Απέσυρε την αγωγή ο Σιδηρόπουλος

Ο διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, είχε καταθέσει αγωγή κατά του Γιάννη Αλαφούζου και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αλλά την απέσυρε. Τι συνέβη πίσω από αυτό; Η απάντηση στο παρακάτω ρεπορτάζ.

Ο Σιδηρόπουλος έγινε ο δεύτερος διαιτητής της Σούπερ Λιγκ που προέβη σε αυτήν την ενέργεια, μετά το Μιχάλη Βοσκάκη. Παράλληλα, η αγωγή εμπλέκει και τους Σταμάτη Μαλέλη και Άρη Πορτοσάλτε, ως υπεύθυνοι του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού, αντίστοιχα, τμήματος του ΣΚΑΪ, και κατατέθηκε πριν από 14 μήνες, με αφορμή το περιοδικό <<Παράγκα και όραμα>>, το οποίο κυκλοφόρησε μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3, το 2014.

Συγκεκριμένα, η φράση που προκάλεσε αυτήν την ενέργεια του Δωδεκανήσιου διαιτητή, έλεγε ότι «προσπάθησε να γυρίσει το ματς αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού άφησαν αβοήθητο τον ηρωικό διαιτητή» κι όπως σημειώνει στην αγωγή του πρόκειται για: «Παράνομες, υπαίτιες κι εν γνώσει των εναγομένων ψευδείς σε βάρος μου διαδόσεις, αυτοί έθιξαν την τιμή και υπόληψή μου προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου».

Ο Σιδηρόπουλος, απέσυρε τη μήνυση που ζητούσε 300.000 ευρώ, και αν δε δινόταν το ποσό, την κράτηση του κυρίου Αλαφούζου μέχρι την εξόφλησή του. Η αγωγή ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2015, αλλά ο Σιδηρόπουλος ζήτησε αναβολή και τον περασμένο Νοέμβριο παραιτήθηκε του δικογράφου.

Ο 36χρονος διαιτητής ζητούσε μεταξύ άλλων:

“Nα αναγνωρισθεί ότι οι εναγόμενοι με τις προεπιγραφείσες, αντίθετες με τα χρηστά ήθη και παράνομες ενέργειές τους, προσέβαλαν την προσωπικότητά μου. 

Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι να άρουν την προσβολή της προσωπικότητάς μου και να παραλείψουν να το πράξουν και στο μέλλον. 

Να καταδικασθούν οι εναγόμενοι, αλληλεγγύως και εις ολόκληρον ο κάθε ένας από αυτούς, να μου καταβάλουν το ποσό των 300.00 ευρώ κι αυτό νόμιμα κι έντοκα από την επίδοση της παρούσας και μέχρι εξοφλήσεως. 

Να απαγγελθεί κατά του δεύτερου εναγομένου προσωπική κράτησή του, διάρκειας 1 έτους, ως μέσο εκτελέσεως της αποφάσεώς Σας και να απειληθεί σε βάρος των εναγομένων και για κάθε παραβίαση της αποφάσεώς Σας, χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ και προσωπική κράτηση του δεύτερου, τρίτου και τέταρτου διάρκειας 3 μηνών”. 

Σε αντίθεση με το Σιδηρόπουλο, η αγωγή του Βοσκάκη κατά του Αλαφούζου, συζητήθηκε, αλλά απορρίφθηκε.

 

Το Prasinoforos.gr είναι ένας καινούργιος σχετικά ιστότοπος που ως στόχο του έχει την ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν το Παναθηναϊκό. Εδώ θα μπορείτε να δείτε πρώτοι ειδήσεις, άρθρα ιστορικά και μη, καθώς και να σχολιάσετε έχοντας ως στόχο όλοι να έρθουμε πιο κοντά δια μέσου του website μας καθώς και των Social Media με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιπροσθέτως ένα ακόμα άνοιγμα του "ορίζοντα" σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα που όλοι αγαπάμε.