Ανδρεόπουλος στο Prasinoforos.gr: «Δεν θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος – Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί»

Ο Δημήτρη; Ανδρεόπουλος μιλάει αποκλειστικά στον Νίκο Γιανναρά και το Prasinoforos.gr σε μία συνέντευξη που αναφέρεται σε όλους και σε όλα!

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του «τριφυλλιού» μιλάει για το «αιώνιο» ντέρμπι (20:00), για την ήττα στη Σύρο και την μη ενίσχυση των «πρασίνων» στην μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα τονίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν θα υποπέσει στα λάθη του παρελθόντος και στέλνει το δικό του μήνυμα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Νίκος Γιανναράς

Σημαντική μέρα σήμερα (3/2), ο Παναθηναϊκός κλείνει 113 χρόνια:

«Να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να είναι δυνατός, να είναι πρωταγωνιστής, να είναι ψηλά. Χρόνια του πολλά».

Τελευταία προπόνηση πριν το «αιώνιο» ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό. Δύο κουβέντες για το ερχόμενο παιχνίδι:

«Παραδοσιακό ντέρμπι, πάντα δύσκολα παιχνίδια. Σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν μετράει μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας, δεν μετράνε μόνο οι τακτικές. Μετράει και ο ψυχισμός, πόσο το θέλει κάθε ομάδα, ένα κλασικό – παραδοσιακό – μεγάλο ντέρμπι».

Προερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα κόντρα στην Σύρο. Τι πρέπει να αλλάξει για να βελτιωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού;

«Τίποτα δεν πρέπει να αλλάξει και αυτό θέλει να ακουστεί. Μακάρι οι άνθρωποι που το διαβάζουν να το καταλάβουν. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που κάνουμε, θα έρθουν και καλά αποτελέσματα, θα έρθουν και άσχημα όπως έχουν έρθει. Δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουμε με πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους. Αυτό που προσπαθούμε εμείς, είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε ματς και να παλεύουμε για την νίκη. Κανείς δεν εγγυάται για το αποτέλεσμα πριν το παιχνίδι. Είχαμε μία ήττα στην Σύρο, προχωράμε στα επόμενα παιχνίδια».

Οι υπόλοιπες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ενισχύθηκαν ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ως έχει:

«Λοιπόν, για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, εδώ και καιρό η ομάδα μας έψαχνε αθλητή ή αθλητές για να ενισχυθεί. Είχα εντολή από την διοίκηση να προχωρήσω σε ενίσχυση της ομάδας. Εγώ όπως και η διοίκηση θα προχωρούσαμε σε μεταγραφή μόνο για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση που θα έκανε την διαφορά όπως πέρυσι. Πράγματι είχαμε καταλήξει σε δύο τρεις περιπτώσεις παιχτών, διεκδικήσαμε τους παίκτες, μάλιστα με έναν εξ’ αυτών είχαμε καταλήξει σε συμφωνία όμως την τελευταία στιγμή μας ακύρωσε την συμφωνία γιατί φοβήθηκε τον κορωνοϊό της Ευρώπης. Αυτό έγινε και με άλλους δύο αθλητές, μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθήσαμε να ενισχυθούμε, όχι για να έχουμε πολλά περισσότερα στην ομάδα αλλά για να αποκτήσουμε μία έξτρα επιλογή. Ο Παναθηναϊκός είχε έρθει σε συμφωνία με τον παίκτη όμως αυτός αποφάσισε να καταγγείλει την σύμβαση του με την άλλη ομάδα και έτσι δεν είχαμε δικαίωμα να τον πάρουμε. Η αγορά ήταν πολύ κλειστή, δεν βρήκαμε κάτι που πραγματικά θα μας έδινε μία ώθηση, αυτή είναι η κατάσταση και από την στιγμή που δεν έγινε αυτό εμείς θα συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Θα ήταν πιο δύσκολο προπονητικά να εντάξουμε έναν παίκτη σ’ αυτή την δομημένη ομάδα που δουλεύει χρόνια μ’ έναν σταθερό κορμό ενόψει της φετινής σεζόν που δεν έχουμε φιλικά, δεν έχουμε περιθώριο για προπονήσεις γιατί οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Υπήρχε δηλαδή ένας κίνδυνος μία μεταγραφή να αλλοιώσει την χημεία της ομάδας και να την μπερδέψει;

«Η ομάδα μας περίπου τρία χρόνια προσπάθησε να βρει την χημεία και η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν κάτι που ήρθε πέρυσι ξαφνικά, ήταν μία ομάδα που δούλευε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό κάνει και τώρα, δηλαδή η κατεύθυνση του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει πρωταγωνιστής. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, μπορεί ένα πρωτάθλημα να το πάρουμε ή να το χάσουμε αλλά η γενική κατεύθυνση είναι να παραμείνει πρωταγωνιστής. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν το είχαμε αυτό, τα τελευταία χρόνια έχουμε βασανιστεί πολύ. Συμπληρωματικά μπορούμε να φέρουμε παίκτες, μπορώ να πω ότι μέσα στο σύνολο που ψάχνουμε είναι παίκτες που πραγματικά μπορούν να δέσουν με το σύνολο της ομάδας. Την δεδομένη στιγμή δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι τέτοιο, θα προχωρήσουμε έτσι, είμαστε μία δομημένη ομάδα, έχουμε μία ομάδα που είναι πρωταγωνίστρια, παλεύουμε για το πρωτάθλημα, αν το πάρουμε καλώς να το πάρουμε, αν δεν το πάρουμε ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει πρωταγωνιστής. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Τον φτάσαμε να είναι πρωταγωνιστής και θέλουμε να τον κρατήσουμε εκεί».

Επειδή έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, θυμάμαι που μου είχατε πει πως δεν θέλουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Αυτό υπάρχει πάντα στο μυαλό της ομάδας:

«Όλοι μας, όπως και εγώ μπορώ να διαβάσω κάποια σχόλια σε κάποια μέσα. Εγώ σαν προπονητής θέλω να έχω έναν προϋπολογισμό τεράστιο και να πάρω το πρωτάθλημα χωρίς καν να παίξω και με κλειστά μάτια, να φέρω τέτοιου είδους παίκτες και να γίνω και εγώ ήρωας σαν προπονητής. Αυτό το θέλουμε όλοι. Να υπενθυμίσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι αυτό το στοιχείο έφερε τον Παναθηναϊκό από το 2010 να πάρει το πρωτάθλημα το 2020, αυτό το λάθος. Όποιος πιστεύει λοιπόν ότι η ομάδα θα ξανακάνει αυτό το λάθος πρέπει να δέσουμε όλοι μία θηλειά στον λαιμό μας και να πάμε να κρεμαστούμε.

Δέκα χρόνια μας κόστισε αυτό και τώρα που σταθεροποιήσαμε την ομάδα να αρχίσουμε πάλι τις υπερβολές; Αποκλείεται, θα είμαστε τρελοί άλλη μία φορά, φτάσαμε τη ομάδα να παλεύει για την σωτηρία. Αυτό που έχουμε κάνει με μαζεμένο προϋπολογισμό, δεν έχουμε τον προϋπολογισμό των αντιπάλων μας αλλά έχουμε έναν μαζεμένο ικανοποιητικό προϋπολογισμό, παλεύουμε να κάνουμε την έκπληξη όπως κάναμε και πέρυσι. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε εκ των πρωταγωνιστών και αν κρατηθούμε εκεί και είμαστε πάντα στους πρωταγωνιστές θα έρθουν και οι τίτλοι. Την μία χρονιά θα το πάρουμε, την μία χρονιά θα το χάσουμε, την άλλη θα το πάρουμε. Αυτό είναι το πνεύμα που θέλω να περάσω, σε όσους διαβάσουν την συνέντευξη, στον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού. Πρωταγωνιστές είμαστε, δυνατοί είμαστε, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το πρωτάθλημα».

Στις χαρές και στις λύπες μαζί;

«Δεν γίνεται διαφορετικά στον Παναθηναϊκό. Στον Παναθηναϊκό είναι μία χαρά και δύο λύπες αλλά επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε “στις χαρές και στις λύπες μαζί”. Όλοι μαζί ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε, όπως τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα».

Οπότε πάμε στο κλασικό ταμείο στο τέλος;

«Έτσι και αλλιώς θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Δεν έχει τελειώσει ακόμη ο πρώτος ο γύρος, έχουμε και έναν δεύτερο γύρο μπροστά μας και ένα μίνι πρωτάθλημα έπειτα. Έχουμε ένα μακρύ δρόμο μπροστά μας, με Τετάρτη – Σάββατο, πράγμα που σημαίνει μεγάλες δυσκολίες. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Η ομάδα μας είναι δυνατή, είναι εκ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι, έτσι θα πάμε ως το τέλος».

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.