Ανδρεόπουλος: «Ίσως κρατήσουμε το ρόστερ – Έχει κόστος η Ευρώπη»

Μια μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε για την επόμενη μέρα της ομάδας αλλά και για την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει, ενώ για το ενδεχόμενο της Ευρώπης ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέφερε «Δεν ξέρω αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Έχει ένα κόστος αυτό. Είναι καθαρά θέμα της στήριξης που θα υπάρχει…»

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Δείτε ένα μέρος αυτής:

-Εάν ήταν η κατάκτηση του τίτλου στον σχεδιασμό της ομάδας:

Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας μια ομάδα που θα ήταν λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όμως για να σας πω ανοικτά, και το ξέρουν οι αθλητές μου, παρακολουθώντας την ομάδα μου και τα ματς των άλλων ομάδων, στο γήπεδο σε συζητήσεις είχαμε θέσει το πρωτάθλημα.

-Που οφείλεται το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αν και έχει περισσότερες επιλογές δεν μπόρεσε να αντιδράσει:

Αγωνιστικά μόνο μπορώ να μιλήσω. Τα τακτικά στοιχεία που αντιμετωπίσαμε στον Ολυμπιακό μας έδωσαν τη νίκη. Στο σέρβις επιλέξαμε να χτυπήσουμε δυνατά. Κατάφερε ο Ολυμπιακός να περιορίσει το επιθετικό μας παιχνίδι. Εμείς κάναμε περισσότερα λάθη γιατί θέλαμε να τρέξουμε το ματς και να κάναμε λάθη. Κάποτε θα άλλαζε το ματς και αυτό έγινε.

-Για το μέλλον των νεαρών παικτών της ομάδας:

Θέλουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά για να φύγουν εξωτερικό. Είναι από τώρα έτοιμα αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να το κάνουν. Πρέπει να δουλέψουν και να ωριμάσουν και άλλον και μετά να φύγουν.

Για το μπάτζετ:

Δεν ξέρω αν είναι σωστό για να το αναφέρούμε. Δεν μιλάμε για μπάτζετ το 70% από τα μπατζετ ης περασμένης δεκαετίας. Το μπάτζετ είναι πάρα πολύ μικρό πια. Είναι πολύ κάτω από το ένα εκατομμύριο.
Γι’ αυτό και υπάρχουν και οι εκκλήσεις του Σωτήρη και δικές μου. Η ενίσχυση του απλού κόσμου και με μικρές χορηγίες μπορούμε να το διατηρήσουμε το τμήμα πρωταθλητή. Είναι μικρά τα μεγέθη…