«Απασχόλησε τον Παναθηναϊκό πριν μερικούς μήνες ο Πονίτκα»

Ο Ματέους Πονίτκα, ο οποίος κάνει ένα εξαιρετικό Eurobasket με την εθνική Πολωνίας, είχε απασχολήσει τους «πράσινους» τον Απρίλιο, όμως οι συζητήσεις δεν… καρποφόρησαν.

Αναλυτικά όσα είπε στο «SDNA» ο Τόλης Κοτζιάς:

«Πως αλήθεια ένας τέτοιος παίκτης δεν βρήκε ομάδα στην Euroleague και ενώ μάλιστα ήταν εκεί με την φανέλα της Ζενίτ; Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι είχε κάποιες ενοχλήσεις από ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όχι, όμως, περιπτώσεις, που να τον κάνουν να πει το «ναι». Γιατί εκτός των άλλων πρέπει να αναφέρουμε ότι ο 29χρονος παίκτης πέρυσι στην Ζενίτ έπαιρνε κάτι παραπάνω από 800.000 ευρώ.

Με τον πόλεμο, που ξέσπασε σε Ρωσία και Ουκρανία, ο Πολωνός έφυγε από την Αγία Πετρούπολη, και αποφάσισε μετά από ένα σημείο να μην τελειώσει κάπου την χρονιά, κάτι, που δεν έκαναν άλλοι συμπαίκτες του. Όπως π.χ. ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, Αρτούρας Γκουντάιτις, που είχε πάει στη Νάπολι.

Μάλιστα το όνομα του Πονίτκα είχε πέσει για τα καλά στο τραπέζι του Παναθηναϊκού κάπου στις αρχές Απρίλη, αλλά ήταν το διάστημα, που ο περί ου ο λόγος είχε αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά να μην ξαναπαίξει την περυσινή χρονιά.

Κάπως έτσι βγήκε, λοιπόν, στην αγορά το καλοκαίρι, δεν βρήκε αυτό, που ήθελε στην Euroleague και έτσι αποφάσισε να πει το «ναι» στην Ρέτζιο Εμίλια. Προσοχή όμως: δεν υπέγραψε για όλη την χρονιά. Έχει υπογράψει για τρεις μήνες, ώστε να έχει την δυνατότητα να πάει σε ομάδα της Euroleague».