.

Είναι και αυτό κάτι που χτίσαμε, στοχεύσαμε, ξέρετε όταν ήρθαμε στον Παναθηναϊκό πριν επτά χρόνια δεν μαζεύαμε καν πέντε – έξι αθλητές να πάμε να παίξουμε στο εφηβικό πρωτάθλημα με κίνδυνο να μηδενιστεί η ομάδα. Αυτήν την στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός νέων παιδιών που εγγράφονται στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, το ανδρικό βόλεϊ δύσκολα μαζεύει αγόρια ενώ κορίτσια είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες, τα αγόρια τα μαζεύει πολύ δύσκολα μία ομάδα. Αυτήν την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει πολλές νέες εγγραφές, εμείς ψάχνουμε να βρούμε ένα πλάνο που θα υπάρχει μια σύνδεση αγωνιστική με την πρώτη ομάδα.

Ήδη γνωρίζετε ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο κέρδος από αυτό γιατί πάρα πολλά παιδιά στην πρώτη μας ομάδα προέρχονται από το εφηβικό. Αυτό μας δίνει πολλαπλά οφέλη, δίνει και στον Παναθηναϊκό οφέλη με την έννοια ότι δεν έχει μεγάλα συμβόλαια να πληρώνει και αυτό το πλάνο βρίσκεται στα σκαριά, είναι ένα πρότζεκτ που η διοίκηση του Παναθηναϊκού που σε συνεργασία με τους προπονητές θέλουμε να το αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο. Νομίζω ότι γύρω στον Γενάρη θα έχουμε την ολοκλήρωση αυτού του πλάνου και τότε θα σας ανακοινωθεί και εσάς».

– Γνωρίζω ότι ξέρετε πάρα πολύ καλά και τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια είναι το κτιριακό για τις ομάδες μας; Να ευελπιστούμε σε μία γενικότερη λύση με το γηπεδικό;

«Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι το γηπεδικό, όχι μόνο στα αναπτυξιακά αλλά και σε εμάς. Είμαστε τσιγγάνοι, γυρνάμε από γήπεδο σε γήπεδο, να βρούμε μία έδρα που θα μας φιλοξενήσει. Κάτι που ενδεχομένως να ξέρει ο κόσμος είναι ότι πληρώνουμε πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά πραγματικά σε αυτά τα γήπεδα που αγωνιζόμαστε, είτε στο γήπεδο του Πανελληνίου, είτε στο γήπεδο του Αμαρουσίου που αγωνιζόμαστε τώρα είτε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει, ενοικιάζει αυτά τα γήπεδα για να μπορέσει να λειτουργήσει, είναι πολύ μεγάλο το κόστος αυτό αλλά είναι καλό να ακούγονται αυτά για να μαθαίνει ο κόσμος και να καταλαβαίνει τι δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. Το μεγαλύτερο αγκάθι αυτήν την στιγμή του Παναθηναϊκού είναι το γηπεδικό, εμείς πιστεύουμε με την δυναμική της ομάδας του Παναθηναϊκού, που είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ότι αν αυτό το πρόβλημα λυθεί, εύχομαι με οποιοδήποτε τρόπο, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μία απίστευτη δυναμική και θα είναι ο Παναθηναϊκός που θέλουμε όλοι. Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα θα αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, είμαστε τσιγγάνοι, υπολειτουργούμε, δεν έχουμε που να βάλλουμε τα παιδιά μας, δεν έχουμε να τους δώσουμε γήπεδα. Η λειτουργία του Παναθηναϊκού στον Τάφο (σ.σ Παύλος Γιαννακόπουλος), είναι τόσα πολλά τα τμήματα που δεν χωράνε πια, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια το γηπεδικό».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.