Αυτοκτόνησαν απέναντι στην ΑΕΚ τα «φίνα» κορίτσια

    Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αυτοκτόνησε και γνώρισε την ήττα με 1-3 σετ από την ΑΕΚ, η οποία έκανε το 1-1 στην Ημιτελική φάση της Volley League Γυναικών.

    Η αναμέτρηση:

    Πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση μπήκε η ΑΕΚ, η οποία βρήκε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6), αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να πάρει άμεσα το πρώτο του time out. Η επιστροφή των «πράσινων» στον αγωνιστικό χώρο τις έφερε να μειώνουν στο σκορ και στη συνέχεια να παιρνούν μπροστά (12-9).

    Βέβαια, η «Ένωση» βρήκε ξανά τον τρόπο για να πάρει το προβάδισμα στο σετ (17-18), με τις παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη ν’ ανατρέπουν ξανά το εις βάρος τους σκορ (20-18). Οι γηπεδούχες βρέθηκαν πρώτες σε θέση set ball (24-23), όμως, η ΑΕΚ «έσβησε» το set ball στέλνοντας το σετ στην παράταση. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα, κλείνοντας το σετ με 27-25.

    Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα αποκτώντας προβάδισμα δύο πόντων (3-1). Η ΑΕΚ ισοφάρισε άμεσα (6-8), όμως οι γηπεδούχες με την Παπαφωτίου στο σερβίς έφτασε στο +3 (12-9), διατηρώντας αυτή τη διαφορά έως τα τέλη του σετ (18-15). 

    Σ’ εκείνο το σημείο, οι παίκτριες του Ουνούς Οτσάλ πραγματοποίησαν τη δική τους αντεπίθεση, περνώντας σε θέση οδηγού (19-20). Από εκείνο το σημείο, οι δυο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο και με το σκορ στο 24-24, οι κυπελλούχες Ελλάδας έκαναν το απαραίτητο σερί για να ισοφαρίσουν στα σετ.

    Παρόμοια έκβαση είχε και το τρίτο σετ. Ο Παναθηναϊκός, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε με προβάδισμα (13-10), ωστόσο ξανά η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση στο σωστό σημείο. Αρχικά, η «Ένωση» έφερε το σετ στα ίσα (19-19) και μετά πήρε το ελάχιστο προβάδισμα (21-22). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανατρέψει προσωρινά το σκορ (23-22), όμως ξανά η ΑΕΚ έτρεξε σερί 3-0 (23-25) για να πάρει κεφάλι στα σετ.

    Τα σετ: 27-25, 24-26, 23-25, 23-25

    Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ (’23). Από τον 2023 αρθρογραφώ στο Prasinoforos.gr, καλύπτοντας την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού με έμφαση στο ρεπορτάζ, την ανάλυση και την τεκμηριωμένη ενημέρωση. Στόχος μου είναι η αξιόπιστη δημοσιογραφική προσέγγιση και η ανάδειξη όλων των πτυχών που αφορούν τον σύλλογο.