Συνέντευξη Ανδρεόπουλου Β’ μέρος: «Δεν αλλάζει το πλάνο μας η κατάκτηση του Λιγκ Καπ»!

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Prasinoforos.gr σε μία συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση. Η αγάπη του κόσμου, οι φετινοί στόχοι, η μεταγραφή του Τσάτσιτς και το ενδεχόμενο επιστροφής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνθέτουν το δεύτερο μέρος της συνέντευξης.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στο Prasinoforos.gr.

Επιμέλεια: Βασίλης Ντούτσης – Παναγιώτης Δημητρόγλου

«Όλη την προηγούμενη δεκαετία, ο κόσμος το ακολούθησε αυτό το τμήμα»

Βασίλης Ντούτσης: Πώς εξηγείς αυτό το πελώριο πέπλο αγάπης του κόσμου στην προσπάθεια σας; Ο κόσμος ποτέ δεν εγκατέλειψε την ομάδα βόλεϊ, ακόμα κι όταν αυτή βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

«Έχουμε πει και στο παρελθόν, ότι το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού είναι διαχρονικά ένα από τα αγαπημένα τμήματα και ο κόσμος πάντα το ακολουθεί. Ακόμα και στα δύσκολα χρόνια, όλη την προηγούμενη δεκαετία, ο κόσμος το ακολούθησε αυτό το τμήμα και το στήριξε και σε αυτήν την σειρά των τελικών του Λιγκ Καπ είδαμε πραγματικά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, μία τεράστια δίψα, μία τεράστια θέληση πού ένιωθαν όλοι μέσα στην ομάδα, ότι όλη αυτή η αύρα έσπρωχνε την ομάδα προς την νίκη».

«Ξέρουμε πολύ καλά πού βρισκόμαστε»

Μιλώντας με τον Βόιν μετά την λήξη του δεύτερου τελικού του Λιγκ Καπ μου ανέφερε πως στόχος είναι οι τελικοί του πρωταθλήματος και πως αν φτάσει εκεί η ομάδα μετά βλέπουμε. Συμφωνείς με αυτό;

«Ξέρουμε πολύ καλά πού βρισκόμαστε, ξέρουμε και εμείς ότι έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα στα χέρια μας. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε όμως ότι το επίπεδο των δύο άλλων ομάδων, μιλάω για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, είναι λίγο πιο μπροστά από μας. Αυτό πού προσπαθούμε να κάνουμε εμείς είναι μέσα από την δουλειά, να τους φτάσουμε. Άρα δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε, για τόσο υψηλούς στόχους όπως είναι το πρωτάθλημα ή η κατάκτηση τίτλων, αλλά αυτό πού λέμε πάντα είναι να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί και αν μας δοθεί η ευκαιρία στον δρόμο μας να την αρπάξουμε».

«Η διοίκηση μας καλείται να χρηματοδοτεί ας πούμε διπλά το τμήμα βόλεϊ»

Όπως είπε και ο Σωτήρης ο Πανταλέων 1-2 μέρες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να είναι ο πρωταγωνιστής διότι τα μισά από τα χρήματα που δίνει η διοίκηση του Α.Ο για το ανδρικό βόλεϊ πάνε σε παλιές οφειλές. Έδειξε όμως αισιόδοξος πως όχι μόνο αυτό θα αλλάξει αλλά ο Παναθηναϊκός από την νέα σεζόν δεν θα είναι η ομάδα που θα προσπαθεί να μπει σφήνα σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ αλλά θα μπαίνει σε όλες τις διοργανώσεις με ρεαλιστικό στόχο την κατάκτησή τους. Συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη;

«Δυστυχώς μέχρι στιγμής και αυτό το γνωρίζουμε όλοι, ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του τμήματος πάει σε παλαιότερες οφειλές πού φτάνουν και σε βάθος δεκαετίας. Άρα αυτήν την στιγμή η διοίκηση μας καλείται να χρηματοδοτεί ας πούμε διπλά το τμήμα βόλεϊ. Παρόλα αυτά όπως είπε και ο πρόεδρος μας τα χρέη έχουν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά, έχουν μπει σε μια καλύτερη σειρά. Όπως είπε ο κύριος Γιαννακόπουλος θέλουμε το χρόνου με ένα πιο ενισχυμένο μπάτζετ, πράγματι να γίνουμε σοβαροί διεκδικητές. Λεπτομέρειες για αυτό το ενισχυμένο μπάτζετ δεν γνωρίζω προς το παρόν, άλλωστε βρισκόμαστε ακόμα μέσα στο πρωτάθλημα, βρισκόμαστε σε ένα στάδιο πού τελειώνει η κανονική περίοδος και τώρα είναι μπροστά μας τα πλέι οφ οπότε δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για του χρόνου. Απλά μένουμε στα λόγια του προέδρου πού μίλησε για μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτήν πού υπάρχει ως τώρα».

« Το ότι καταφέραμε νωρίτερα να πάρουμε έναν τίτλο είναι ευχάριστο αλλά επουδενί δεν αλλάζει το πλάνο μας»

Κόουτς πια στοιχεία έλειπαν στο παιχνίδι της ομάδας ή πια στοιχεία την άλλαξαν ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να επιστρέψει στους τίτλους;

«Δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα, απλώς ένας βηματισμός πού έχουμε τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα, ένας σταθερός βηματισμός πού έχουμε σαν ομάδα μέσα από την δουλειά για να την φτάσουμε στην κορυφή. Έτσι λόγω αυτού, η ομάδα έφτασε πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε στην κατάκτηση ενός τίτλου. Δεν έχει αλλάξει κάτι, συνεχίζουμε την δουλειά σε αυτόν τον βηματισμό ώστε να ξεκινήσει πάλι η συγκομιδή των τίτλων σταθερά πια. Διοίκηση και ομάδα είμαστε δίπλα δίπλα και πάμε βήμα βήμα. Το ότι καταφέραμε νωρίτερα να πάρουμε έναν τίτλο είναι ευχάριστο αλλά επουδενί δεν αλλάζει το πλάνο μας».

Βασίλης Ντούτσης: Αισθάνεσαι δικαιωμένος με τον Τσάτσιτς; Κόουτς τον είχες τσεκάρει καιρό; Μιλάμε για έναν παίκτη πού είναι ένα μήνα στην ομάδα και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά κι όχι μόνο κολύμπησε αλλά βγήκε και από τους πρώτους.

«Τον συγκεκριμένο παίκτη τον ήξερα και τον παρακολουθούσα χρόνια. Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι η αγορά του βόλεϊ για του ακραίους τον φετινό Δεκέμβρη ήταν φοβερά δύσκολη. Δεν υπήρχαν αρκετοί ακραίοι διαθέσιμοι από πολλές ομάδες και όπως γνωρίζετε η συγκεκριμένη θέση είναι πολύ σημαντική για το άθλημα. Ο Τσάτσιτς είχε υπογράψει τον Σεπτέμβρη σε μια πολωνική ομάδα αλλά εξαιτίας ενός τραυματισμού λύθηκε το συμβόλαιο του. Οι πληροφορίες πού είχα όσον αφορά την εξέλιξη της αποθεραπείας του ήταν ότι βρισκόταν σε καλό επίπεδο πλέον και γι αυτό πήρα την απόφαση να τον εντάξω στην ομάδα. Με το πού ήρθε λοιπόν ο παίκτης τον περάσαμε από ιατρικές εξετάσεις, βεβαιωθήκαμε ότι ήταν υγιής και γι αυτό άμεσα τον βάλαμε στην ομάδα. Βεβαίως συνεχώς προσπαθούμε ακόμα και τώρα να τον φέρουμε στο 100% της κατάστασης του».

«θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Θεωρείς έτοιμη την ομάδα του χρόνου να επιστρέψει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Έχει συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο με την διοίκηση;

«Αυτό να ξέρετε εξαρτάται αποκλειστικά από την διοίκηση. Εμείς ως ομάδα, αναφέρομαι στο αγωνιστικό σκέλος, θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ασφαλώς κι εμείς νιώθουμε έτοιμοι αλλά και αυτό βρίσκεται μέσα στο πλάνο της περαιτέρω ενίσχυσης του Παναθηναϊκού. Γιατί Ευρώπη σημαίνει δύο πράγματα. Αφενός σημαίνει πολύ περισσότερα παιχνίδια με μετακινήσεις κλπ, πού σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να έχει και ένα μπακ απ για να αντεπεξέλθει, αφετέρου σημαίνει και ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος. Είναι μια απόφαση πού θα την πάρει σοβαρά η διοίκηση μας όπως την σκέφτεται και ήδη σοβαρά».

*Όποιο μέσο επιθυμεί να αναπαράγει την συνέντευξη καλείται να αναφέρει το Prasinoforos.gr ως πηγή.

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.