Ανδρεόπουλος στο Prasinoforos.gr: «Η απόδοση της ομάδας ήταν αυτή που έπρεπε να είναι»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, μίλησε στο Prasinoforos.gr, μετά τη νίκη της ομάδας επί του Μίλωνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 3-2 σετ, για τις συνθήκες που επικρατούν στις ομάδες του πρωταθλήματος, για το αν θα υπάρξει ροτέισον κυρίως λόγω των απουσιών που έχει το «τριφύλλι» και για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από το κρύο στο ματς.

Αναλυτικά:

Λόγω των συνθηκών θα περιμένουμε να βλέπουμε κενά διαστήματα όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά γενικότερα στις ομάδες της Volley League;

«Αρχικά να πούμε ότι το παιχνίδι εξελίχθηκε δύσκολα για εμάς, όμως ήταν ένα παιχνίδι με ποιότητα. Μπορώ να πω ότι στο πρώτο και στο τέταρτο σετ είχαμε τον έλεγχο, αλλά τα χάσαμε από δικά μας λάθη, αλλά απέναντι μας γνωρίζαμε ότι ήταν μια πολύ ισχυρή ομάδα, όπου έπαιζε με ένα ιδιαέτερα έξυπνο τρόπο, που δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε και πολλές φορές δημιουργούσε προβλήματα και στη δική μας επίθεση. Το παιχνίδι είχε καλή ποιότητα, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Βεβαίως χάθηκε ένας βαθμός, αλλά ο στόχος είναι η νίκη η οποία και ήρθε. Πρέπει να δούμε κάποια μικρά λάθη, στα τελειώματα του πρώτου και του τέταρτου σετ που χάσαμε. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε καλύτερα, να είμαστε πιο κατηγορηματικοί σε αυτό το σημείο που είχαμε τον έλεγχο του σετ.»

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι στα κρίσιμα σημεία, ειδικά από τη μέση του πρωταθλήματος και μετά, έδειξε να έχει πολύ καθαρό μυαλό. Αυτό είναι ένα δείγμα, ότι η ομάδα πνευματικά, βρίσκεται στο σημείο που ήταν πέρυσι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο;

«Είχαμε τη διακοπή, όπου μπορούμε να πούμε πως καμία ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τον ρυθμό της. Έχουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας τα οποία δεν μας έχουν βγει ακόμα, αλλά παρ’ όλα αυτά, βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο.»

Είδαμε να ανοίγει το ροτέισον και λόγω της έλλειψης του Χαράλαμπου. Να περιμένουμε να δούμε το ίδιο σκηνικό και στα μετέπειτα παιχνίδια;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και πολύ μεγάλο ροτέισον να κάνουμε. Σήμερα δεν χρειάστηκε ακριβώς γιατί ένιωθα ότι η ομάδα απέδιδε. Δεν έβλεπα κάποιον παίκτη να υστερεί, ή την ομάδα να μην παίζει καλά. Παρ’ όλα αυτά, όλοι οι αθλητές μου απέξω, είναι έτοιμοι και το γνωρίζουν, να βοηθήσουν είτε σε στιγμές, είτε σε ολόκληρο το παιχνίδι. Το αν θα γίνει αυτό είναι δική μου απόφαση, όμως ξέρω ότι θα με βοηθήσουν.»

Το κρύο επηρέασε καθόλου τους παίκτες;

«Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Όσο κρύο έκανε για τους αθλητές μου, έκανε και για τους αντιπάλους. Επαναλαμβάνω ότι η νίκη ήταν καλή. Μας προβληματίζει ο βαθμός που αφήσαμε πίσω, αλλά η απόδοση της ομάδας ήταν αυτή που έπρεπε.»