Απολογήθηκαν Βρέντζος-Μαρινάκης για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι «αιωνίων»

Με υπόμνημα και τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο απολογήθηκαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος, για τις δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Με την παρουσία του δικηγόρου τους απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ Μαρινάκης και Βρέντζος στους οποίους έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είχε κάνει λόγο για «καραστημένη διαιτησία» στις δηλώσεις του και το μέλος του ΔΣ των «ερυθρόλευκων» για «ποδόσφαιρο που διοικείται από φασιστικό παρακράτος» και κινδυνεύουν αμφότεροι με πρόστιμα.

Η υπερασπιστικλη γραμμή δήλωσε: «Αναφορικά με το παράπονο που εκφράστηκε για το πώς διοικείται η ΕΠΟ, προσκομίζουμε δημοσιεύματα που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, αυτό δηλαδή που οι εγκαλούμενοι χαρακτήρισαν φασισμό».

Ακόμη όπως είπε ο κ. Δημακόπουλος η άσκηση του δικαιώματος έκφρασης προβλέπεται από το Σύνταγμα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σκληρές και βαριές εκφράσεις στην περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται.

Το πρόστιμο που προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα μπορεί να φτάσει και τις 50.000 ευρώ και γι’ αυτό το λόγο ο νομικός Βασίλης Δημακόπουλος ζήτησε από την Επιτροπή σε περίπτωση που θεωρηθεί πως υπάρχει πειθαρχική παράβαση, να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας, το πρόστιμο δηλαδή να είναι χαμηλό «και να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις και με ποια αφορμή».